kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۴۵۰
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۲
یک مسئول خبر داد

تشکیل ۲۰۰ پرونده بیش‌‌اظهاری کالاهای وارداتی در گمرک

مديركل دفتر بررسي و تعيين ارزش و تعرفه گمرك ايران از تشکیل ۲۰۰ پرونده بیش‌‌اظهاری ارزش کالاهای وارداتی در گمرک خبر داد.

خداکرم اسکندری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که گمرک برای جلوگیری از بیش بود (بیش‌اظهاری) ارزش کالاها با توجه به نوسانات ارزی چه اقدامی انجام می‌دهد، اظهار داشت: با راه‌اندازی سامانه TSC در چند سال اخیر و شناسنامه‌دار کردن ارزش کالاها تقریباً عمده کالاهایی که وارد کشور می‌شود از قبل، ارزش آنها در سامانه مشخص است.
وی افزود:‌ بنابراین اگر ارزشی از سوی صاحب کالا به گمرک اظهار شود که با سابقه ارزش مندرج در بانک اطلاعات ارزش گمرک تفاوت دارد و ارز گرفتند در گمرک با مشکل مواجه می‌شوند.
مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه گمرک ایران ادامه داد: مراقب بیش‌برآورد کالایی که وارد گمرک می‌شود هستیم. تاکنون بیش از 200 مورد بررسی بیش‌بود ارزش کالا از طریق سامانه جامع گمرکی به بانک‌های عامل اعلام شده و اقدامات اولیه انجام شده و مراحل قانونی خود را طی می‌کند.
اسکندری با بیان اینکه در بیش‌بود ارزش کالا، اول ابلاغیه به شرکت می‌فرستیم بیان کرد: کالاهایی هستند که ثبت سفارش کردند و ارز هم گرفتند اما هنوز وارد گمرک نشده‌اند؛ با توجه به اینکه زمان ثبت سفارش سه‌ماهه بوده و در مهلت پایانی به سر می‌برد که باید بانک مرکزی آنها را تعیین تکلیف کند.گفتنی است، این بیش‌اظهاری با هدف گران‌تر فروختن محصولات وارداتی توسط برخی واردکنندگان می‌باشد.
وی افزود: البته طی جلسات مشترکی که با بانک مرکزی داشتیم و ارتباط سیستمی که برقرار است مقرر شد فهرست اشخاص و یا شرکت‌هایی که ارز چهار هزار و 200 تومانی دریافت کردند در اختیار گمرک قرار گیرد تا ضمن بررسی افرادی که ارز گرفته، و در مهلت مقرر قانونی کالای خود را وارد نکرده اقدام قانونی لازم در خصوص اعاده ارز صورت گیرد.
به گفته این مقام گمرکی، مواردی وجود دارد که ارزش کالای وارداتی با سامانه ارزش گمرک مغایرت داشته که آن را گزارش کردیم. در راستای ماده ۳۰ آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات که وزارت صمت مسئول آن است از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد و جلوی بیش‌بود ارزش کالاها را می‌گیریم.اسکندری ادامه داد:‌ پیشنهاد را به وزارت صمت دادیم صورت‌جلسه و تفاهم‌نامه نیز منعقد شده تا اجرایی شود اما با وجود گذشت دو ماه از آن هنوز محقق نشده است.
قیمت دلار در بازار ثانویه 7700 تومان است
در همین راستا، مهدی کسرایی‌پور، مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی اظهار داشت: نیاز‌های ارزی بازار و عملکرد صرافی‌ها رصد و تامین می‌شود.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: درباره تامین ارز برای کالاهای مورد نیاز کشور، آخرین تصمیم این بوده است که کالاها به دو دسته اصلی تقسیم شوند و از دو اولویت برخوردارند، اولویت نخست، دارو و کالاهای اساسی و مواد اولیه است که با نرخ مصوب چهار هزار و 200 تومان تا اردیبهشت سال بعد تامین می‌شود. بقیه کالاها و خدمات در بازار دوم در بستر سامانه نیما عرضه می‌شود که متوسط نرخ از زمان شکل‌گیری این بازار تاکنون، یورو 9 هزار تومان و دلار حدود هفت هزار و 600 تا هفت هزار و 700 تومان بود.
مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی ادامه داد: امروز رکورد عرضه ارز در این بازار از سوی صادرکنندگان غیرنفتی شکسته شد و 74 میلیون یورو با نرخ میانگین هشت هزار و 900 تومان عرضه شد.
کسرایی‌پور اضافه کرد: نیازهای واقعی ارزی توسط بانک مرکزی و سامانه نیما قابل تامین است و مشکلی وجود ندارد و روند معاملات رو به رشد بوده است.