kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۴۹۹
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱

اخبار ویژه




وزارت خارجه به جای بزک FATF به چند سؤال مهم پاسخ دهد
مسئولان وزارت خارجه در حالی برای توجیه ضرورت همکاری یکطرفه با FATF فعال شده‌اند که هنوز هم از پاسخ به چند سؤال مهم و تعیین‌کننده طفره می‌روند.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه دیروز در جمع خبرنگاران درباره مهلت FATF گفت: دوستان (مجمع) براساس واقعیات تصمیم بگیرند، ما براساس واقعیات تصمیم می‌گیریم، تا حالا می‌گفتند اتفاقی نمی‌افتد، حالا شرایط را می‌بینند.
ظریف عنوان کرد: دوستان واقعیات را نگاه کنند و براساس واقعیات تصمیم بگیرند و هر تصمیمی بگیرند ما تبعیت می‌کنیم، ولی بدانند که چه آثاری دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که FATF  تهدید کرده که آخرین مهلتی است که به ایران داده شده، نیز بیان کرد: تهدید یا هر چیز دیگر. دو سال فرصتی که از اول توافق کرده بودیم، پایان یافته است. آنها یک چیزی گفتند، ما خیلی به حرف آنها کاری نداریم و ما به ارتباطات کشور خودمان کار داریم.
در همین حال عباس عراقچی معاون ظریف در جمع فراکسیون مستقلان مجلس حضور پیدا کرد. به گفته غلامرضا کاتب عضو شورای مرکزی این فراکسیون، معاون وزیر خارجه عنوان کرد که اگر این کنوانسیون (CFTو پالرمو) تصویب نشود، هیچکدام از کشورهای همسایه ما حتی روسیه و چین که مخالف آمریکا هستند، مبادلات پولی با ما نخواهند داشت. مسئولان هند، چین و روسیه عنوان می‌کنند که ما کاری با آمریکا نداریم اما شما باید استاندارد سازی‌های مبادلات پولی را انجام دهید.
عراقچی همچنین گفته است: پیوستن به FATF هیچ خطری برای کشور ندارد و تنها ۲ کشور ایران و کره شمالی به این کنوانسیون نپیوسته‌اند.
 عراقچی اعلام کرد این کنوانسیون، یک قانون بین‌المللی است. اگر آن را تصویب نکنیم، تحریم علیه خودمان است و ما نباید این خود تحریمی را خودمان انجام دهیم.
اکنون باید چند سؤال را خطاب به آقایان ظریف و عراقچی مطرح کرد که پاسخ آن می‌تواند، تکلیف ما را با مطالبات FATF روشن‌تر کند:
- آیا شما همین وعده‌ها و تضمین‌ها و تهدیدهایی شبیه همین اظهارات اخیر را درباره برجام مطرح نمی‌کردید؟ و واقعیات برخلاف محاسبات و پیش‌بینی‌های شما رخ نداد؟! اگر باز هم امتیازات مهم اطلاعاتی و مالی و اقتصادی به دشمن دادید (که اکنون نقاب FATF را بر چهره زده) و مجددا بدعهدی کردند و شرایط از همین هم که هست سخت‌تر شد، آیا شما پاسخگو خواهید بود و حتی اگر پاسخگو و مسئولیت‌پذیر باشید -که نیستید- آیا خسارت‌های امنیتی و اقتصادی را جبران می‌کند؟!
- واقعیات موجود محصول بازی در نقشه اعراب است یا عدم همکاری و بازی در این نقشه؟! اتفاقاتی که افتاده، مسئول اول آن خود شما هستید. چرا باید با وجود هشدار متعدد کارشناسان و صاحب‌نظران، توافقی را تدوین می‌کردید که امتیازات نقد داد و وعده نسیه گرفت و به راحتی هم زیر پای آمریکا و اروپا ماند و اکنون فقط بدهی‌ها و تعهداتش برای شما باقی  مانده است؟ اگر به اذعان آقای ظریف، فروش نفت به مراتب کمتر از ماقبل برجام شده، آیا مقصر آن، کسانی جز تنظیم کنندگان توافق یکطرفه و فاقد حمایت اجرا و غیرقابل شکایت و مطالبه خسارت است؟! اگر قرار بود تحریم‌ها برداشته نشود و نفتی به مراتب کمتر از قبل توافق بفروشیم، اصلاً برای چه رفتید مذاکره و توافق کردید و امتیاز دادید؟ آیا بدهکار بودید؟! و حالا چه تضمینی می‌دهید که همان بلا را با ابعاد دیگر برای فروش نفت و معاملات تجاری و بانکی نیاورید و کشور را دچار خودتحریمی بیشتر نکنید؟!
- دو سال توافقی که با FATF کردید، بر چه مبنایی بوده است؟ چرا مخفیانه و بدون اطلاع مجلس؟! چه تأثیری در برداشتن تحریم‌ها داشت؛ شما که ادعا می‌کنید کشورهایی مانند چین و روسیه می‌گویند نمی‌توانیم با ایران کار کنیم؟ مگر اقدامات تحریمی FATF تعلیق نشده و اگر نشده، پس چرا تحریم‌ها برقرار است؟ نسبت FATF با آمریکا و تحریم‌های آن چیست؟ حتی اگر همه مطالبات FATF را به اجرا گذاشتید و باز هم رئیس آمریکایی آن دبه کرد یا مطالبات جدیدی را پیش کشید، تکلیف چیست؟ این بار، توپ را به زمین کدام نهاد داخلی می‌اندازید و فرافکنی می‌کنید؟! اگر FATF رسماً خواستار تحریم سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، قوه قضائیه و حتی خود وزارت خارجه شد، آن وقت تکلیف چیست؟! (چنان که مدت‌هاست زمزمه همین تحریم‌ها می‌شود و برخی نیز در داخل بخشنامه‌هایی به بانک داده‌اند که با افراد حاضر در فهرست تحریم‌های سازمان ملل و وزارت خزانه‌داری و خارج آمریکا همکاری نکنند!).
- چرا تعهدات ما همواره نقد و غیرقابل جبران (یا قابل جبران با زحمت فراوان) است اما تعلیق‌های طرف مقابل، مدت‌دار و محدود و بی‌خاصیت و ابهام آلود؟!
- منبع و مستند روشن این ادعا که چین و روسیه می‌گویند مطالبات FATF را بپذیرد، دقیقاً کجاست؟!
- آقای عراقچی که می‌گوید پیوستن به FATF هیچ خطری ندارد، مشابه همین حرف‌ها را هم درباره برجام می‌گفت و البته آن روز، حرفی از لزوم تمکین به FATF (برجام‌های جدید) نبود. اکنون چه تضمینی می‌دهند که چند ماه دیگر، دوباره با شنیدن طلبکاری‌های جدید، همان را برای نظام و مردم توجیه و تأویل نکنند؟!
- دیدیم که برخلاف محاسبه یا تبلیغات غلط آقای عراقچی که امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین نبوده اساساً محاسبات و وعده‌های وزارت خارجه درباره روند همکاری نامتوازن با آمریکا و اروپا و سپس سرپوشی حقوقی آنها (FATF) وارونه درآمده است. اکنون جای توبیخ و مؤاخذه و دست کم، عذرخواهی آقایان ظریف و عراقچی است؛ نه اینکه حضرات دوره بیفتند و به ابزار تهدید نیابتی FATF در داخل تبدیل شوند.
رفتار از چه منطقی پیروی می‌کند؟ آنها سخنگوی FATF هستند یا سخنگوی طرف ایرانی که باید از موضع بی‌اعتمادی به FATF حرف بزنند؟!
- آقای عراقچی می‌گوید ملحقات FATF کنوانسیون و قانون بین‌المللی است، باید پرسید مگر برجام، تضمین شده به واسطه سند رسمی شورای امنیت (قطعنامه 2231) نبود؟ آیا به سادگی آب خوردن، زیرپای آمریکا نرفت و هم اکنون نیز ملعبه و مضحکه دست اروپایی‌ها نشده است؟ راستی، فروکاستن برجام (با آن همه وعده‌های لغو تحریمی) به SPV و سپس INSTEX، به اندازه کافی در خود عبرت ندارد که حضرات یک بار دیگر با میوه تلخ اعتماد به همان دشمنان در FATF را بچشند؟!

ققنوس با خوک نمی‌پرد؛ شازده!
کسانی که با اخذ تابعیت آمریکا سوگند خورده‌اند ایرانی بودن خود را طرد کنند، غلط می‌کنند برای ایران نسخه بپیچند.
داریوش سجادی با ‌اشاره به خیمه شب‌بازی رضا ربع پهلوی و شماری از اپوزیسیون فسیل در آمریکا نوشت: گروهی متشکل از افراد مقیم خارج از کشور تحت عنوان پروژه ققنوس در آمریکا آغاز به‌کار کرده و رضا پهلوی که در مراسم آغاز به‌کار این پروژه، موسس آن خوانده شده، ابراز داشته: «ماموریت اصلی ققنوس پیدا کردن راه‌حل برای مشکلات ایران است».
این در حالی است که تیرماه گذشته مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در جمع ایرانیان کالیفرنیا از آنها خواست تا از اعتراضات داخل ایران حمایت کنند!
 اولا و در صریح‌ترین شکل ممکن خطاب به آقای پمپئو باید گفت: شما اساسا غلط می‌کنید در جمع ایرانیان حاضر در جلسه سخنرانی‌تان ایشان را تشجیع و ترغیب به حمایت از اعتراضات فرضی در داخل ایران می‌کنید.
جناب پمپئو، عموم ایرانیان در سخنرانی شما افرادی بودند و هستند که طی مراسم قانونی و به صورتی کاملا آزاد و دلبخواهانه در دادگاه فدرال آمریکا حاضر شده و ضمن قرائت «سوگند رسمی» شهروند آمریکا و هموطن شما شده‌اند. لذا مطابق مفاد قسم‌نامه شهروندی آمریکا جنابعالی قانونا حق ندارید ایشان را ترغیب به چنین امری کنید و اساسا درخواست شما از «ایرانیان آمریکایی شده مزبور» به معنای ترغیب ایشان توسط یکی از مقامات بالای اجرایی دولت ایالات متحده به انجام عملی غیرقانونی است که در تضاد و مخالفت کامل با تعهدات مهاجران آمریکایی شده است و تا همین حد اقدام جنابعالی قابلیت پیگرد قانونی دارد.
ثانیا همین دست ایرانیان اکتیو در پروژه ققنوس از رضا پهلوی گرفته تا دیگر حضار نیز اساسا غلط می‌کنند از موضع یک ایرانی(!) کمترین اظهارنظر یا اقدامی برای «ایرانِ ما ایرانیان» انجام دهند. ایشان همان روزی که برای آمریکایی شدن آن قسم‌نامه را قرائت کردند قانونا و مطابق مفاد آن «تحلیف» کمترین حقی برای پیگیری مسائل و مشکلات «کشور ترک تابعیت کرده‌شان» را ندارند. متن سوگند رسمی برای اخذ تابعیت آمریکا: «بدینوسیله سوگند می‌خورم کلاً و تمامی وفاداری خود به هر پادشاه یا دولتمرد و دولت و حکومت و مملکتی که تاکنون شهروند آن بوده‌ام را طرد کرده و در برابر کلیه دشمنان داخلی و خارجی به دفاع و حمایت از قانون اساسی و قوانین ایالات متحده آمریکا پرداخته و به آن ایمان و وفاداری واقعی بورزم و هنگامی که قانوناً لازم باشد برای دفاع از ایالات متحده تفنگ بدست خواهم گرفت. من این تعهد را آزادانه و بدون هیچگونه تحفظ و یا نیت طفره‌روی می‌پذیرم. خداوندا به من کمک کن»!
جناب پمپئو، مزید اطلاع‌تان معروض می‌دارد «ایرانیان اصیل» فرزندان ناصر خسرویی‌‌اند که ایرانیت خود را بدان‌گونه دلالت می‌کرد. من آنم که در پای خوکان نریزم ـ مر این گوهری دُرّ لفظ دری را
ایرانیان اصیل فرزندان حافظی‌اند که شرافت ایرانیت خود را بدان‌گونه پاس می‌داشت که: آشنایان ره عشق گرم خون بخورند ـ ناکسم گر به شکایت سوی بیگانه روم
 ققنوس این کولی‌وشان بوتیماری بیش نیست که ۴۰ سال تشنه‌لبانه در حسرت «دریای خروشان انقلاب اسلامی ایرانیان» غمبرک گرفته است!    
 
دولت، تدبیر و اقتدار نشان دهد مشکل توزیع و احتکار حل می‌شود
رئیس‌اسبق اتاق بازرگانی تصریح کرد: دولتمردانی که مسئول مدیریت بازار هستند، نباید لرزان باشند بلکه باید با اقتدار و برنامه‌ریزی، بر قیمت‌ها نظارت کنند.
یحیی آل‌اسحاق که هم‌اینک رئیس‌اتاق بازرگانی ایران و عراق است، از افراد خوش‌بین به برجام و حامی سیاست دولت به هنگام اعلام توافق به شمار می‌رفت. اما با روشن شدن واقعیات، در ارزیابی خود تجدیدنظر کرد.
وی اکنون در گفت‌وگو با نامه‌نیوز می‌گوید: جنگ روانی جزئی از جنگ‌های نظامی و اقتصادی است. دشمن برنامه‌ریزی می‌کند که چگونه در جامعه هدف دلهره، یأس، ناامیدی و ناامنی ایجاد کند اما موفقیت یا عدم موفقیتش به میزان اعتمادعمومی بر می‌گردد. وی افزود: اگر مردم به نظام اقتصادی و مدیران اعتماد داشته باشند، جنگ روانی دشمن کمترین اثر را دارد ولی اگر اعتماد نداشته باشند، دائم درباره توانایی و صحت حرف‌ها و نوع رفتار مسئولان تردید دارند. آن وقت است که اعتمادشان می‌ریزد. امروز به چنین وضعیتی گرفتاریم.
آل‌اسحاق یادآور شد: وقتی دلار از 4200 تومان به 13 هزار تومان می‌رسد بطور اتوماتیک کالاها گران می‌شوند، مسئولان می‌گویند «برای تأمین کالاهای اساسی ارز دادیم ولی نمی‌دانیم چرا نمی‌آورند» یا بانک مرکزی می‌گوید «صادرات کردند اما زورمان نمی‌رسد که ارز صادراتی را برگردانیم» معنای این حرف‌ها آن است که «ما توانایی مدیریت و اعمال حاکمیت نداریم».
وی افزود: در این فضا زمینه برای اثرگذاری جنگ‌های روانی دشمن فراهم می‌شود و هر کس سعی می‌کند چند برابر نیازش کالا ذخیره می‌کند. این عضو اتاق بازرگانی یادآور شد: پس انبارک‌هایی در منزل و انبارهایی در پستوی مغازه‌ها درست می‌شود. وقتی این دو مسئله کنار هم قرار می‌گیرد تقاضای 5-6 برابری در بازار پیش می‌آید حال آنکه میزان عرضه به نصف تقلیل می‌یابد. این وسط هم یک عده آدم‌های فاسد و محتکر هم پیدا می‌شوند که به التهابات بازار دامن می‌زنند ریشه همه اینها حاصل بی‌اعتمادی به نظام اقتصادی و مدیریتی است.
آل اسحاق درباره راهکار حل این مسئله گفت: کسانی که مسئول اداره بازار هستند لرزان نباشند و با اقتدار و برنامه‌ریزی ویژه بر قیمت‌ها نظارت کنند، اگر این نظارت و کنترل نباشد هر کس هر کاری دلش بخواهد می‌کند. دولت می‌گوید 14 میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی و بطور مشخص برای تأمین گوشت یک میلیارد دلار تخصیص دادند اما گیر کار در توزیع مناسب است. گوشتی که باید به دست عامه مردم برسد از رستوران‌ها سر در می‌آورد. فکری باید برای این مسئله کرد تا توزیع کالاهای اساسی بین مردم درست انجام شود

عارف: حرف نزنم بهتر است وگرنه اصلاح‌طلبان شاکی می‌شوند
رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان منتقدان خود در جبهه اصلاحات را تهدید کرد که سکوتش برای آنها بهتر است تا اینکه گلایه‌های خود را بازگو کند.
به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف اظهار داشت: شخصا از برخی احزاب اصلاح‌طلب عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان گلایه‌مند هستم چرا که تصور می‌شود رابطین این احزاب جمع‌بندی شورای عالی اصلاح‌طلبان را به حزب متبوع خود منتقل نمی‌کنند به همین دلیل هیچ‌وقت احساس نکردیم رابطه تنگاتنگی با احزاب وجود دارد.
رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به برخی اظهارنظرها  درخصوص سکوت وی، تاکید کرد: شخصا معتقدم درخصوص برخی مسائل حرف نزدن هنر است. اگر درباره برخی مسائل جریان اصلاحات و کشور صحبت کنم مطمئنم همان کسانی که بحث سکوت من را مطرح می‌کنند از طرح برخی موضوعات گلایه خواهند کرد.
عارف با یادآوری انتخابات شوراها در سال 96 گفت: در جریان این انتخابات بیشترین هزینه را در جریان بستن لیست امید متحمل شدم در حالی که کوچکترین اعمال نظری هم در تهیه لیست نداشتم.
وی با انتقاد از نحوه تعامل شورای شهر تهران با شورای عالی اصلاح‌طلبان، گفت: از همان ابتدای فعالیت شورای شهرتهران و در اولین عملکرد مهم خود یعنی انتخاب شهردار، به مشورت‌هایی که داده شد متاسفانه توجه.ی نشد و تاکنون هم شورای اصلاح‌طلبان نظارت جدی بر عملکرد شورای اسلامی کلانشهرها و فراکسیون امید نداشته است.
وی همچنین تصریح کرد: برخی اظهارات در داخل جریان اصلاحات به خودزنی رسیده و شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را زیرسؤال می‌برند.