kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۲۰۲
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۳
یک کارشناس:

عقب‌ماندگی خودروسازی ایران نتیجه تعامل با فرانسوی‌هاست

یک کارشناس اقتصادی گفت: ایران در حال حاضر تعامل اقتصادی زیادی با فرانسه ندارد و همان تعاملات اندک نیز قابل جایگزینی با کشورهای دیگر است.



حسین حاجیلو در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر با‌اشاره به هتک حرمت فرانسه نسبت به پیامبر اسلام اظهارداشت: ایران در حال حاضر تعامل اقتصادی زیادی با فرانسه ندارد و همان تعاملات اندک نیز قابل جایگزینی با کشورهای دیگر است.
وی افزود: فرانسوی‌ها در جنگ تحمیلی یکی از حامیان جدی صدام در حوزه نظامی به خصوص در نیروی هوایی بودند و پس از جنگ تحمیلی، اقدامات خصمانه فرانسه در قالب پناه دادن به گروهک تروریستی منافقین و برگزاری گردهمایی این گروهک در خاک فرانسه ادامه یافت.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: خاطره ورود خون‌های آلوده به ایدز از فرانسه در دوران فابیوس نیز دیگر خاطره تلخ این کشور در تعامل با ایران بوده است. فشار فرانسه بر ایران طی گفت‌و‌گوهای انتقادی که در دهه 70 صورت می‌گرفت نیز ادامه پیدا کرد تا به مذاکرات هسته‌ای رسیدیم. از سال ۸۲ تا ۸۴ مذاکره و توافقات هسته‌ای با طرف اروپایی داشتیم که در این دوران نیز کشور فرانسه نه تنها در عمل به تعهدات خود بدعهدی کرد بلکه بانی قطعنامه‌های شورای حکام علیه ایران شد. حاجیلو با‌اشاره به نفوذ فرانسه در صنعت خودروسازی ایران، گفت: فرانسوی‌ها بازار خودروی ما را تسخیر کردند. ما سال‌های زیادی را صرف تقویت صنعت خودروی فرانسه کردیم و عقب‌ماندگی خودروسازی ما، نتیجه تعامل با فرانسوی‌هاست. وی افزود: فرانسه در ایام مذاکرات هسته‌ای برجام نیز تبدیل به «پلیس بد» شد و حتی مواقعی تندتر از آمریکا گام برداشت. در تعاملات پسابرجامی بعد از ۲۶ دی ۹۴، فرانسه تبدیل به مأمور ویژه اقتصادی آمریکا برای کانالیزه کردن اقتصاد ایران شد و متأسفانه عمده تعاملات کشور در حوزه‌های هواپیمایی، شهرهوایی، نفتی، خودرویی، کشاورزی، راه سازی، هتل و گردشگری، آبزی پروری، واردات دارو و حتی در حوزه واردات گوسفند با کشور فرانسه انجام می‌شد در حالی که می‌توانستیم تعاملات خودمان را با شرکت‌های مختلف جهان گسترش دهیم. حتی اینستکس را فرانسوی‌ها مشروط به اجرای FATF کردند.
این کارشناس اقتصادی درباره هتک حرمت اخیر فرانسوی‌ها به پیامبر اسلام و سکوت مقامات این کشور به این اهانت خاطر نشان کرد: اقدام اخیر فرانسه علیه هویت تمام مسلمانان بود و باید در تعاملات آینده ایران و فرانسه لحاظ شود. ایران در مواجهه با این اقدام نباید فرانسه را به عنوان نماینده اروپا در مذاکرات بپذیرد. رابطه با فرانسه برای کشور ما تاکنون خیری نداشته و پر از خصومت بوده است.