جوابیه باغ موزه قصر به یک خبر و توضیح کیهان(اخبار ادبی و هنری)
در پی انتشار خبری با عنوان «اثر گرافیست اسرائیلی در نمایشگاهی در تهران به نمایش درآمد» در بخش اخبار ادبی و هنری روزنامه کیهان در تاریخ 15 دی 97، روابط عمومی باغ موزه قصر، که این نمایشگاه در آنجا برگزار شده بود، جوابیهای را ارسال کرد که همراه توضیح کیهان، از نظر میگذرد:
نمایشگاه بینالمللی به رنگ حیات با مشارکت فرهنگسرای ارسباران و باغ موزه قصر و به میزبانی گالری ملکالشعرای بهار باغ موزه قصر درحال برگزاری است. در فهرست اولیه هنرمندانی که به دست باغ موزه قصر رسید اثر «یوسی لمان» با هویت فلسطینی معرفی شده بود و مطابق معمول تمامی نمایشگاههای پیشین اطلاعرسانی گردید، اما بلافاصله پس از اطلاع از هویت واقعی فرد از اکران عمومی آن جلوگیری بهعمل آمد.
لازم به توضیح است، براساس آییننامه داخلی باغ موزه قصر، مسئولیت اخذ مجوز و کلیه فرایندهای قانونی برگزاری نمایشگاههای هنری برعهده نمایشگاهگذار یا نمایشگاهگردان است و باغ موزه قصر در این روند دخل و تصرفی ندارد. رسالت اصلی باغ موزه قصر ترویج فرهنگ مقاومت و حفظ هویت انقلابی و همچنین حفظ و صیانت از آرمانهای انقلاب اسلامی ایران است. باغ موزه قصر به عنوان یکی از پایگاههای تاریخی انقلاب اسلامی همواره در تنویر اذهان عمومی و به خصوص نسل جوان نسبت به جنایات رژیم پهلوی اول و دوم اهتمام جدی و مستمر نموده است. همچنین مسئله فلسطین به اندازهای برای این مجموعه اهمیت دارد که مراسم روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین یکی از برنامههای شاخص باغ موزه قصر در طی سالهای اخیر بوده است. در انتها مجموعه باغ موزه قصر در آستانه چهلمین بهار انقلاب شکوهمند اسلامی ایران ضمن تجدید میثاق با آرمانهای رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) انزجار خود را از سیاستهای استکبار جهانی و صهیونیسم در سطح منطقه اعلام میدارد.
کیهان:
ضمن تشکر از مدیریت باغ موزه قصر به دلیل ارسال پاسخ و کنار گذاشتن اثر گرافیست اسرائیلی، باید گفت در این جوابیه به وضوح تناقض بهچشم میخورد. مسئولان باغ موزه قصر از طرفی مجموعه تحت مدیریت خود را به همراه فرهنگسرای ارسباران از مشارکتکنندگان و سازماندهندگان این نمایشگاه معرفی میکنند و از طرف دیگر نوشتهاند مسئولیتی در برگزاری نمایشگاه ندارند!
متاسفانه باید گفت با توجه به سوابق یوسی لمل و چهرهای شناخته شده به حساب میآید و سخن مدیریت باغ موزه قصر مبنی بر اینکه «یوسی لمل با هویت فلسطینی معرفی شده بود.» قابل توجیه نیست. نگاهی به افراد و اسامی شرکتکننده در این نمایشگاه نشان میدهد که ظاهرا حضور در این نمایشگاه با دعوت صورت گرفته و فراخوان عمومی داده نشده که اگر چنین بود باید تعداد آثار دریافتی و شیوه داوری و انتخاب آنها در اخبار منتشر میشد که چنین اخباری در هیچ تارنمای خبری یافت نمیشود.
از طرفی یوسی لمل در سال 2016 با حضور آثار برخی از شرکتکنندگان در این نمایشگاه و یا مرتبطین آنها نمایشگاهی در اورشلیم ترتیب داد که نشان میدهد ماجرا فراتر از یک اشتباه سهوی است و باید فراتر از آن به دنبال جریانی بود که در قالب راهبرد دیپلماسی مسیر 2 به دنبال عادیسازی روابط با رژیماشغالگر قدس هستند ایدهای که شخص لمل در مصاحبه با اورشلیمپست به آن اشاره کرده بود و هنر و روابط میان هنرمندان را راهی برای رسیدن به صلح میان ایران و رژیم کودککش صهیونیستی عنوان کرده بود. با این حساب باید علاوهبر کنار گذاشتن اثر این طراح اسرائیلی، عوامل و مسببین این رویداد شوم را شناسایی کرده و کنار گذاشت. در پایان لازم به ذکر است باغ موزه قصر با توجه به این تجربه از این پس نباید مسئولیت محتوای یک نمایشگاه را به عهده شخص یا نهاد دیگری وانهد. چرا که به هر حال، جایگاه و مسئول عرضه آثار، این باغ موزه است.