عضویت ۴ ایرانی در آکادمی در اوج اعتراضات به نژادپرستی اسکار، افتخار دارد؟(اخبار ادبی و هنری)
در اوج سیاستزدگی و اعتراض به نژادپرستی در مراسم اسکار، چهار نفر از سینماگران ایرانی عضو آکادمی اسکار شدند! هر چند که عضویت برخی از آنها برخلاف اساسنامه آکادمی اسکار است!
به گزارش کیهان، دیروز اعلام شد که نرگس آبیار، ستار اورکی، علی عباسی و سمیرا مخملباف، چهار سینماگر ایرانی به عضویت در آکادمی اسکار درآمدند.
مراسم اسکار به دلیل جهتگیری سیاسی و گرایش به نژادپرستی طی سالهای اخیر با انتقادات و اعتراضات بسیاری روبرو شده است؛ حتی در جریان اعتراضات اخیر به نژادپرستی در آمریکا، گروهی از مردم مقابل ساختمان آکادمی علوم و فنون هنرهای نمایشی اسکار جمع شدند و شعار «جان سیاهان مهم است» را سر دادند. مردم ایران نیز هیچ گاه اهدای جایزه «بهترین فیلم» به یک اثر ضدایرانی یعنی «آرگو» در اسکار را فراموش نخواهند کرد! در این شرایط، انتخاب چهار سینماگر ایرانی به عنوان اعضای آکادمی اسکار، بیشتر یک امر فرمالیته و ظاهری به نظر میرسد که موجب دلخوشی ساده دلها میگردد! چون اساسا آرای این چهار نفر در میان بیش از 9هزار نفر عضو آکادمی اسکار، تأثیری در جریان انتخاب نامزدها و برگزیدهها نخواهد داشت.
نکته قابل تأمل دیگر این است که عضویت برخی از این افراد مغایر با اساسنامه اسکار است. یکی از معیارهای عضویت در آکادمی اسکار این است که یک سینماگر، طی سالهای اخیر فعالیت درخشان یا نبوغی از خودش نشان داده باشد. این درحالی است که سمیرا مخملباف نه تنها فیلم بزرگ و معتبری در کارنامهاش ندارد که از ساخت آخرین فیلم او 18 سال میگذرد! یا جای سؤال است، علی عباسی چگونه با ساخت یک فیلم با نام «مرز» که احتمالا هیچ یک از هموطنان ما حتی اسم آن را هم نشنیدهاند به عضویت اسکار درآمده است و...