کد خبر: ۱۵۰۹۳۱
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۷
وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه:

مشکل نقل و انتقال مالی ایران و سوریه حل می‌شود

وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه با‌اشاره به توافق‌نامه همکاری راهبردی بین دو کشور، گفت: مشکل نقل و انتقالات پولی و مالی بین ایران و سوریه حل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد‌سامر الخلیل در همایش مشترک ایران و سوریه که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: ما خوشحالیم که فعالیت‌ زیادی از نظر اقتصادی بین دو کشور ایران و سوریه شکل گرفته، در حالی که در گذشته این فعالیت‌ها چندان قابل توجه نبود.
وی با بیان اینکه اولین دیدار تاجران دو کشور حدود سه ماه پیش اتفاق افتاد، گفت: ما به یک موافقت‌نامه استراتژیک اقتصادی بلندمدت رسیده‌ایم که در آن همه زمینه‌های سرمایه‌گذاری اقتصادی و مالی مطرح شده است.
وزیر اقتصاد و تجارت سوریه اضافه کرد: سوریه در زمان جنگ بسیاری از زمینه‌های استراتژیک خود را در زمینه‌های سرمایه‌گذاری از دست داد و بسیاری از کارخانجات سوریه از بین رفت به طوری که در زمینه‌های مختلف تولیدی دچار کمبود هستیم و این فرصتی را برای شرکت‌های ایرانی فراهم می‌کند تا از طریق صادرات به سوریه و یا سرمایه‌گذاری کالاهای مورد نیاز ما را تامین کنند.
به گفته سامرالخلیل، شرکت‌های ایرانی می‌توانند در بازار سوریه سرمایه‌گذاری  کنند و حتی می‌توانند کالاهای خود را از طریق این کشور به سایر کشورها صادر کنند.
وی ادامه داد: سوریه با توجه به نیروی کار کشوری ارزان است و بنابراین فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاری برای ایرانیان فراهم می‌کند.
وزیر اقتصاد و تجارت سوریه با بیان اینکه یکی از مشکلات تجاری بین دو کشور نقل و انتقالات مالی است، بیان کرد: در زمان جنگ بانک‌های سوریه دچار تحریم شدند همانطور که بانک‌های ایرانی اکنون در شرایط تحریم هستند، اما با این وجود انتقالات مالی و پولی با سوریه ادامه داشت و سوریه توانست در سال 2017 به 103 کشور کالا صادر کند و مبالغی را در زمینه واردات و صادرات به دست آورد.
سامرالخلیل با‌اشاره به ایجاد کانال ویژه مالی بین دو کشور ایران و سوریه گفت: یکی از بندهای موافقت‌نامه مذکور در مورد ارتباطات بانکی است و مشکل نقل و انتقالات مالی حل خواهد شد.
در همین زمینه، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در این همایش اظهار داشت: توافق‌نامه همکاری راهبردی بین دو کشور ایران و سوریه نهایی شده تا با انجام این توافق نامه زمینه برای گسترش پایداری همکاری اقتصادی بین دو کشور فراهم شود.
وی با بیان اینکه مسائل مبادلات پولی و بانکی و حمل‌ونقل جزو ضروریات است، ‌گفت: ما باید از این فرصت سازندگی و گسترش فعالیت و به طور جدی استفاده کنیم و امیدواریم شرکت‌های ایرانی بتوانند در تمام سرفصل‌هایی که دولت سوریه و مردم سوریه مطرح کرده‌اند، با سرمایه‌گذاری‌ مشترک و قراردادهایی که منعقد خواهد شد در این کشور فعالیت اقتصادی داشته باشند.