سازمان شیلات:
کشتی متوقف شده در هرمزگان چینی نیست
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: کشتی متوقف شده در هرمزگان برخلاف آنچه در رسانهها آمده غول ماهی خوار چینی نبوده و کاملا ایرانی است.
مختار آخوندی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در واکنش به کشتی صیادی غیر مجازی که به تازگی در آبهای جنوبی کشور متوقف شد، اظهار کرد: بزرگترین ناوگان دریایی کشور از حیث تعداد، در بخش صیادی است؛ استعداد ناوگان صیادی کشور 11 هزار و 300 فروند است که حدود هشت هزار فروند آن قایق، سه هزار و 200 فروند لنج و 125 فروند کشتی است، اما در مجموع تنها یک کشتی پشتیبان صیادی داریم.
وی ادامه داد: کشتی پشتیبان وظیفه دارد به کشتیهایی که در آبهای فراساحلی فعالیت میکنند خدمات ارایه دهد. این خدمات شامل جمعآوری ماهیهای صید شده دیگر کشتیها، ارائه سوخت، آب شیرین و مواد غذایی به آنها است.
این مسئول افزود: استفاده از کشتی پشتیبان موجب افزایش بهره وری و راندمان صیادی، از طریق کاهش زمان تردد شناور صیادی، کاهش مصرف سوخت، تمرکز بر صید ماهی تون در آبهای فراساحل، پیشگیری از افت کیفیت آبزیان میشود و در مجموع باعث کمک به اقتصاد صید شناورها میگردد.
آخوندی تصریح کرد: این کشتی که متوقف شده است کاملا ایرانی بوده و برخلاف آنچه در رسانهها آمده است غول ماهی خوار چینی نیست و کاملا ایرانی است و تنها کشتی پشتیبان صیادی کشور است.وی گفت: موجودی این کشتی عمدتا تن ماهی بوده که توسط کشتیهای «پرساینر» صید شده است. تن ماهیان جز گروه ماهیان سطح زی درشت و مهاجر بوده که در سطح صید میشود و ارتباطی با روش ترال ندارد.
به گفته مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، جمهوری اسلامی ایران در صید تون ماهیان جایگاه مناسبی دارد به طوری که جایگاه دوم صید تن ماهیان در اقیانوس هند متعلق به ایران است.
آخوندی در پاسخ به اینکه چرا این کشتی متوقف شده است، اظهار کرد: دلیل این امر هنوز برایمان مشخص نیست و در دست بررسی هست.
وی گفت: این کشتی از سازمان شیلات ایران مجوز داشت و درحال انجام امور در اسکله شهید باهنر هرمزگان برای تخلیه بوده است.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: اطلاعات تمام از جمله شناورهای صیادی توسط سازمان بنادر و دریانوردی بررسی و سپس بر طبق قانون اگر بیش از 50 درصد سهام آن متعلق به ایران باشد توسط سازمان مذکور به آنها پرچم ایرانی داده و ثبت میشود، لذا طبق قانون هیچ شناور صیادی خارجی در آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران مجوز صیادی و اجازه فعالیت ندارد.
گفتنی است به تازگی خبری منتشر شده بود مبنی بر اینکه یک کشتی بزرگ حامل ۷۰۰ تُن ماهی در آبهای جنوب توقیف شده است.