kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۹۲۶
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹
وزیر اقتصاد:

دولت به دنبال کاهش ریسک بازار سرمایه است

وزیر اقتصاد اعلام کرد: دولت به دنبال کاهش ریسک بازار سرمایه است.
علی طیب‌نیا دیروز در مراسم افتتاح هشتمین نمایشگاه بین‌‌المللی بورس، بانک و بیمه گفت: عمده‌ترین مشکل بنگاه‌های اقتصادی در سال گذشته مشکل کمبود منابع مالی بود که دولت برای رفع این مشکل برنامه‌هایی دارد و تلاش جدی در ماه‌های گذشته در این امور انجام شده است.
طیب‌نیا گفت: همواره بازارهای مالی ما بانک‌محور بوده‌‌اند، اما بانک‌ها هم در دوره اخیر با مشکلات جدی مواجه‌اند که از جمله آنها مسئله مطالبات معوق بانکی، مطالبات بانک‌ها از دولت، مشکل کمبود سرمایه و درگیری در فعالیت‌های اقتصادی است. که در برنامه دولت تصمیمات مناسبی در این باره گرفته شده است.
وی با بیان اینکه افزایش سرمایه بانک‌ها خصوصا بانک‌های دولتی را دنبال می‌کنیم، گفت: امیدواریم بتوانیم سرمایه بانک‌ها را به ارز مناسبی برسانیم، تا بتوانند در تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی فعالیت بیشتری کنند.
وی اضافه کرد: پرداخت بدهی دولت به نظام بانکی دیگر برنامه دولت است که امیدواریم ظرف یک دوره 2 تا 3 ساله مجموع بدهی‌ها را پرداخت کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: با همکاری سازمان بورس برنامه‌هایی برای فعال کردن بازار اولیه بورس تهیه کردیم و تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه‌های اقتصادی در بازار اولیه از جمله این برنامه‌ها است.
وی ادامه داد: مذاکرات جدی با برخی از وزارتخانه‌‌ها مانند وزارت نفت و صنعت انجام شده تا با ایجاد صندوق پروژه‌ها تامین مالی را انجام دهند.
به گزارش فارس، طیب‌نیا با اشاره به افزایش قابل ملاحظه فعالیت در بازار اولیه بورس، گفت: 26 هزار میلیارد تومان از طریق بازار اولیه منابع برای تامین پروژ‌ه‌ها جذب شده و حتما باید سهم بازار اولیه از تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی افزایش پیدا کند.
وی با بیان این نکته که جهت‌گیری دولت برای توسعه بازار اولیه برای تامین مالی به معنای بی‌توجهی به بازار ثانویه نیست، گفت: بدون بازار ثانویه پر رونق، بازار اولیه چندان مطرح نیست.
وی ادامه داد: این بازار ثانویه است که نقدشوندگی را افزایش می‌دهد و به دلیل همین نقدشوندگی است که مردم دارایی‌های خود را به این بخش می‌آورند.
طیب‌نیا ابراز داشت: در سال قبل وضعیت بازار سرمایه بسیار مناسب بود و سودآوری در این بازار افزایش پیدا کرد و شاخص کل 108 درصد افزایش یافت که این موفقیت در جلب اعتماد مردم است.
وی ادامه داد: در سال جاری هم وضعیت بازار سرمایه به نحوی است که بازدهی مناسب برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند به شرطی که آمادگی پذیرش ریسک هم داشته باشند، هرچند برنامه ما این است که ریسک فعالیت‌های اقتصادی  و بازار سرمایه را به حداقل برسانیم.
اظهارات معاون اول رئیس‌جمهور
معاون اول رئیس‌جمهور هم در حاشیه نمایشگاه بورس اظهار داشت: در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که به ریاست شخص رئیس‌جمهور برگزار شد، بحث بورس و بازار سرمایه مطرح شد و اینکه چگونه از ابزارهای مختلف آن استفاده کنیم.
اسحاق جهانگیری در خصوص بازار سرمایه نیز تاکید کرد: استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه با توجه به تشکیل ارکان آن بحث جدیدی است که مدیران آن باید مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: بازار سرمایه اگر نیاز به حمایت، اصلاح قوانین یا مواردی از این دست دارد، ما آمادگی کامل برای برطرف کردن و توجه به آن داریم.
ویژگی‌های نمایشگاه بورس
رئیس سازمان بورس هم در مراسم افتتاح هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با بیان این که ابعاد نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته توسعه یافته است افزود: در این نمایشگاه 351 شرکت داخلی و 9 شرکت خارجی از کشورهای سوئیس، آلمان، انگلیس، ترکیه، ایتالیا، کره جنوبی، قبرس، یونان و عمان حضور دارند که استقبال پرشور و گسترده‌ای در نمایشگاه امسال روی داده است.
علی صالح‌آبادی با بیان این که فضای نمایشگاه 20 هزار مترمربع است که نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است ادامه داد: در این نمایشگاه بانک‌ها، بیمه‌ها، نهادهای مالی، شرکت‌های کارگزاری، شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس و سایر نهادهای فعال بازار سرمایه حضور دارند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه صنعت مالی در خاورمیانه است عنوان کرد: این نمایشگاه یک نمایشگاه صنعت مالی بوده و مختص بازار سرمایه نیست و اولین سال است که با این ابعاد در حال برگزاری است که نشان دهنده ارتقای بازار مالی در کشور است.
صالح‌آبادی یادآور شد: در این دوره نمایشگاه دوره‌های مختلف آموزشی و کارگاه‌های آموزشی تدارک دیده شده تا سرمایه‌گذاران از این دوره‌ها استفاده کرده و مردم با فرهنگ سهامداری آشنا شوند.