kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۴۹۶۸
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۵

فهرست رشته‌های بدون کنکور مهرماه 98 اعلام شد



پذیرش در رشته محل‌های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده به صورت جدا از رشته‌محل‌های با آزمون و مستقل از کنکور با ملاک معدل کتبی دیپلم، نوع دیپلم داوطلب و رشته انتخابی متقاضی انجام می‌شود.
داوطلبانی که منحصراً متقاضی تحصیل در این رشته‌محل‌ها هستند نیازی به ثبت‌نام در آزمون سراسری سال 1398 ندارند.
برای پذیرش 550 هزار نفر بر اساس صرفاً سوابق تحصیلی، داوطلبان امکان انتخاب 100 رشته‌محل را دارند. در این فهرست که 281 عنوان رشته را شامل می‌شود، دوره‌های نوبت دوم و روزانه برخی از دانشگاه‌ها هم اقدام به پذیرش دانشجوی بدون کنکور می‌کنند.
فهرست کامل این رشته‌ها در سامانه سازمان سنجش آموزش به نشانی اینترنتی
 sanjesh.org قابل مشاهده است.
پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه‌ پیام نور و غیرانتفاعی‌ها همچنین تعدادی از دانشگاه‌های دولتی، ظرفیت‌ها و رشته‌های خود را برای پذیرش متقاضیان بدون آزمون در این فهرست اعلام کرده‌اند.
رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در این فهرست قرار ندارد اما به گفته ابراهیم خدایی رئیس‌سازمان سنجش آموزش کشور، رشته‌های این دانشگاه هم به زودی از سوی سازمان سنجش اعلام می‌شود.

فرایند اجرایی سنجش و پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی
انتشار دفترچه راهنما و رشته‌محل‌هایی که پذیرش آنها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم با توجه به نوع دیپلم و رشته انتخابی) انجام می‌شود، به این شرح است:
در سال 1398 ثبت‌نام و دریافت رشته‌محل‌های مورد علاقه داوطلبان توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام شده و این اطلاعات برای بررسی و پذیرش توسط سازمان در اختیار دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده قرار داده می‌شود.

چه کسانی حق شرکت دارند
دانش‌آموزان سال آخر دوره متوسطه نظام جدید آموزشی 3-3-6 نیز می‌توانند در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام کنند و بعد از اتمام امتحانات نهایی و دریافت کارنامه از آموزش و پرورش، معدل کتبی خود را درج کنند.

نحوه بررسی شرایط داوطلبان
دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده بر اساس شیوه‌نامه اجرایی مصوب شورای سنجش و پذیرش دانشجو در برنامه زمانی تعیین شده نسبت به گزینش داوطلبان حائز شرایط از بیشترین معدل به کمترین معدل با توجه به نوع دیپلم و رشته انتخابی تا سقف ظرفیت پذیرش در هر یک از سهمیه‌ها، اقدام کرده و در زمان مقرر نتایج را به داوطلبان اعلام می‌کنند.

تماس دانشگاه‌ها با داوطلبان، ممنوع
تماس دانشگاه و موسسات به داوطلبان تحت هر عنوان خارج از زمان مقرر ممنوع است.
پاسخگویی به اعتراضات داوطلبان درخصوص پذیرش یا عدم پذیرش بر عهده موسسه آموزش عالی ذیربط است. امکان برگزاری امتحان یا مصاحبه توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده جز برای رشته‌های دارای شرایط خاص (دارای شرایط استخدامی یا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی) که در دفترچه درج می‌شود، وجود ندارد.

وضعیت سهمیه‌ها در پذیرش بدون آزمون
سهمیه‌های منطقه یک، منطقه دو، منطقه سه، خانواده شهدا، ایثارگران 25 درصد ظرفیت، ایثارگران 5 درصد ظرفیت و رزمندگان طبق قوانین و مقررات مندرج در این دفترچه اعمال می‌شود.
دریافت هرگونه وجه برای دریافت و بررسی درخواست‌ها توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ممنوع است.
با توجه به اینکه یک داوطلب ممکن است موفق به دریافت پذیرش از مؤسسات در چندین کد رشته‌محل شود، داوطلب باید پس از اعلام نتایج دانشگاه‌ها و مؤسسات در مهلت زمانی تعیین شده بررسی لازم را انجام داده و رشته محل مورد علاقه خود برای تحصیل را انتخاب کند.
سپس در زمان تعیین شده با همراه داشتن مدارک لازم برای ثبت‌نام و ارائه تعهد مبنی بر ثبت‌نام در کد رشته‌محل مورد نظر، هزینه ثبت‌نام در این مرحله از پذیرش را پرداخت و نام‌نویسی کند.
البته در این فاصله، داوطلب نباید به دانشگاه یا موسسه دیگری مراجعه و ثبت‌نام کند.

حق انتخاب یک رشته و دانشگاه
داوطلب فقط در یک کد رشته‌محل اجازه ثبت‌نام دارد.
اگر داوطلبی در رشته‌محل‌های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش شده و در آزمون سراسری سال 1398 نیز شرکت کرده و قبول شود، تنها می‌تواند در یک کد رشته محل به انتخاب خود، ثبت‌نام کند و مشغول به تحصیل شود.
به عبارت دیگر هر داوطلب فقط مجاز به تحصیل در یک کد رشته‌محل است و تحصیل همزمان در چند کد رشته‌محل (به جز داوطلبان مشمول آیین‌نامه‌های استعدادهای درخشان) ممنوع است.

یک ممنوعیت برای روزانه‌ها
پذیرفته‌شدگان دوره روزانه هر سال، اجازه پذیرش دوره روزانه سال بعد را ندارند.
دانشگاه از این داوطلبان به صورت مشروط ثبت‌نام کرده و اطلاعات آنها را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌کند.
سازمان سنجش آموزش کشور پس از کنترل و انجام بررسی‌های لازم تائید نهایی را به دانشگاه یا مؤسسه اعلام می‌کند.

اقدامات لازم برای دریافت پذیرش
داوطلبان لازم است مراحل زیر را برای کسب پذیرش بدون آزمون دانشگاه مدنظر خود طی کنند.
گام نخست: مطالعه دفترچه مندرج در سایت سازمان سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی sanjesh.org و بررسی و تعیین رشته‌محل‌های مورد علاقه.
گام دوم: تهیه مدارک مورد نیاز و مراجعه به سایت سازمان سنجش برای ثبت‌نام و ارائه درخواست تحصیل در رشته‌محل‌های مورد علاقه.
گام سوم: انتظار برای تماس دانشگاه مبنی بر موافقت با پذیرش یا رد درخواست در زمان تعیین شده
گام چهارم: بررسی رشته‌محل‌هایی که دانشگاه با پذیرش وی موافقت کرده است (بعد از تماس از سوی دانشگاه) و اتخاذ تصمیم نهایی در زمان مقرر و انتخاب فقط یک کد رشته‌محل.
گام پنجم: مراجعه به دانشگاه مورد علاقه، ارائه مدارک لازم برای ثبت‌نام، پرداخت وجه ثبت‌نام برای پذیرش و ارائه تعهد کتبی مبنی بر علاقه به تحصیل در کد رشته‌محل انتخابی در دانشگاه یا مؤسسه پذیرش شده.

جدول زمانی پذیرش
بر اساس برنامه زمان‌بندی، ثبت‌نام و انتخاب رشته‌محل‌های مورد علاقه و ویرایش اطلاعات در روزهای 20 اسفندماه 97 تا ششم شهریورماه 98 انجام می‌پذیرد.
ارسال اطلاعات نهایی داوطلبان به دانشگاه یا موسسات آموزش عالی توسط سازمان سنجش آموزش کشور در روزهای هفتم و هشتم شهریورماه 98 صورت می‌گیرد.
دانشگاه‌ها در فاصله بین 9 تا 21 شهریورماه 98 مهلت دارند درخواست‌ها و مدارک متقاضیان را بررسی و پذیرفته‌شدگان را تعیین کنند.
در روزهای 23 تا 28 شهریورماه 98، دانشگاه‌ها نتایج را به داوطلبان برای تصمیم‌گیری آنها اعلام می‌کنند.
داوطلبانی که در این دوره پذیرش می‌شوند در روزهای 30 شهریورماه تا دوم مهرماه 98 مهلت دارند برای ثبت‌نام و ارائه تعهد به دانشگاه مورد نظر مراجعه کنند. تعهد برای عدم مراجعه به سایر دانشگاه‌ها از آنها دریافت می‌شود.