kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۱۴
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۴
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد

جلوگیری از وقوع سیلاب در استان‌های شمالی

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری گفت: با گذشت 13 سال از سیل ویرانگر در استان گلستان، اقدامی برای حل مشکلات و جلوگیری از حوادث ناگوار صورت نگرفته است.

«محمدباقر نوبخت» در جریان بازدید از مناطق سیل‌زده استان گلستان در گرگان افزود: تا سال گذشته نیز این استان شاهد وقوع 12 سیل بوده و در سال جاری هم، در هفته گذشته، شاهد وقوع سیلاب دیگر بودیم که خسارات سنگینی برجای گذاشت.
سخنگوی دولت تصریح کرد: باید علت اصلی وقوع این حوادث را بدانیم و برای مقابله با آن برآییم تا در برابر سیلاب‌های آتی دچار خسارات سنگین و جبران‌ناپذیر نشویم.
نوبخت افزود: با این بررسی‌ها می‌توان اعتبارات را به میزان، به هر استان تخصیص داد تا از وقوع این سیلاب‌ها جلوگیری کرد.
وی گفت: استاندار گلستان نیز باید هرچه سریع‌تر نسبت به اعلام دلایل وقوع این حوادث در استان اقدام کند و ما نیز در آینده نه چندان دور که مشغول تدوین برنامه ششم توسعه کشور هستیم، بتوانیم نگاه خاص و ویژه‌ای به این استان داشته باشیم. وی در مورد تخصیص اعتبار و جبران خسارات ناشی از سرمازدگی در زمستان سال گذشته در استان گلستان گفت: با توجه به همه محدودیت‌های اعتباری تلاش خواهیم کرد در تخصیص کمک‌های اعتباری، میزان خسارات ناشی از آن حادثه نیز برای استان دیده شود. معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئيس جمهوری پرداخت  تسهیلات بانکی به خسارت‌دیدگان ناشی از سیلاب‌های اخیر را شرط کافی برای جبران خسارات ندانست و گفت: برای حل مشکلات ناشی از خسارات در سیلاب‌های بعدی باید برنامه‌ریزی اصولی برای پیشگیری از حوادث صورت گیرد.
وی تصریح کرد: برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل استان‌های شمالی باید از محل تملیک دارایی‌های سرمایه‌ای و بخشی از تسهیلات ارزان قیمت به مردم خدمت کنیم.
به گزارش خبرگزاری‌ها محمدباقر نوبخت عصر جمعه در جلسه فوق‌العاده مدیریت بحران استان شرکت کرد و در جریان گزارش دستگاه‌های ذیربط قرار گرفت.
معاون رئیس جمهوری و سخنگوی دولت پس از این جلسه، از منطقه سیل‌زده «محمدآباد کتول» در شهر فاضل‌آباد در 25 کیلومتری گرگان مرکز استان گلستان دیدن کرد، سیلاب هشتم خرداد ماه در این منطقه افزون بر 175 میلیارد ریال خسارت برجای گذاشت.
گزارش خسارت سیل مازندران  
به هیئت دولت ارائه می‌شود
استاندار مازندران گفت: گزارش خسارت سیل مازندران در جلسه این هفته هیئت دولت مطرح می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، ربیع فلاح جلودار در حاشیه بازدید از مناطق سیل‌زده مازندران افزود: به همراه معاون رئیس‌جمهور از مناطق سیل‌زده مازندران بازدید کردیم و نوبخت دستور داد تا گزارشی از خسارت‌های سیل تا دوشنبه آماده که روز چهارشنبه در نشست هیئت دولت مطرح شود. استاندار مازندران اضافه کرد: طی بارش چهارشنبه 14 خرداد در ظرف مدت سه ساعت و نیم، 100 میلی‌متر باران در شرق و تا 50 میلی‌متر در مرکز و غرب استان بارش صورت گرفت و موجب شد سیلاب جاری شود.
دبیر ستاد مدیریت بحران نکا نیز گفت: برآورد اولیه میزان خسارت سیل 20 میلیارد ریال در نکا اعلام شده بود که در آخرین بررسی‌ها، این میزان 35 میلیارد ریال برآورد شد. وی، میزان خسارت وارد شده به بخش کشاورزی را تاکنون بیش از 30 میلیارد ریال عنوان کرد و یادآور شد: متاسفانه بخشی از محصولات کشاورزی نظیر گندم و جو و شالیزارهای اراضی پایین دست و صیفی‌جات در این سیل دچار خسارت جدی شده‌اند. محمدیان با بیان اینکه حدود 18 سردهنه در بخش کشاورزی نیز دچار آسیب جدی شدند، خاطرنشان کرد: علاوه بر آسیب به بخش زراعی در رابطه با تجهیزات و امکانات کشاورزی و جاده بین مزارع نیز دچار آسیب جدی شده‌ایم.
در همین حال خبرگزاری مهر از گرگان گزارش داد استاندار گلستان شامگاه جمعه در نشست شورای مدیریت بحران این استان گفت: باید به طرح جامع سیل در استان توجه ویژه‌ای شود زیرا خسارت ناشی از وقوع سیل بیشتر از نبود طرح جامع است.
حسن صادقلو افزود: با توجه به سیلاب‌های اخیر در استان و خسارت ناشی از آن دولت باید توجه و عنایت خاصی به گلستان داشته باشد زیرا جدای از خسارت سیل هزینه‌های پنهان نیز در این حوادث وجود دارد.