با حضور رئیسدفتر رهبر معظم انقلاب
نماینده جدید ولیفقیه در امور حج و زیارت معارفه شد
آیین تکریم و معرفی نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت با حضور شخصیتهایی فرهنگی و دینی از جمله آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، آیتالله تسخیری، حجج اسلام محمدی گلپایگانی، محمدی ریشهری، محسن قمی و سیدهاشم رسولی محلاتی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا رشیدیان رئیسسازمان حج و زیارت و تعداد دیگری از مسئولان فرهنگی کشور در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد.
به گزارش مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در این مراسم اظهار داشت: امروز معارفهای در کار نیست بلکه معارفه وقتی است که کسی را نشناسیم اما حجتالاسلام نواب سالها در بعثه بودند و تمام امور را میدانند. رئیسدفتر مقام معظم رهبری گفت: لازم میدانم از خدمات حجتالاسلام قاضیعسکر تشکر کنم چرا که ایشان به خوبی از عهده مسئولیتهای سخت برآمده و زحمات ارزشمندی کشیدهاند. وی به سفری که به استان سیلزده خوزستان داشت،اشاره کرد و افزود: در این سفر اتحاد و برادری مردم را از نزدیک مشاهده کردم که این بسیار ارزشمند است.
۳ پیشنهاد به عربستان درباره شهدای فاجعه منا
حجتالاسلام قاضیعسکر، نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در این مراسم با بیان اینکه بنده چند نکته را از مقام معظم رهبری یاد گرفتهام، در بیان آن نکات خاطرنشان کرد: رهبری به من آموختند که جزء یک کار را نپذیرم و تمام وقتم را صرف همان کار کنم؛ در تمام دورهها چه زمانی که در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بودم ،چه بعد از آن دوران یعنی در حج و زیارت تمام وقتم را برای اهداف مورد نظر صرف کردم و هیچگاه سراغ کار دیگری نرفتم.
به گزارش فارس، وی افزود: روزی بعد از آنکه مقام معظم رهبری به عنوان رهبر از سوی مجلس خبرگان انتخاب شدند، خدمت ایشان رسیدم و تصادفاً هیچکس نزد رهبر معظم انقلاب نبود. به مقام معظم رهبری تبریک گفتم، ایشان دستشان را روی زمین گذاشتند و گفتند من داوطلب نبودم اما حال که این مسئولیت را به من دادهاند، تمام تلاشم را برای آن خواهم کرد. حجتالاسلام قاضیعسکر به ابعاد شخصیتی رهبر معظم انقلاباشاره کرد و گفت: هیچ کجای دنیا سیاستمداری عالمتر، داناتر و با عظمتتر از رهبری نمیشناسم و هیچکس را شایستهتر از ایشان نمیدانم.
نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت با تبریک به حجتالاسلام نواب، انتخاب وی را بهترین اقدام توصیف کرد و در همین زمینه گفت: حجتالاسلام نواب اطلاعات خوب و اخلاق کریمهای دارد که همین موضوع بسیار به وی کمک خواهد کرد. وی با بیان اینکه سازمان حج و بعثه با پاکی و عزت به فعالیت خود ادامه میدهد، تصریح کرد: بسیاری در سازمان حج و بعثه با حقوق اندک خدمت میکنند که من شرمنده همه آنها هستم.
حجتالاسلام قاضی عسکر به نگارش نامهای به مقامات عربستانی پیرامون فاجعه منا نیزاشارهای کرد و اظهار داشت: در آن نامه سه پیشنهاد دادیم مبنی بر اینکه آن مبلغی را که قرار بود به خانوادههای حجاج شهید بدهند، تحویل حج و زیارت دهند که ما به آنها بدهیم، یا خانوادهها را دعوت کنند و خودشان به آنها تحویل دهند و یا به یکی از سفارتخانههای کشورهای اطراف بدهند تا آنها پول را توزیع کنند اما این پیشنهادات تاکنون عملی نشده و ما همچنان شرمنده خانواده شهدا هستیم. همچنین سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین خاطرنشان کرد: نقش حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر در بعد معرفت افزایی و ابعاد معنوی و فرهنگی حج بر کسی پوشیده نیست، کارهای مختلف ایشان چه در دوره حضورشان به عنوان نماینده ولی فقیه و چه در دوره سرپرستی قابل توجه بوده است.
وی یادآور شد: ارتباط با مقامات عربستانی همراه با حفظ عزت ایرانی در دوره حضور و مسئولیت ایشان به خوبی شکل گرفت و در فضای توجه به خدمات زائر اعم از رفاهی و زیارتی و همچنین در پیگیری امور حج و زیارت خدمات قابل توجه داشت. وی گفت: مسئله کرامت و عزت زائر حج یک مسئله جدی برای زائران بود و ایشان وقت زیادی برای این موضوع گذاشتند و به طور کلی دغدغه زائر یک موضوع روزمره برای ایشان به شمار میرفت. بیشک جایگاه ایشان در تاریخ حج و زیارت به واسطه حضور ایشان ماندگار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به شرح برخی از ویژگیهای شخصیتی حجتالاسلام نواب نماینده جدید ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی پرداخت و گفت: با وجود شناختی که از دیرباز از ایشان دارم، خلأهای موجود در سازمان حج و زیارت را پر خواهند کرد و گام به گام همراه با انقلابی که با رویش روبرو بوده است، در فضای حج و زیارت نیز رویش بیشتر را پیاده سازی خواهند کرد. صالحی تصریح کرد: ایشان جایگاه قابل توجهی در فضای حوزه علمیه دارند، سرپرستی سازمان حج و زیات نیازمند یک پایگاه معتمد در میان حوزویان است که ایشان از این جایگاه همچون حجتالاسلام والمسلمین قاضی عسکر برخوردار هستند.
علیرضا رشیدیان، رئیسسازمان حج و زیارت نیز در تکریم نماینده پیشین ولی فقیه، حجتالاسلام قاضی عسکر را مدیری معتقد به تقریب مذاهب دانست و اظهار داشت: ایشان دارای شجاعت و پیگیری مجاهدانه برای راهاندازی حج خصوصا پس از فاجعه منا بود. همچنین در پیگیری حقوق زائران شخصیتی مثالزدنی داشت و ساده زیستی، پختگی در حوزه سیاسی و پرهیز از جناح گرایی در همه ادوار از خصوصیاتشان به شمار میرود.
به گزارش مهر، همچنین از موسوعه «حج خونین» که در ۹ جلد بوده و درخصوص حادثه خونین حج سال ۶۶ است، رونمایی شد. مقام معظم رهبری روز شنبه در حکمی حجتالاسلام سید عبدالفتاح نواب را به نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرستی حجاج ایرانی منصوب کردند.