kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۹۰۹۸
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۵

معاف شدن 6 هزار صادرکننده از عرضه ارز به سامانه نیما

تبریز- خبرنگار کیهان: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت : از مجموع هشت هزار صادرکننده کشور، شش هزار نفر که درآمدی کمتر از یک میلیون دلار داشتند، از عرضه ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما معاف شدند.

رضا رحمانی در جمع فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی در اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه تنها دوهزار صادرکننده که درآمدی بیش از یک میلیون دلار داشتند ملزم به عرضه ارز در این سامانه شدند، افزود: بخشی از نیازهای صنعتی کشور هم از این درآمدهای ارزی تامین می‌شود.
رحمانی با ‌اشاره به اینکه دولت پس از تامین کالاهای اساسی اولویت خود را تامین مواد اولیه و تجهیزات خطوط تولید قرار داده است، گفت: ارز حاصل از صادرات واحدهای پتروشیمی، فولاد و مس برای تداوم تولید واحدهای تولیدی تزریق می‌شود.
وزیر صمت گفت: دشمن از طریق اعمال تحریم‌ها و با سخت کردن شرایط فعالیت تولیدی و تسهیل تجارت کالاهای لوکس درصدد خالی کردن خزانه کشور ما و افزایش فاصله طبقاتی است. رحمانی گفت: هر چند بخشی از مواد اولیه واحدهای تولیدی از خارج تهیه می‌شود، اما در زمینه مواد اولیه شیمیایی، مس و آلومینیوم بیش از نیاز کشور تولید می‌کنیم و مشکلی وجود ندارد.
وی با ‌اشاره به اینکه در شش ماهه نخست امسال تقاضا برای مواد شیمیایی سه برابر افزایش یافت، این تقاضا را غیرواقعی عنوان کرد و گفت: بر این اساس به نظر می‌رسد تغییر ناگهانی برخی مقررات که تجار و فعالان اقتصادی را با مشکل مواجه می‌کند،‌گریزناپذیر است.
رحمانی با بیان اینکه طرح شناسایی ظرفیت‌های تولید ملی از سال گذشته شروع شده و اکنون با نهایی شدن آن اطلاعات کاملی از واحدهای تولیدی کشور داریم، مس، آلومینا و خودرو را از ظرفیت‌های بالقوه استان آذربایجان شرقی دانست و بر راه‌اندازی صنایع پائین دستی مس و آلومینا تاکید کرد.
وی افزایش 400 میلیون دلاری صادرات استان آذربایجان شرقی را امیدبخش دانست و گفت: افزایش نرخ ارز، صادرات را توجیه پذیر کرده و موجب افزایش درآمدهای صادراتی شده است.
رحمانی همچنین در حاشیه افتتاح واحد صنعتی تولید فولاد شهریار تبریز با ‌اشاره به بازگشایی یکهزار و 300 واحد صنعتی در سال جاری، گفت: با بازگشت این واحدهای صنعتی به چرخه تولید 18 هزار نفر سر کار خود بازگشتند.
وی همچنین درخصوص اعلام قیمت محصولات شرکت ایران خودرو نیز گفت: سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مسئول قیمت‌گذاری خودرو است و این سازمان باید در این باره اظهار نظر کند.
رحمانی بیان کرد: بخشی از خودروها مشمول قیمت گذاری شورای رقابت است و دولت در آن ورود پیدا می‌کند و بخشی که خارج از مصوبه شورای رقابت است فرآیندی کارشناسی دارد که سازمان حمایت و تولیدکنندگان باید در این باره توضیح دهد.