kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۱۹
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۸

سقوط شدید بورس در سایه بی‌توجهی دولت

در سایه بی‌توجهی دولت یازدهم به بازار سرمایه، شاخص بورس تهران در نخستین روز هفته با افت شدیدی مواجه شد.

به گزارش خبرنگار ما، بورس تهران که از 6 ماه پیش تاکنون با روندمنفی مواجه شده دیروز هم با ریزش 983 واحدی شاخص کل به رقم 73 هزار و 516 واحد سقوط کرد.
بنا بر این گزارش، این افت شدید بازار که در سالگرد پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری رخ داد به اعتقاد برخی کارشناسان ناشی از عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی روحانی از جمله تحول اقتصادی و رونق کسب و کار بوده است.فعالان بازار سرمایه که مدتهاست با زیان‌های شدیدی دست و پنجه نرم می‌کنند معتقدند دولت یازدهم تاکنون فقط به شعارهای توخالی در حمایت از بورس بسنده کرده و حمایت واقعی و عملی از این بازار نکرده است.
این در حالی است که رئیس‌جمهور در بدو انتخابش مدام شعار حمایت از بخش خصوصی و مقابله با رکود می‌داد ولی این روزها به دلیل عدم تحقق این شعارها بورس تهران با افت‌های پی‌درپی مواجه می‌شود.
بر همین اساس از دی ماه سال گذشته تاکنون شاخص کل بورس حدود 17 هزار واحد ریزش کرده که این میزان ریزش در نوع خود بی‌سابقه است.
بر این مبنا قیمت بسیاری از سهام‌ها در بازار سرمایه از نیمه سال گذشته به شدت کاهش یافته و حتی در برخی موارد به کمتر از نصف یا یک سوم قیمت زمستان سال گذشته رسیده است.
زیان بیش از 50 درصدی سهامداران طی 6 ماه اخیر بسیاری از صاحبان سرمایه‌های خرد را نگران و آشفته ساخته است.
برخی از این افراد در تماس با گروه اقتصادی روزنامه کیهان با انتقاد از بی‌توجهی دولت به بازار سرمایه خواستار اقدام عملی سایر قوا از جمله مجلس برای حمایت جدی از بازار سرمایه شدند.
این افراد معتقدند اگر مسئولان اقدامی جدی برای نجات بورس از وضعیت بحرانی فعلی انجام ندهند بسیاری از سرمایه‌های خرد دیگر قابل کنترل و هدایت به بورس نبوده و سر از بازارهای دلالی در می‌آورند.
همچنین برخی سهامداران با انتقاد از عملکرد بانکها می‌گویند: بانکها قرار بود سود بیش از 22 درصد ندهند تا سرمایه‌های خرد به جای رسوب در بانکها به بازار سهام وارد شود ولی برخی بانکها برخلاف وعده خود عمل کرده و همچنان سودهای 28 درصدی می‌دهند.
این مسئله باعث شده تا بسیاری از مردم این سودهای مطمئن و بی‌دغدغه را به نگرانی‌های پی‌درپی بازار سرمایه ترجیح داده و پول‌هایشان را از بورس خارج کرده و به بانک ببرند.
همین عامل طی ماههای اخیر موجب کمبود نقدینگی در بورس شده تا جایی که مدیرعامل شرکت بورس مهمترین مشکل بازار سرمایه را کمبود نقدینگی اعلام کرد.بهرحال به نظر می رسد اگر مسئولان دولتی همچنان پای‌بند شعارهای خود در حمایت از بورس هستند باید به طور واقعی به کمک بازار سهام آمده و از شعارهای بدون پشتوانه نظیر حمایت 5 هزار میلیارد تومانی از بورس و... پرهیز کنند چرا که این شعارها وقتی به منصه عمل نمی‌رسد فقط باعث افزایش بی‌اعتمادی مردم به دولت یازدهم می‌شود.