مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
درباره پرونده هستهای ایران از سوی کشورهای بزرگ هر دقیقه تحت فشار هستم
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمیگفت: درباره پرونده هستهای ایران، از سوی کشورهای بزرگ هر دقیقه تحت فشار هستم.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمیگفت، این نهاد در سال گذشته میلادی بیش از ۴۰۰ بازرسی در ایران انجام داده است.
گروسی در مصاحبه با نشریهاشپیگل آلمان، گفت: فعالیتهای هستهای ایران پس از توافق [برجام] کاهش یافت اما هرگز کاملاًً متوقف نشد. چنین چیزی به هیچ عنوان برای کشوری که معاهده منع گسترش را امضا کرده غیرعادی نیست و طبق آن عملکرد نظارتی خود را انجام میدهیم.
وی افزود: برنامه هستهای ایران بسیار پیچیده است و نیروگاهی هستهای دارد که برنامهای برای گسترش آن، آزمایشگاههای تحقیقاتی و تأسیسات غنیسازی وجود دارد. به همین دلیل است که رژیم نظارتی گستردهای داریم. سال گذشته بیش از ۴۰۰ بازرسی در ایران داشتیم.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمیدر پاسخ به این سؤال که چند ناظر آژانس در ایران حضور دارند پاسخ داد:این آمار محرمانه هستند اما تیمهای ما همیشه و هر ۳۶۵ روز سال آنجا هستند.
گروسی در پاسخ به سؤالی درباره اتهامزنیهای آمریکا علیه ایران درخصوص تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای گفت، به چنین تحلیلی احترام میگذارم ولی لزوماً با آن موافق نیستم و اگر حتی مقدار اورانیوم لازم را داشته باشید به این معنا نیست که میتوانید فوراً یک سلاح هستهای بسازید.
وی افزود: امروزه ایران نسبت به دو سال قبل اورانیوم بیشتری غنیسازی میکند. از سوی دیگر این میزان هنوز بسیار کمتر از سال ۲۰۱۵ و زمان انعقاد توافق برجام است. ایران از سوء رفتار طرف دیگر گلایه دارد و تأکید دارد که کسی کاری انجام نمیدهد و همه از ما میخواهند به نظارت ادامه دهیم.
هنگامیکه از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سؤال میشود آیا آژانس بیش از حد مسئله را در برابر ایران ساده نمیگیرد، پاسخ داد: ما طرف توافق نیستم. ما فقط متعهد به نظارت هستیم. این به دیگران بستگی دارد که از یافتههای ما به جمعبندی برسند.
به گزارش فارس، گروسی در پاسخ به این سؤال که آیا از سوی قدرتهای بزرگ جهان تحت فشار قرار میگیرد یا خیر گفت: این [فشار] را هر دقیقه از هر روز احساس میکنم. باد از همه سو میوزد. هنگامیکه یک ابر قدرت قدرتنمایی میکند یا دست به تهدید میزند باید چه رفتاری داشته باشم؟ با دقت به این مسئله فکر کردهام. با آن نمیجنگم و خسته هم نیستم. کشورهای مختلف منافع ملی خود را نمایندگی میکنند. از پس آن برمیآیم.