kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۲۷۲
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۱
پژمانفر، نماینده مشهد در صحن علنی:

وضع موجود و نابسامانی‌ها محصول دو تفکر اصلاحات و اعتدال است

عضو فراکسیون ولایی در نطق میان‌دستور گفت: همه ملت ایران می‌دانند دو طیف اصلاحات و حامیان دولت که امروز در تلاش هستند، صندلی ریاست مجلس را به دست خود بگیرند، تلاشی برای حل مشکلات مردم نکردند و وضع موجود حاصل فکر و تصمیمات آنها است.

روز گذشته «حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر» در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت علی(ع) گفت: مناسب است در روزهایی که مجلس در آستانه انتخابات هیئت‌رئیسه برای شروع سال چهارم است، یک نگاهی به گذشته داشته باشیم. جای تردید نیست که وضع موجود و نابسامانی‌های ایجاد شده در کشور محصول دو تفکر اصلاحات و اعتدال است که با مشارکت خود و با در دست گرفتن فرمان مجلس و دولت، این وضع را بر کشور تحمیل نموده‌اند.
نماینده مردم مشهد در مجلس تاکید کرد: آغاز این اتفاقات، تصمیم غلطی بود که در موضوع برجام، این اکثریت در مجلس و دولت انجام دادند که نتیجه آن، چیزی جز حقارت، خسارت و عقب‌افتادگی برای کشور ما نبود.
پژمان‌فر خاطرنشان کرد: امام فرمودند «مجلس باید در رأس امور باشد» اما باید اعتراف کرد که مجلس دهم هیچ وقت در حل مسائل ضروری، معیشتی و اساسی مردم اقدامی نکرد و در یک کلام، در رأس امور ریل‌گذاری و نظارتی که منجر به نجات کشور باشد، اقدامی انجام نداد که این امر چیزی نیست که در جایی غیراز ترکیب مجلس دلیل آن را جست‌وجو کرد.
عضو فراکسیون ولایی تاکید کرد: همه ملت ایران می‌دانند دو طیف اصلاحات و حامیان دولت (فراکسیون مستقلان) که امروز در تلاش هستند، صندلی ریاست مجلس را به دست خود بگیرند، تلاشی برای حل مشکلات مردم نکردند و تاکید می‌کنم که وضع موجود حاصل فکر و تصمیمات آنها بوده است.
نماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه فراکسیون نمایندگان ولایی در این مجلس در اقلیت قرار داشت و با وجود در اقلیت بودن، تمام تلاش خود را در تأثیرگذاری و اصلاح وضع موجود به کار گرفت، اظهار داشت: اما روشن است که نتوانستیم بسیاری از وظایف خود را به صورت تمام و کمال انجام دهیم و این دلیلی ندارد جز اینکه ما در مجلس در اقلیت هستیم و مردم بدانند که نقش دو طیف موجود را در وضع کنونی مؤثر می‌دانیم و به هیچ وجه نمی‌توانیم به جانب‌داری از طرفی، مشی آنها را برگردن بگیریم.
پژمان‌فر اضافه کرد: به همین جهت فراکسیون ولایی تصمیم دارد فهرست مستقلی را در مجلس اعلام کند تا تحت عنوان مشترکی از جریانات قرار نگیرد.
وی همچنین در تذکری به رئیس‌ قوه قضائیه با بیان اینکه برخورد با دانه درشت‌ها و رانت‌خواران را یک ضرورت بدانند، گفت: چه معنا دارد که یک جوان ۱۰۰ میلیارد تومان را چیزی نداند و به واسطه خویشاوندی، رانت ایجاد بکند و با او برخورد جدی صورت نگیرد.
بیشترین قانون‌شکنی در دولت تدبیروامید
این نماینده مجلس در تذکری به رئیس‌جمهور، افزود: تعلل و دست به دست کردن شما در رساندن ۱۴ میلیارد دلار به صورت سهمیه‌بندی به مردم که قانون تکلیف بر شما کرده است، امری است که به هیچ وجه قابل بخشش نیست. امیدواریم تأخیر ۳ ماهه صورت گرفته و خسارت‌های ایجاد شده، شما را متنبه کرده باشد که دست از لجبازی برداشته و بر قانون تمکین کنید.
وی با طرح این سؤال «آیا آقای رئیس‌جمهور می‌دانید که شما بیشترین قانون‌شکنی را بین دولت‌های گذشته در جمهوری اسلامی‌داشته‌اید؟»، تاکید کرد: شما بیشترین قانون شکن بوده اید! با توجه به مشکلاتی که بر اثر سیل و بارش‌های مکرر در کلات ایجاد شده است، لازم است شورای مدیریت بحران استان خراسان رضوی با حضور مسئولان کشوری به منظور اقدامات جدی در این شهر، اقداماتی را صورت دهند.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: از مردم و مسئولان محلی خواستارم هرگونه کوتاهی بنده را به موجب کم‌کاری و کاستی در امر خدمت رسانی، به ما و دفتر ما اطلاع‌رسانی فرمایند و هم چنین لازم است به صورت عاجل خسارت‌هایی که به کشاورزان در کلات وارد شده، این امر جبران شده و به نیازهای درمانی و دارویی ایثارگران پاسخ داده شود.
شکایت مجلس
از عدم حمایت از آمران به معروف
روز گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی درخصوص اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، طبق ماده ۲۳۴ آئین‌نامه داخلی مجلس، در دستور کار قرار گرفت.
کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این گزارش اعلام کرده است: براساس گزارش ستاد امر به معروف و نهی از منکر و گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، تبصره ماده ۹ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در قانون بودجه سالیانه کشور درج نشده و ردیف درآمدی برای آن پیش‌بینی نشده به همین جهت، سازمان برنامه و بودجه تکلیف خود را اجرا نکرده است.
این گزارش در ادامه افزوده است: مستند به گزارش‌های ستاد، سازمان صدا و سیما تکلیف مذکور در ماده ۱۰ را ناقص انجام داده است. همچنین از وزارت علوم و سازمان بسیج، گزارشی درخصوص این حکم قانونی دریافت نشده است، همچنین وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تکلیف خود مبنی بر آگاه‌سازی اتباع خارجی نسبت به قوانین و مقررات و رعایت شئون اسلامی عمل نکرده‌اند.
دیگر اینکه سازمان امور اداری و استخدامی کشور مطابق ماده ۲ دستورالعمل اجرایی قانون موظف به تصویب ساختار سازمانی و تشکیلات تفصیلی لازم بوده است؛ لکن مستند به گزارش ستاد، علیرغم تهیه ساختار و تائید آن توسط رئیس‌ستاد، این سازمان تابه حال به وظیفه قانونی خود عمل نکرده است.
این گزارش افزوده: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ماده ۱۶ قانون مکلف بوده است که گزارش عملکرد خود را سالیانه به مقام معظم رهبری و قوای سه‌گانه ارسال کند؛ این قانون ناقص اجرا شده است. همچنین ستاد در ماده ۲۲ مکلف بوده است در هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر، گزارش عملکرد خود را به کمیسیون فرهنگی ارسال کند که این حکم نیز اجرا نشده است همچنین مستند به گزارش‌های ستاد، بنیاد شهید، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری‌ها، سازمان میراث فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه، حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما، قوه قضائیه، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی به عنوان دستگاه‌های اجرایی موضوع قانون، گزارش فعالیت خود را به ستاد ارائه نکرده و تکالیف قانونی خود را انجام نداده‌اند.
نمایندگان در پایان طبق ماده ۲۳۴ آئین‌نامه داخلی مجلس، با ۱۷۱ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در مجلس، با ارسال این گزارش به قوه قضائیه موافقت کردند.
اشتباه محاسباتی دشمن پرهزینه خواهد بود
در جلسه علنی دیروز مجلس سردار رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر سخنرانی کرد. وی با بیان اینکه ما با بازتولید قدرت دفاعی و ثبات سیاسی، قدرت کنونی را به دست آوردیم، گفت: ما خسارت‌های حاصل از عدم آمادگی و غافلگیری در آغاز جنگ را امروز به هوشیاری دائمی و برخورداری از آمادگی دفاعی و بازدارنده تبدیل کردیم.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) افزود: آسیب‌پذیری مردم در برابر تهاجم موشکی و هوایی دشمن را به شهرها و مردم بی‌دفاع به قدرت موشکی و پدافند هوایی تبدیل کردیم. نگرانی و فشار دشمن و بهانه‌جویی در برابر موشک‌های دقیق، نقطه‌زن و ناوزن ما، به این دلیل است که می‌بیند ایران صاحب قدرت موشکی به صورت مستقل است.
وی تأکید کرد: ایران سیاست‌های دفاعی خود را مستقل از قدرت منافع بیگانه و سلطه‌گر تعریف می‌کند و در چارچوب منافع ملت ایران و کشور انجام می‌دهد.
سرلشکر رشید اظهار داشت: دشمن از این سیاست‌ها و قدرت تحقق آن نگران است؛ نه حجم و شکل موشک یا شعارهایی که بر روی آن نوشته می‌شود که البته آن هم مهم است. ضعف در برابر حملات دشمن به نفتکش‌ها و کشتی‌ها برای صادرات و واردات را با برخورداری از قدرت دریایی به برتری ایران و ضعف تحقیرآمیز دشمن تبدیل کرده‌ایم.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) با بیان اینکه امروز بحث بر روی امنیت و ثبات در خلیج ‌فارس و تنگه هرمز بدون در نظر گرفتن منافع ملت ایران از جمله صدور نفت، امکانپذیر نیست، اظهار داشت: به دشمن هشدار می‌دهیم درباره قدرت و اراده ملت ایران، دچار‌اشتباه در محاسبه نشود که پرهزینه خواهد بود.
گزارش برجام
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی، اظهار داشت: قرار بر این بود که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هر ۶ ماه یک بار گزارشی در‌باره روند اجرای برجام به مجلس ارائه دهد. متأسفانه یک سال است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس چنین گزارشی را جهت قرائت در صحن علنی مجلس ارائه نکرده است.
نماینده مردم محلات در مجلس در ادامه در تذکری به سازمان صدا و سیما، گفت: صدا و سیما به ویژه در برنامه‌های پخش زنده باید از افرادی دور اندیش دعوت کند که در صحبت‌های خود مصالح ملی را رعایت کنند؛ متأسفانه گاهی می‌بینیم از شبه کارشناسان در صدا و سیما استفاده می‌شود و آنان مسائل اختلاف آمیز مذهبی را در مباحث خود مطرح می‌کنند.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر اول سلیمی گفت: گزارش برجام سر موقع از سوی وزارت خارجه ارائه شد و به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارسال شده و این کمیسیون در حال بررسی آن است و صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها از مطرح شدن مسائل اختلافی بین مذاهب در رسانه‌های خود پرهیز کنند و دقت لازم در این باره باید صورت گیرد.
همچنین لازم به ذکر است که اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه ایرادات شورای نگهبان و مجمع تشخیص به طرح استانی شدن انتخابات ایرادات اساسی و ریشه‌ای است، استانی شدن انتخابات منتفی است و مجلس هم قصدی بر اصرار بر آن ندارد.