kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۳۹۶
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۸

سفر علیه نسخه‌های از راه دور

 
مجتبی باجلان
«ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم. در همه‌ بخش‌ها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است‌؛ این اگر بود، کارها راه می‌افتد؛ این اگر بود، بن‌بست‌ها باز می‌شود، شکافته می‌شود.»
 این جمله‌ رهبر انقلاب اسلامی به‌وضوح اهمیت و جایگاه جهت‌گیری و کار جهادی را در منظومه ارزشی انقلاب اسلامی مشخص می‌کند. تاریخِ انقلاب نشانگر واقعیت روشنی است: «ما هرجا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم و هرجا از انقلابیگری و حرکت جهادی غفلت کردیم، عقب ماندیم و ناکام شدیم.»
طی دو روز گذشته محمد باقر قالیباف رئیس‌مجلس شورای اسلامی به منظور پیگیری مشکلات مردم شریف و مقاوم استان خوزستان به این استان سفر کرد. استان مظلوم و محرومی که در 8 سال دفاع مقدس با دفاع جانانه و بی‌بدیل خود نقش مادری برای ایران ایفا کرد اما متاسفانه بی‌توجهی مسئولان و سوء مدیریت‌ها، این سمبل مقاومت کشورمان را طی سالیان پس از جنگ و به‌ویژه در سال‌های اخیر به سمبل محرومیت تبدیل کرده است. و این روزها ورای مشکلاتی متعدد از آمار قابل‌توجه بیکاری، فقر و کم‌آبی گرفته تا ماجرای ریزگردها، همچنین به واسطه اعتصابات مستمر کارگران هفت‌تپه از یک‌سو و بروز و ظهور مشکلاتی چون ماجرای بخش غیزانیه و اخیرا روستای ابوالفضل بر سر زبان‌ها افتاده. از این رو قالیباف که با تجربه سالها رزمندگی و فرماندهی در دفاع مقدس، ناآشنا به استان‌های جنوبی کشور نیست، سفر به خوزستان را به عنوان اولین مقصد سفرهای استانی خود برگزید و برنامه سفر خود را به‌گونه‌ای طراحی کرد که در هر ۱۴ حوزه انتخابیه این استان حضور یافته و در کنار مسئولان استان مشکلات و مطالبات مردم را از نزدیک مورد بررسی و پیگیری قرار دهد.
او در جمع مردم خرمشهر صراحتا تاکید کرد که «ما مسئولان نتوانستیم دِین خود را به مردم استان خوزستان ادا کنیم» و گفت باید «با روحیه دوران دفاع مقدس در صدد حل مشکلات باشیم». البته پیش از این نیز تعدادی از نمایندگان مجلس یازدهم با سفر به خوزستان با مردم روستای غیزانیه و کارگران شرکت نیشکر هفت تپه دیدار کرده بودند که مصداق روشنی از مدیریت جهادی است.
 هرچه از ابتدای تشکیل مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و جهادی و حتی پیش از آن ، مشخص و محرز بود جریان خاص سیاسی که نتیجه عملکردشان امروز بر سر سفره معیشت مردم به خوبی نمایان است، ظهور و حضور چنین مدیرانی در عرصه مدیریتی کشور را برنتابند و به تخریب و حاشیه سازی علیه آن همت گمارند و به چنین اقداماتی نیز برچسب خود‌نمایی یا تبلیغات انتخاباتی بزنند.  
اما به‌رغم تمامی این خباثت‌ها، قالیباف با همان لباسِ جهادی قبل از حضور در مجلس، در خوزستان، پیگیر مشکلات مردم و پر کردن خلأ‌های مدیریتی شد که اتفاقا با استقبال چشمگیر مردم این استان مواجه شد و مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی نیز قرار گرفت.
 قالیباف در این سفر در جریان نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه نمایندگان استان خوزستان، از اسکله بندر خرمشهر بازدید و با جمعی از پرسنل، ملوانان و صیادان این بندر گفت‌وگو کرد، در جریان مطالبات و مشکلات آنان از جمله کامل نبودن پوشش بیمه‌ای، اجرا نشدن قانون مشاغل سخت برای ملوانان و صیادان، تاثیرات منفی بیماری کرونا بر حمل‌ونقل دریایی، نبود حمایت دولت از این حوزه، لایروبی نکردن بندر، تامین نشدن سوخت مورد نیاز کشتی‌ها و لنج‌ها قرار گرفت. بی‌خبر، خارج از برنامه اعلامی و سرزده در تصفیه خانه آبادان حضور ‌پیدا کرد و پیگیر رسیدن آب استاندارد به مردم خوزستان شد.
او همچنین بدون تشریفات و یا از پشت شیشه‌های دودی ماشین‌های ضدگلوله و در قامت یک مسئول تراز جمهوری اسلامی، گرم و صمیمانه در جمع اهالی روستای صراخیه شادگان حضور یافت و در جمع زنان محلی ماهی‌فروش در حاشیۀ جادۀ شادگان پای درددلشان نشست، پیگیری مشکلات معیشتی‌شان شد و تصاویری زیبا و انصافا بدیع از حضور مسئولان در میان مردم خلق کرد تا بار دیگر تاکید کند: «تا روحیۀ جهادی و عملیاتی مثل شهدا نباشد و مردم در اولویت قرار نگیرند، مشکلات حل نخواهد شد».
به هر ترتیب سفر رئیس ‌مجلس شورای اسلامی به خوزستان با رویکرد و سبک و سیاق جهادی به خوزستان آن هم در شرایطی که دائما از این استان به خاطر بی‌تدبیری‌ها و کم‌کاری مدیران استانی خبرهای تلخ و تاسف‌آور در فضای عمومی کشور منعکس می‌شود بسیار امیدوار‌کننده بود، به شرط آنکه در ادامه نیز نتایج این سفر به‌طور مرتب به مردم اطلاع‌رسانی شود تا هم تفاوت «مدیریت از راه دور» با «مدیریت میدانی و جهادی» برای افکار عمومی ملموس‌تر شود و هم امید در دل مردم دیگر مناطق کشور بازآفرینی شود.