kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۱۰۲۱
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۷

قطع کامل کمک‌های آمریکا به «آنروا» / رژیم صهیونیستی به شدت استقبال کرد

آمریکا کمک مالی 300 میلیون دلاری خود به آژانس امداد و کار ملل متحد برای آوارگان فلسطینی(آنروا) را به طور کامل قطع کرد.

«هیدر نائورت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز گذشته اعلام کرد دولت آمریکا به طور دقیق این موضوع را مورد بازبینی قرار داده و در نهایت تصمیم گرفته که دیگر کمکی به آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد اعطا نکند.
وی آنروا را به شدت مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد معیار آنروا برای تعریف آوارگان فلسطینی را مردود می‌داند، به این معنا که فرزندان و نوادگان آوارگان فلسطینی (حدود 5 میلیون نفر) آواره محسوب نمی‌شوند!
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، آنروا به پنج میلیون پناهنده فلسطینی در اردن، لبنان، سوریه، کرانه غربی و غزه کمک ارائه می‌کند. اکثر این افراد کسانی هستند که خانواده‌هایشان پس از جنگ در سال ۱۹۴۸ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند. کاخ سفید از زمان ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» مجموعه‌ای از تصمیمات را اتخاذ کرده است که خشم فلسطینیان را در پی داشته است و عملا رابطه آمریکا و فلسطینیان رو به سردی رفته است.
آنروا درسال 1949 براساس قطعنامه مجمع عمومي سازمان ملل متحد و با هدف امدادرساني و کاريابي براي آوارگان فلسطيني تاسيس شد، این در حالی است که آمريکا با قطع کمک‌هايش به آنروا عملا، درصدد است با متوقف کردن فعاليت‌هاي نهادهاي بين‌المللي فعال در‌باره بحران فلسطين، زمينه را براي حذف موضوع فلسطين فراهم کند.
پيش از اين روزنامه نيويورک‌ تايمز به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود «جارد کوشنر»، داماد رئيس‌جمهور آمريکا و مشاور او در مسائل غرب آسيا بيشترين تلاش را براي قطع حمايت مالي آمريکا به آنروا انجام داده است.
به نوشته اين روزنامه، هدف «کوشنر» از اين طرح، مجاب کردن سياستمداران فلسطيني به دست کشيدن از مطالباتشان در زمينه حق بازگشت آوارگان فلسطيني به سرزمين‌هايشان است.
واکنش‌ها
«سامی مشعشع» سخنگوی رسمی «آنروا» اعلام کرد اقدام آمریکا در قطع کمک‌ها به این نهاد مایه تأسف عمیق و ناامیدی است. «جمال الخضری» رئیس‌کمیته مردمی مبارزه با محاصره غزه نیز تاکید کرد که تصمیم اخیر واشنگتن در قطع کمک به آنروا زندگی میلیون‌ها پناهجوی فلسطینی در داخل و خارج را به خطر می‌اندازد.
جنبش مقاومت اسلامي فلسطين(حماس) نیز خواستار تحرک جهاني براي مقابله با توطئه هاي واشنگتن عليه فلسطين شد. «نبيل ابو ردينه»، سخنگوي تشکيلات خودگردان فلسطين تصميم آمريکا در قطع کمک‌هاي مالي به يک نهاد حامي آوارگان فلسطيني را «حمله‌اي گستاخانه» به فلسطينيان توصيف کرد.
با این حال این اقدام ترامپ مورد حمایت و استقبال رژیم صهیونیستی قرار گرفت. دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد، ایده کمک به آوارگان فلسطینی یکی از مشکلاتی است که بر سر راه‌حل بحران میان اسرائیل و فلسطین وجود دارد، حالا با لغو کمک‌های آمریکا به آنروا امید است این مشکل نیز برطرف شود.
رژیم صهیونیستی و آمریکا آنروا را متهم می‌کنند با ادامه کمک به آوارگان فلسطینی که بیش از ۷۰ سال است از سرزمین مادری خود اخراج شده‌اند، به صورت قانونی به آنها حق بازگشت می‌دهد.