kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۷۳۱۹
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۰

ادامه روند نزولی بورس در پی ضعف مدیریت و مشکلات ساختاری


 
مشکلات ساختاری و مدیریتی بودجه همچنان روند شاخص کل بورس را نزولی نگه داشته است.
شاخص کل بورس که با یک روند پرشتاب، در مرداد ماه به مرز تاریخی دو میلیون و صد هزار واحد رسید، اما چند روز پس از دعوت حسن روحانی مبنی بر اینکه مردم سرمایه‌های خود را به بورس بسپارند و همچنین در پی کشمکش دو وزارتخانه نفت و اقتصاد درباره عرضه صندوق پالایشی، روند نزولی شاخص کل آغاز شد. در این چند ماه نیز وعده‌های مسئولان برای حمایت‌های بازار هم چندان عملی نشده است. یک نمونه بارز آن، وضعیت صندوق‌های دارا یکم و پالایش یکم است که در وضعیت مناسبی قرار ندارند و سهامداران را ناراضی کرده‌اند.
شاخص کل بورس تهران که مدتی است حال و روز خوشی ندارد، در پایان معاملات دیروز هم با کاهش 25 هزار و 368 واحد به رقم یک میلیون و 412 هزار و 44 واحد رسید.
به گزارش مشرق، بورس تهران روز گذشته در حالی کار خود را آغاز کرد که شاخص کل بیش از هزار واحد افزایش یافت، اما به یک‌باره بازار برگشت و بیش از ۲5 هزار واحد اُفت کرد.
چهار دلیل عمده برای منفی شدن بورس مطرح گردیده است: اولین دلیل و عمده‌ترین دلیل عرضه‌های زیاد حقوقی‌ها در نمادهای شاخص ساز بوده است. روندی که در این مدت نیز شاهد آن بودیم و در اواخر بازار روز گذشته نیز مشاهده شد. این عرضه در شاخص‌سازها به خصوص پالایشی‌ها بیشتر به چشم می‌آید. این عرضه‌های حقوقی‌ها تنها به اعتماد حقیقی‌ها ضربه می‌زند و بازگشت اعتماد کار بسیار دشواری خواهد بود.
دومین دلیل به خبر حضور فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس برای پاسخگویی به مسائل هفت‌تپه باز می‌گردد. وزیر نتوانست نمایندگان را قانع کند و همین مسئله موجب دادن کارت زرد توسط نمایندگان به وزیر اقتصاد بود.
سومین دلیل به اختلال در هسته معاملات نمادهای بورسی باز می‌گردد. درست در زمانی که بازار در حال صعود بود نمادهای شاخص‌ساز و بورسی معاملاتشلان به دلیل اختلالات هسته متوقف شد و بعد از بازگشت دوباره این نمادها به روند معاملات عرضه‌ها افزایش یافت و منفی شدند.
چهارمین دلیل شاید به خبر دارادوم و پذیره نویسی آن تا آخر سال باز می‌گردد. چشم سهامداران از ماجراهای پالایشی یکم ‌ترسیده است. اختلاف دو وزیر در نماد پالایشی یکم یکی از دلایل ریزش بازار در مرداد ماه بود.