kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۲۱۶
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۶
خبری که معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش اعلام کرد

تشکیل ستاد ارزیابی عملکرد ورزشکاران در بازی‏‎های آسیایی /مسئولان این بار به نتایج و پیشنهادات توجه می‌کنند؟!

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش از تشکیل ستادِ ارزیابی عملکرد ورزشکاران ایران در بازی‏‎های آسیایی خبر داد ولی مسئله مهم این است که آیا مسئولان این بار به نتایج و پیشنهادات توجه می‌کنند یا خیر!



سرویس ورزشی-

پس از دو هفته تلاش ورزشکاران؛ مراسم اختتامیه بازی‌های آسیایی جاکارتا 2018 روز یکشنبه برگزار شد تا سوت پایان مسابقات ورزشی بزرگ‌ترین قاره جهان رسما به صدا درآید. ورزشکاران کشورمان در این مسابقات موفق به کسب 20 طلا، 20 نقره و 22 برنز شدند تا پس از تیم‌های چین، ژاپن، کره جنوبی، اندونزی و ازبکستان در جایگاه ششم آسیا قرار گیرد.
48 ساعت پس از پایان هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی، محمدرضا داورزنی در گفت‌و‌گویی با پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان به ارائه تحلیل خود از این مسابقات پرداخت. داورزنی گفت: رشته‌هایی همچون کشتی، وزنه برداری، تکواندو، بسکتبال و واترپلو ما را به آینده بسیار امیدوار کردند. همچنین رشته‌ای مثل کبدی برای اولین بار به دو دهه اقتدار هندوستان در این رشته پایان بخشید. همچنین در دو سه هزار متر با مانع مدال ارزشمند طلا به ارمغان آمد در صخره‌نوردی نیز ورزشکاران ما بسیار عالی کار کردند. در کاراته و ووشو هم بسیار خوب و موفق ظاهر شدیم.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش گستردگی رشته‌های مدال‌آوران ایران در بازی‌های آسیایی را مورد توجه قرار داد و خاطر نشان کرد: در این دوره از بازی‌ها ورزشکاران ما در ۲۱ رشته ورزشی برای ایران مدال‌آور شدند که به لحاظ تنوع و پراکندگی شرایط بسیار خوبی را برای کاروان به ارمغان آورد. داورزنی با ‌اشاره به برخی رشته‌هایی که نتایج خوبی نگرفتند، تصریح کرد: البته ما در دوچرخه‌سواری، تیراندازی و برخی رشته‌های دیگر می‌توانستیم بهتر ظاهر شویم که این مهم هم در دست بررسی است. ان‌شاءالله برای رویدادهای آینده از جمله بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ و بازی‌های آسیایی ۲۲ بتوانیم نقاط ضعف را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: مجموعه وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌ها تلاش زیادی را انجام دادند تا این رویداد مهم را به خوبی رقم بزنند و دل مردم را شاد کنند. دولت هم حمایت و پشتیبانی خوبی داشت و از طرفی پیام‌های امیدبخش مقام معظم رهبری هم برای جامعه ورزش بسیار ارزشمند و گرانسنگ بود که هم ایجاد انگیزه کرد و هم باعث روحیه به ورزشکاران و دست‌اندرکاران شد.
معاون وزیر ورزش با بیان اینکه ستاد بازی‌های آسیایی برای این رویداد تشکیل خواهد شد، گفت: با تشکیل این ستاد مجموعه عملکرد کاروان ورزشی ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد تا نسبت به برطرف کردن نقاط ضعف اقدامات لازم صورت پذیرد.
تشکیل ستادِ ارزیابی عملکرد ورزشکاران
شاید مهم‌ترین قسمت صحبت‌های معاون وزیر ورزش همین بخش پایانی بود که او از تشکیل ستاد بازی‌های آسیایی به منظور بررسی عملکرد کاروان ورزشی خبر داد.
همان‌طور که پیش از این در همین صفحه ‌اشاره شده، بررسی و سنجش عملکرد ورزش و ورزشکاران ایران در بازی‌های آسیایی باید در اولویت کاری باشد زیرا از طریق آن می‌توانیم به نقاط ضعف و قوت برنامه‌ریزی و نحوه اجرا و عملکرد مدیریت ورزش پی ببریم. از سوی دیگر همین بررسی به ما کمک می‌کند در صورت لزوم در برنامه‌ریزی خود تجدید نظر‌ داشته باشیم و نحوه مدیریت و عملکرد و اجرای خود را تصحیح و اصلاح‌نماییم.
واقعیت این است که موضوع «سنجش و ارزیابی» عملا در ورزش ما جدی گرفته نشده است و این خود دلایل متفاوتی مثل عدم ثبات مدیریت و روزمرگی و... دارد اما دلیل هرچه باشد این خود نشان دهنده این واقعیت است که هنوز ما ورزش را در کشور خود جدی نگرفته‌ایم و برای آن برنامه‌ای مدون و حساب شده نداریم که بخواهیم پس از هر اتفاق و رویدادی آن برنامه را در محک نقد و بررسی قرار دهیم.
اگر هم در این‌باره اقدامی صورت گرفته باشد معمولا بعد از چهره بستن یک ناکامی بزرگ و به عنوان پاسخی به فشار افکار عمومی و پاسخگویی به آن بوده است. مثال روشن آن کمیته‌ای موسوم به «بررسی علل شکست کاروان ورزشی ایران» بود که پس از المپیک پکن آن هم به دستور رئیس ‌جمهور وقت تشکیل شد. و البته علی‌رغم تلاش‌هایی که در آن کمیته و امثال آن از سوی اعضا صورت می‌گیرد معمولا از سوی مسئولان توجه جدی به نتایج و پیشنهادات آن نمی‌شود و در ورزش کماکان برهمان پاشنه‌ای می‌چرخد که پیش از رویداد و تشکیل کمیته کارشناسی می‌چرخید!
در پایان باید عنوان داشت که ورزش ایران برای رشد و پیشرفت و بهتر شدن، بسیار مستعد و دارای ظرفیت است و این استعداد و ظرفیت را در میادین مختلف از جمله همین بازی‌های آسیایی نشان داده و ثابت کرده است.
 این ورزش برای پیشرفت بیشتر و رسیدن به جایگاه حقه نیازمند تغییر نگرش مسئولان و به دنبال آن تحول در روش‌های مدیریتی است. شک نداریم که در ارزیابی‌های کارشناسانه و نه خودفریبانه که حالا مسئولان وزارت ورزش قول آن را داده اند، این ادعا و نظر ثابت خواهد شد.