پیام مهمی که هلند به فوتبال جهان داد(ضربه آزاد)
شگفتی جام جهانی خیلی زود در ورزشگاه «فونته نووا» رقم خورد؛ جایی که اسپانیا قهرمان دوره قبلی مسابقات با اختلاف چهار گل مغلوب هلند شد، نتیجهای غیر قابل پیشبینی حتی برای خوشبین ترین هوادار هلند.
برتری پنج بر یک هلند برابر اسپانیا دلایل مختلفی داشت اما به صورت خلاصه میتوان عنوان داشت که آمادگی جسمانی فوق العاده، تاکتیک و تکنیک برتر و میل به پیروزی نزد بازیکنان، اصلی ترین دلایل این برد پر گل بود. دفاع تیمی هلند در بازی با اسپانیا عالی بود، انجام کارهای دفاعی با 5 بازیکن عملا باعث شد که فرصت گلزنی چندانی نصیب اسپانیا نشود. اما اوج هنرنمایی هلندیها روی ضد حملات بود؛ جایی که فان خال برنامههای تهاجمی خود را روی حرکات سه بازیکن پی ریزی کرده بود، بازیکنانی به نام فان پرسی، روبن و اشنایدر. در تاکتیک هلند، فان پرسی مهاجم نوک بود، وی وظیفه داشت به عمق دفاع اسپانیا بزند تا نظم دفاعی حریف را به هم بریزد. اتفاقا همین روش جواب داد و سبب شد که روبن و اشنایدر فضا پیدا کنند و با سرعت از عقب به جلو اضافه شوند تا موقعیتهای گلزنی فراوانی روی دروازه اسپانیا خلق شود. این شیوه بازی هلند یک پیام مهم در دل خود داشت، این پیام آن بود که در فوتبال امروز دیگر لازم نیست برای رسیدن به گل با 10 بازیکن حمله کرد، میتوان با یک برنامه درست و با حداقل نفرات به گل رسید! در این میان منطق حکم میکند که به نقش پررنگ روبن هم اشاره شود؛ او که قطعا یکی از بهترین بازیکنان فوتبال جهان است با استفاده از سرعت و تکنیک خود هر زمانی که خواست خط دفاع اسپانیا را به هم ریخت. هلند بازی بزرگ جام را برد اما هنوز با تیمی که قرار است فاتح جام شود، فاصله دارد. درست است که لالههای نارنجی 5 بار دروازه اسپانیای بزرگ را باز کردند اما تنوع تاکتیکی در بازی این تیم کمتر دیده شد. به عبارت دیگر فوتبال هلند بسیار ساده بازی کرد و تضمینی نیست برابر تمام تیمهای پرقدرت جهان هم، این روش جواب دهد. اما در خصوص اسپانیا باید عنوان داشت که جام برای شاگردان دل بوسکه به پایان نرسیده است. آنها با این شرایط آشنایی دارند، در جام جهانی 2010 نیز ماتادورها مسابقات را با شکست برابر سوئیس آغاز کردند اما در نهایت عنوان قهرمانی را بدست آوردند. با این حال به نظر میرسد که دیگر نتیجه گرفتن با «تیکی تاکا» دشوار شده است. در این شیوه بازی، بازیکنان برای دادن پاسهای کوتاه باید دائما جای خود را عوض کنند. همین حرکات پیاپی سبب میشود که انرژی زیادی از آنها گرفته شود، بر همین اساس نیز بازیکنان اسپانیا به طور متوسط در هر بازی نزدیک به 12 کیلومتر دوندگی دارند. این شیوه در گذشته جواب میداد اما حالا برای «اسپانیا»یی که بسیاری از بازیکنانش با بدنهای خسته از لیگ قهرمانان اروپا به برزیل رفته اند، دیگر کارساز نیست.
دل بوسکه با نظر گرفتن اصل مهمی به نام خستگی بازیکنان باید تیمش را آماده بازی با شیلی کند، تیمی که موفق شد استرالیا را با اختلاف 2 گل شکست دهد و برای صعود به مرحله بعدی شاید تنها نیاز به کسب یک تساوی مقابل اسپانیا داشته باشد.