kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۷

سايت هايي که آينده اجتماعي را مورد تهديد قرار مي دهند

اين بار اين تنوع طلبي و رفتن به سراغ طرح هاي جديد دامن ازدواج را گرفته تا شايد اين بار پيدا کردن گزينه ازدواج از دوش خانواده برداشته شود و اين محيط مجازي باشد که دو‌نفر را به‌هم برساند. پيوندهايي که با صفر و يک ايجاد خواهد شد اما در بين آنها هيچ علامت جمع و تفريق و ضربي وجود ندارد. پيوندي که در محيط سايبر شکل گرفته و به خودي خود زمينه و بستر بسياري از جرايم را نهفته دارد.

اين روزها انگار قرار است آش را با جايش بخورند يا از هول حليم در ديگ بيفتند. همه چيز جايش عوض شده و ديگر کسي به فکر اصلاح ساختارهاي از بين رفته و يا رو به تخريب نيست.
همه به دنبال راه هاي جديد هستند اما غافل از اينکه شايد همان کهنه کت و شلوار قديمي به از هزار طرح چيني جديد باشد.
اين بار اين تنوع طلبي و رفتن به سراغ طرح هاي جديد دامن ازدواج را گرفته تا شايد اين بار پيدا کردن گزينه ازدواج از دوش خانواده برداشته شود و اين محيط مجازي باشد که دو نفر را به هم برساند.
پيوندهايي که با صفر و يک ايجاد خواهد شد اما در بين آنها هيچ علامت جمع و تفريق و ضربي وجود ندارد.
پيوندي که در محيط سايبر شکل گرفته و به خودي خود زمينه و بستر بسياري از جرايم را نهفته دارد.
حال در اين ميان برخي بر طبل توخالي عدم ورود وزارت ورزش و جوانان براي ساماندهي سايت هاي همسريابي مي کوبند و برخي ديگر پليس را مورد شماتت قرار مي دهند که چرا با اين سايت ها برخورد مي کند.
بر اساس آمار هم اکنون ?? درصد از ازدواج ها به طلاق کشيده مي شود اين در شرايطي است که بيشتر اين پيوندها به صورتي سنتي بوده و تمام موازين و مراتب ازدواج در آن رعايت شده است حال خودتان کلاهتان را قاضي کنيد اين آمار با ازدواج هايي که با سايت هاي همسريابي رقم مي خورد به کجا خواهد رسيد و زنگ هاي خطر چگونه گوش ها را کر خواهد کرد.
البته بماند که روز گذشته رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات وجود چنين سايت هايي را فضايي براي اقدامات مجرمانه خواند و گفت که لزوم پردازش و ايجاد چنين پايگاه‌هايي بايد از سوي مراکز فرهنگي کشور مورد تاييد قرار بگيرد
در همين رابطه دکتر امان الله قرايي مقدم جامعه شناس در تحليل اينکه سايت هاي همسريابي هر چند با وجود دريافت مجوز براي فعاليت چه تهديداتي را براي جامعه مي توانند به وجود آورند، مي‌گويد: يقينا يکي از رويکردهاي ايجاد شده تضعيف نظام خانواده و از بين رفتن حرمت، اعتبار و سلسله مراتب خانواده خواهد بود و به وسيله آن اقتدار مشروع پدر و مادر زير سوال خواهد رفت.
وي ادامه مي دهد: بايد به اين نکته توجه داشته باشيم وقتي ما با يک اقدام غير کارشناسي نقش خانواده را از آن مي گيريم ضربات سنگيني را به آينده جوان و خانواده اي که قرار است تشکيل دهد مي زنيم که يقينا همين رويکرد بر نظام کلي جامعه تاثير گذار خواهد بود و نظام سلسله مراتبي را با خدشه روبه‌رو خواهد کرد.
اين کارشناس مسائل اجتماعي با اشاره به اين موضوع که نبايد فراموش کرد که اعضاي خانواده دلسوزترين و مهم ترين افرادي هستند که مي‌توانند با شناختي که از فرزندشان دارند بهترين انتخاب را براي وي داشته باشند ادامه مي دهد: متاسفانه هم اکنون با تمام اين تفاسير از هر ? ازدواج يکي به طلاق مي انجامد بعد چگونه مي شود بدون هيچ شناختي و تنها با پيوندي که در فضاي مجازي بر قرار شده و با چند بار ديدن طرفين به نقاط مشترک دست يافت و آجرهاي زندگي را روي هم گذاشت؟
وي خاطر نشان مي کند: ما بيش از هزاران سال است که با روش‌هاي سنتي ازدواج کرده ايم و بر اساس آن کسي تا کنون ضربه يا لطمه‌اي نديده حال چگونه است که به سمت ابزارهاي غربي کشيده شده‌ايم و مي خواهيم نياز جوانانمان براي ازدواج را اين گونه تامين کنيم.
قرايي مقدم با گلايه از برخي از رسانه ها که بر تبل تو خالي سايت‌هاي همسريابي مي کوبند ، مي گويد: پيگيري اين موضوع لطمه زدن به اجتماع است چرا که بايد به اين موضوع انديشيد که بسياري از کلاهبرداران از طريق همين سايت ها تا کنون اعمال مجرمانه بسياري را انجام داده اند و چه دخترها و پسرهايي که در اين فضا متضرر شده اند.
قرايي مقدم ?? سال سابقه تحقيقاتي خود را مويد ناصحيح بودن همسريابي از طريق سايت هاي همسريابي معرفي کرد ه و اذعان مي‌دارد‌:کساني که از طريق سايت هاي همسريابي اقدام به انتخاب زوج خود مي کنند يقينا در آينده نزديک به شکست روحي خواهند رسيد و اين سوال را با خود مطرح خواهند کرد که آيا من اين قدر ضعيف بودم که تنها راه انتخاب همسرم فضاي مجازي بود؟ آيا توانايي انتخاب با روش‌هاي اصولي را نداشتم؟ به هر صورت من به عنوان يک جامعه‌شناس ازدواج به سبک سايت هاي همسريابي را به هيچ وجه براي جامعه صلاح نمي دانم و آن را به عنوان يک آفت در آينده نزديک تعبير مي کنم.
استفاده از لفظ آفت يقينا چندان سنگين نيست و اين موضوع که در آينده سايت هاي همسريابي از اين پتانسيل برخوردار خواهند بود که به تيترهاي جنجالي رسانه ها در تبديل شوند دور از تصور نمي نمايد لذا ضروري است بيش از آنکه مسئولان فرهنگي و مسئولان وزارت جوانان و ورزش به فکر ايجاد و راه اندازي چنين سايت هايي باشند بلکه با برنامه‌ريزي اصولي بنيان خانواده را تحکيم کرده تا از ايجاد مشکلات در آينده که هزينه هاي بسياري را از بعد مادي و معنوي بر جامعه تحميل خواهد کرد بکاهند.
مصطفي خدابخشي