kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۱۵۱۹
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۵
جینز دیفنس:

ایران رادارهای پیشرفته ساخته است

یک هفته‌نامه نظامی معتبر انگلیسی به موفقیت ایران در ساخت انواع ایستگاه‌های راداری و تلاش کشورهای دیگر منطقه در واردات رادارهای ساخت روسیه پرداخت.




یک نشریه ویژه امور نظامی به تلاش برخی کشورهای منطقه در خرید نوعی رادار پیشرفته ساخت روسیه و موفقیت ایران در ساخت انواع ایستگاه راداری‌ اشاره کرد. به نوشته شماره سه‌شنبه هفته‌نامه «جینز دیفنس» به نقل از خبرگزاری «تاس» روسیه، یک منبع نظامی- دیپلماتیک روس گفت که روسیه در چند ماه آتی به چند کشور خاورمیانه رادارهای «رزونانس‌ان‌ای» ارسال خواهد کرد.
به گزارش فارس، این منبع مطلع به نام این کشورها‌ اشاره نکرد، اما گفت این رادارها در دوازده تا هجده ماه تحویل داده می‌شود. این رادار ایستگاه ثابت با آنتن بزرگ آرایه‌ای می‌تواند انواع هواپیماها و موشک‌ها در برد بسیار بلند را ردیابی کند. به نوشته این هفته نامه انگلیسی، ایران تاکنون از چندین ایستگاه راداری شبیه رزونانس‌ان‌ای رونمایی کرده که احتمالا با کمک روسیه ساخته شده است. در سپتامبر (شهریور) سال ۲۰۱۷ گزارش شد که الجزایر نیز در حال راه‌اندازی این نوع رادار است، اما این موضوع هنوز تایید نشده است.
به گزارش منابع نظامی، ایران در سال ۲۰۱۴ فاز اول رادار برد بلند «سپهر» با برد ۲۵۰۰ کیلومتر را رونمایی کرد. سامانه راداری سپهر قابلیت کنترل حریم هوایی تمام کشورهای همسایه در خاورمیانه، آسیای مرکزی و بخش‌های وسیعی از شمال آفریقا و شرق اروپا و روسیه را دارد. شبکه خبری «راشاتودی» نیز در آن برهه در بازتاب استقرار رادار «سپهر» گزارش کرد که این سامانه راداری وقتی به‌طور کامل نصب شود، قادر است از تمام حریم هوایی ایران محفاظت کند. این در حالی است که یک اندیشکده آمریکایی نیز در تحلیلی نوشت، رشد قابلیت‌های دفاع هوایی این امکان را به ایران می‌دهد تا آزادی عمل آمریکا و عملیات هوایی متحدانش در خلیج ‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را به خطر انداخته و آسیب‌پذیری پایگاه‌های هوایی دشمن را بیشتر کند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه انقلاب اسلامی نیز دوشنبه گفت که ایران در حال طراحی سامانه راداری متحرک است. سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک برنامه تلویزیونی گفت، در حال طراحی سامانه راداری هستیم که برخلاف رادارهای موجود در دنیا که ثابت و استقراری هستند، این سامانه در حین حرکت با هدف درگیر می‌شود و آن را منهدم می‌کند.