هرج و مرج در پایتخت لیبی صدها زندانی از زندان شهر فرار کردند
درگیری میان گروههای مسلح در پایتخت لیبی، 40 کشته و 100 مجروح برجای گذاشته و 400 زندانی را هم از یک زندان، فراری داده است.
مناطق جنوبی شهر «طرابلس» طی یک هفته گذشته شاهد درگیری و جنگ و گریز میان گروههای مسلح رقیب، 40 کشته و حدود 100 زخمی برجای گذاشت و بیشتر قربانیان این ناآرامی، افراد غیرنظامی هستند.به گزارش ایسنا، دو گروه مسلح که نام آنها ذکر نشده، زمانی که درگیری را به اطراف زندان «عین زاره» در جنوب طرابلس کشاندند، زندانیان دست به شورش زدند و با باز کردن در زندان، از محل گریختند. منابع رسمی شمار فراریان را 400 نفر اعلام کردهاند.بر اساس این گزارش، زندانبانان به خاطر ترس از جان خود، مداخله نکردند و اجازه دادند تا زندانیان فرار کنند. جرم افرادی که فرار کردهاند، خفیف بوده و شماری از آنها نیز از هواداران «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی بودهاند.
از سال 2011 که قذافی با قیام مردم و سوءاستفاده ناتو از این قیام، از قدرت برکنار شده، لیبی روی آرامش به خود ندیده است.
در ارتباط با ناآرامیهای جاری، شورای ریاستی دولت آشتی ملی لیبی با صدور بیانیهای، اعلام کرد که درگیریهای کنونی در طرابلس، با هدف مانعتراشی در مسیر انتقال مسالمتآمیز قدرت، صورت میگیرد.
خبرگزاری فارس نیز به نقل از منابع لیبیایی گزارش داده، دولت آشتی ملی لیبی برای مسلط شدن بر اوضاع، در طرابلس و مناطق اطراف آن، حالت «فوقالعاده» اعلام کرده است.
خیز سیفالاسلام قذافی برای قدرت
ایسنا اما به نقل از روزنامه فرامنطقهای «القدس العربی» گزارش داده، حامیان «سیفالاسلام قذافی» فرزند «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی، خواستار نامزدی او در انتخابات شدند.
خود سیفالاسلام نیز به نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری آتی، تمایل دارد.در چهل و نهمین سالروز «انقلاب فاتح» (کودتای معمر قذافی علیه ادریس سنوسی، پادشاه لیبی در سال 1961)، دهها تن از حامیان سیفالاسلام در شهرهای مختلف این کشور دست به تظاهرات زدند و با در دست گرفتن تصاویر او، خواستار نامزدی وی در انتخابات ریاست جمهوری آتی شدند.
از تونس نیز خبر رسیده، نشستی که شهروندان لیبیایی در منطقه «الحمامات» نزدیک پایتخت تونس برگزار شده بود، به درگیری میان حامیان و مخالفان سیفالاسلام انجامید.کمپین انتخابات سیفالاسلام چند ماه پیش تحت عنوان «سیفالاسلام ماندلای لیبی» با هدف تبلیغ شخصیت او تشکیل شد. مدیر این کمپین میگوید، تشابه زیادی میان این شخصیت و نلسون ماندلا، رهبر آفریقای جنوبی وجود دارد. همانطور که ماندلا به آرمان ملی خود ایمان داشت و مردم حامی او با افکار آزادیخواهی و مخالفت با تبعیض نژادیاش شدند و در نهایت رهبر آفریقای جنوبی شد. سیفالاسلام هم همین افکار را دارد و در شرایط مشابهی زندگی کرده، به خاطر کشورش اسیر بود، بارها تلاش کرد از کشورش در برابر مداخله خارجی حفاظت کند، به همین دلیل به زندان محکوم شد و سپس دادگاههای لیبی او را تبرئه کردند و پارلمان هم عفو او را صادر کرد.
البته، کارشناسان میگویند، سیفالاسلام هیچ صفت برجستهای برای به دست گرفتن قدرت ندارد و تنها چیزی که باعث شده برخی از مردم لیبی به او روی آورند، ناآرامی بیپایان در این کشور است.