سردرگمی فعالان اقتصادی در قبال بستههای پر از خالی دولت(خبر ویژه)
یک روزنامه حامی دولت نوشت، تکلیف صنعت کشور با وجود بستههای فراوان دولت نامعلوم است.
آرمان از قول رئیسکمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران نوشت: اخیرا ارائه بسته برای حمایت از صنایع بسیار رایج شده است. در همین راستا، شاهدیم که از سوی تعداد زیادی از مسئولان بستههای مختلفی پیشنهاد و ابلاغ شده است. خود وزیر صنعت، معدن و تجارت هم پیشنهاداتی را برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط ارائه کرده و ظاهرا هفته آینده بسته حمایت از تولید میآید. همچنین پیشنهاد شده است که واحدهای تولیدی شش ماه تا یکسال از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشند. این موضوع سبب شده که من به شخصه امیدی به کارآیی این بستهها نداشته باشم.
فروردین امسال بود که به دنبال التهابات ارزی اعلام شد که نرخ ارز تکرقمی است و خرید و فروش ارز به نرخی غیراز رقم 4200 تومان قاچاق محسوب میشود و بعد از آن بود که اتفاقات زیادی را در بازار شاهد بودیم. اما بعد از مدتی تصمیمات تغییر کرد و الان چند نرخ در بازار وجود دارد. در حال حاضر صنعت کشور بسیار گرفتار است و اصلا تکلیف خودش را نمیداند. یعنی فعالان این بخش نه میتوانند مواد اولیه خودشان را تامین کنند و نه اینکه کارشان پیشرفتی داشته است. یعنی فعالیت صنایع ما به اصطلاح قفل شده است. ابلاغیههای متعددی در مورد فعالیت صنایع و تخصیص ارز به آنها صادر شد که کمکی به اوضاع آنها نکرد.
موضوع دیگری که وجود دارد این است که به صادرکنندگان اعلام شده است که میتوانند ارزشان را از سامانه نیما دریافت کنند، این در حالیست که ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم، چراکه بانک مربوط نمیتواند پول را حواله کند. یعنی همانطور کهاشاره کردم باید تاکید کنم که همهچیز قفل شده است. متاسفانه ارزهای ارزان قیمت تنها به عده خاصی تعلق میگیرد که همین موضوع انگیزه فعالان اقتصادی کشور را که بطور شفاف فعالیت میکنند، برای ادامه فعالیتشان در کشور کاهش میدهد. آنچه که بدیهی است، این است که تصمیمات غیرعلمی، غیرتخصصی و بیتوجه به تجربیات گذشته روند عادی فعالیت صنایع ما را بااشکال مواجه کرده است. متاسفانه تصمیماتی که یک شبه گرفته میشوند، تنها به نفع عدهای خاص است و آنها نیز از این موقعیتهای ویژه سوءاستفاده میکنند و دود این موضوع تنها به چشم فعالان قدیمی و کارآزموده صنعت کشور میرود. همچنین با اقداماتی که اخیرا در حوزه اقتصاد انجام شده است، میلیاردها سرمایه از کشور خارج شده است و کسی هم نمیداند مقصد نهایی این سرمایهها کجاست و در چه جایی مصرف میشود و در این میان، صنعت کشور مغفول مانده است.