kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۵۹۹
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
بستری افراد سوخته در بخش دولتی ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون هزینه دارد

افزایش آمار سوختگی در دوران کرونا

رئیس‌انجمن سوختگی ایران گفت: با توجه به آمار فکر می‌کنیم کرونا میزان سوختگی را افزایش داده است. افراد بیشتر در خانه هستند، مصرف الکل افزایش یافته و به این دلیل میزان سوختگی‌ها افزایش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، محمد جواد فاطمی در نشست خبری از استودیو سلامت وزارت بهداشت، اظهارداشت: اول دی ماه و شروع فصل زمستان روز ملی پیشگیری از سوختگی است. متاسفانه کشور ایران از نظر آمار سوختگی در رده بالایی قرار دارد و حتی نسبت به کشورهایی که از نظر اقتصادی مشابه ما هستند، وضعیت بدتری دارد. تعداد زیادی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در سال می‌سوزند که ۳۰ هزار نفر در بیمارستان‌های سوختگی بستری می‌شوند.
فاطمی افزود: میزان مرگ و میر در این خصوص بالا است و حدود سه هزار نفر در طول سال بر اثر سوختگی حرارتی، الکتریکی و... فوت می‌کنند و همه این‌ها سبب شده که هزینه جاری، روانی و مالی بر کشور تحمیل شود.
وی با بیان اینکه شایع‌ترین علت سوختگی اکنون وسایل گازسوز شامل گاز پیکنیکی، گازهای کپسولی و... هستند، ادامه داد: اگر سیستم‌های اطفای و اعلام حریق اجباری شود و مدارس استاندارد ‌سازی شود و... پیشگیری ممکن است. دومین اقدام مهم برای پیشگیری، استاندارد‌سازی است؛ سومین نکته آموزش است و تا زمانی که این اقدام انجام نشود نمی‌توانیم موفق باشیم.
رئیس‌انجمن سوختگی ایران با‌اشاره به اینکه الکل ماده سریع الاشتعالی است و گاهی شعله‌اش دیده نمی‌شود، در حالی که آتش گرفته است، گفت: باید مراقب بود که از الکل و مواد قابل‌اشتعال در کنار شعله استفاده نشود. به دلیل ترس از کرونا همه چیز را با الکل آغشته می‌کنیم و این خطرناک است و بسیاری از افراد به دلیل مصرف زیاد الکل دچار آتش سوزی می‌شوند. برای تمیز کردن موبایل هم نباید از الکل استفاده کرد، در استفاده از الکل باید دقت کافی داشته باشیم.
فاطمی اظهارداشت: با توجه به آماری که داریم فکر می‌کنیم کرونا میزان سوختگی را افزایش داده است. افراد بیشتر در خانه هستند، مصرف الکل افزایش یافته و به این دلیل میزان سوختگی‌ها افزایش پیدا کرده است.
شهرداری بر سر مسائل مالی به راحتی ساختمان‌ها را پلمب می‌کند، اما در مورد ایمنی اهمیتی قائل نیست
وی با‌اشاره به وظایف آتش‌نشانی گفت: آتش‌نشانی هیچ قدرت اجرایی ندارد؛ یعنی اگر به جایی مراجعه کند و اعلام کند ساختمان غیر استاندارد است، هیچ‌کاری نمی‌تواند انجام دهد. در مورد ساختمان پلاسکو مکررا تذکر داده بودند اما هیچ اتفاقی نمی‌افتد چون آتش‌نشانی قدرت اجرایی ندارد. شهرداری بر سر مسائل مالی به راحتی ساختمان‌ها را پلمب می‌کند، اما در مورد ایمنی اهمیتی قائل نیست. آتش‌نشانی به کلینیک سینا تذکر می‌دهد که محل نگهداری کپسول اکسیژن و سایر گازها غیر استاندارد است، اما هیچ اتفاقی نیفتاد و حادثه رخ داد. اینکه می‌گوییم قانونگذار باید کمک کند تا از سوختگی پیشگیری کنیم یعنی باید کاری کنیم آتش‌نشانی علاوه‌بر نظارت قدرت اجرایی هم داشته باشد. مجلس باید قانونی تصویب کند که به سازمان آتش‌نشانی اجازه دهد ساختمان‌های نا ایمن را پلمب کند. مجلس باید قانونی تصویب کند که ساختمانی ساخته نشود مگر به شرط رعایت ایمنی، متاسفانه در کشور ما راه‌های فرار از قانون بسیاری وجود دارد که موجب بروز حادثه سوختگی در همه نقاط می‌شود و ما بعد از حادثه وارد عمل
می‌شویم.
هزینه100 تا ۱۵۰ میلیونی بستری افراد سوخته
رئیس‌بیمارستان سوختگی شهید مطهری نیز در این نشست با‌اشاره به هزینه ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیونی بستری افراد سوخته در بخش دولتی، گفت: اگر فرد سوخته در
آی سی یو بخش خصوصی بستری شود، این هزینه شاید به یک میلیارد هم برسد، قیمت لباس سوختگی در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است که فقط پنج درصد بیماران سوخته توان خرید آن را دارند.
به گزارش خبرگزاری فارس، مصطفی ده مرده‌ای با انتقاد از بیمه‌ها که به درستی نیازهای بیماران سوخته را پوشش نمی‌دهند، ادامه داد: هزینه پانسمان فرد سوخته بعد از مرخص شدن از بیمارستان، ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است که بیمه‌ها فقط یک سوم آن را تقبل می‌کنند. ایجاد یک تخت سوختگی در بیمارستان حدود پنج میلیارد تومان هزینه دارد، در حال حاضر اتاق‌های بیمارستان شهید مطهری پنج تخته است و همین مسئله باعث انتقال عفونت می‌شود.
وی با‌اشاره به هزینه‌های بالای دوران پس از بیمارستان برای بیماران سوخته، افزود: قیمت یک نوع پماد الان حدود ۳۰ دلار است که قبلا با ارز دولتی وارد می‌شود و بیماران می‌توانستند آن را تهیه کنند. اما، حالا با ارز آزاد وارد می‌شود و بیماران توان تهیه آن را ندارند. بیماران سوخته باید روزانه یک عدد پماد استفاده کنند تا وضعیت آن بدتر نشود.