kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۰
گزارش کیهان از انگ سیاسی به مشکلات اقتصادی

لیست امید از رئیس‌جمهور هیچ سؤالی ندارد!

نمایندگان طیف اصولگرا می‌گویند پس از اعلام وصول سؤال نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور در‌باره وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم فشارها برای پس گرفتن امضاها افزایش یافت و مسایلی مانند سیاسی جلوه دادن این اقدام را دنبال کردند.

سؤال 80 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه علنی روز چهارشنبه، دهم مردادماه در 5 محور عدم ناتوانی دولت در کنترل قاچاق، علت استمرار تحریم‌های بانکی، علت بیکاری و رکود شدید اقتصادی در سال‌های اخیر، افزایش شتابان‌ نرخ ارز در کشور و نیز کاهش ارزش پولی کشور اعلام وصول شد.
طبق آیین‌نامه داخلی پارلمان رئیس‌جمهور می‌بایست یک ماه از تاریخ اعلام وصول سؤال، برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در یکی از جلسات علنی خانه ملت حضور یابد.
در این میان دو نکته قابل توجه وجود دارد. نخست آنکه هیچ کدام از 30 نماینده تهران که نمایندگان لیست امید هستند سؤال از رئیس‌جمهور را امضا نکردند. دیگر آنکه در این میان برخی نمایندگان در اقدامی حیرت انگیز تذکری کتبی به رئیس‌جمهور را امضا کردند که در آن به رئیس‌جمهور گفته شده بود تا جلوی برخی اظهارات «غیرمسئولانه»! که باعث تداخل حوزه کاری افراد می‌شود گرفته شود. حدود 18نماینده طیف موسوم به اصلاح‌طلب این تذکر را امضا کرده‌اند.
آنچه باعث تکدر خاطر این نمایندگان شده مواضع شجاعانه سردار قاسم سلیمانی علیه ترامپ و در دفاع از ایران، ملت ایران و رئیس‌جمهور کشورمان بود. به راستی چه چیزی باعث می‌شود تا نمایندگانی در مجلس مواضع شجاعانه علیه دشمنان را شایسته تذکر بدانند؟ چه فاصله عجیبی میان امضاهای مختلف هست!
فشار برای پس گرفتن امضا
نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد و کلات در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با‌ اشاره به اعلام وصول طرح سؤال از رئیس‌جمهور، اظهار کرد: علت عدم اعلام وصول سؤالات قبلی نمایندگان از رئیس‌جمهور، تمرکز دولتمردان بر پس گرفتن امضا‌های نمایندگان مجلس بود.
وی ادامه داد: نمایندگانی که پیش از این امضاهایشان را پس گرفته بودند، این بار به شرایط کشور کاملا واقف شدند و دریافتند که پس گرفتن امضاهایشان به کشور آسیب جدی زده و مشکلات عدیده‌ای به وجود آمده است.
نماینده مردم مشهد و کلات تأکید کرد: اگر این نمایندگان امضا‌های خود برای طرح سؤال از رئیس‌جمهور را پس نمی‌گرفتند و اجازه می‌دادند رئیس‌جمهور به مجلس بیاید و پاسخگوی نمایندگان باشد، قطعا چنین اوضاعی برای کشور پیش نمی‌آمد.
پژمان‌فر با‌ اشاره به اینکه این‌بار فشار‌های دولتمردان به نمایندگان مجلس برای پس گرفتن امضاهایشان به مراتب بیش از دفعات قبلی بود، گفت: یکی از نمایندگان با بنده صحبت کرد که در یک روز بیش از ۱۵ نفر از مقامات استانی حوزه انتخابیه‌اش جهت پس گرفتن امضای طرح سؤال از رئیس‌جمهور با وی تماس گرفتند.
وی تأکید کرد: نمایندگان مجلس بیش از هر چیز به مشکلات معیشتی ملت و حل آنان توجه دارند و به همین دلیل علیرغم همه فشارها، تهدید‌ها و تطمیع‌ها بر تصمیم خود مبنی بر طرح سؤال از رئیس‌جمهور باقی مانده و بر آن پافشاری کردند.
عضو کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه ما برای حل مسائل کشور طرح سؤال از رئیس‌جمهور را پیگیری کردیم، گفت: از رئیس‌جمهور می‌خواهیم که مشکلات کشور را هر چه سریعتر حل و فصل کند.
لابی‌های سیاسی
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم از برخی لابی‌‌ها از سوی دولتی‌‌ها برای انصراف نمایندگان مجلس از طرح سؤال از رئیس‌جمهور، پرده برداشت و گفت: افرادی که این حرف‌ها را می‌زنند و لابی‌هایی برای منتفی شدن سؤال از رئیس‌جمهور انجام می‌دهند، تلاش‌شان فایده‌ای ندارد و سؤال در مجلس مطرح می‌شود.
وی به آیین‌نامه داخلی مجلس برای طرح سؤال از رئیس‌جمهور‌ اشاره کرد و افزود: وقتی سؤال از رئیس‌جمهور اعلام وصول و برای وی ارسال شد، اگر تعداد امضاها به یک نفر هم برسد، آقای رئیس‌جمهور باید برای پاسخ به سؤال نمایندگان در صحن پارلمان و در یکی از جلسات علنی مجلس حضور یابد؛ طبق قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، سؤال از رئیس‌جمهور باید در مجلس مطرح شود.
نماینده مردم قم در مجلس اضافه کرد: به‌عنوان مثال، اگر همه نمایندگان را هم با لابی‌های سیاسی از طرح سؤال از رئیس‌جمهور منصرف شوند، تأثیری در روند کار ندارد. طرح سؤال از رئیس‌جمهور با امضای بنده هم به‌تنهایی مطرح می‌شود، به‌تعبیری می‌توان گفت که لابی‌های سیاسی، مانعی برای طرح سؤال از آقای روحانی در مجلس نیست.
انکار مشکلات معیشتی
از سوی اصلاحات!
حجت‌‌الاسلام ذوالنور در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر غیرقانونی و یا سیاسی بودن طرح سؤال از رئیس‌جمهور، اظهار داشت: این آقایان بگویند که  کدام‌یک از این 5 محور سؤالی که از رئیس‌جمهور مطرح است، سیاسی است و مشکل روزِ مردم نیست. معتقدم که امضا نکردن سؤال، سیاسی است.
وی ادامه داد: کسانی که شبهات سیاسی بودن سؤال از آقای روحانی را مطرح می‌کنند، تحت هیچ شرایطی، یا متوجه احوالات و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیستند و یا اینکه وضع مالی‌شان به‌قدری خوب است که این مشکلات به آنها فشار وارد نمی‌کند و بی‌خیال حال مردم و گرفتاری‌های آنها هستند. یا اینکه حُبّ و بغض و تعصبات سیاسی به‌اندازه‌ای جلوی دیدشان را گرفته که روشن‌ترین مشکلات مردم را که کُشنده و طاقت‌فرساست نمی‌بینند.
حجت‌الاسلام ذوالنور که طرح سؤال از رئیس‌جمهور را امضا کرده است، با تأکید بر اینکه برخی‌‌ها به‌دلیل حب و بغض‌های سیاسی و جناحی در برابر مشکلات اقتصادی و گرانی‌‌ها از انواع کالاهای ضروری مردم چشم‌پوشی می‌کنند، افزود: نمی‌دانم امروز واقعاً برخی در چه احوالاتی سیر و در کجا زندگی می‌کنند. چقدر با مردم فاصله دارند و از بطن جامعه دور هستند که این مشکلات را نمی‌بینند؟! اینها جای گله و نگرانی دارد، چرا باید اوضاع این‌طور باشد؟
وی تصریح کرد: امیدواریم بعضی‌ها که این‌قدر نسبت به طرح سؤال از رئیس‌جمهور حساسیت بی‌جا نشان می‌دهند، مقداری هم به‌دیده انصاف به مسائل و مشکلات اقتصادی کشور و مردم نگاه کنند، قدری میان مردم حضور یابند و مشکلات مردم را از نزدیک لمس کنند و ببینند که امروز مردم در چه گرفتاری‌هایی به‌سر می‌برند.
سیاست‌زدگان همه را
به کیش خود پندارند!
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با طرح این سؤال که اگر دولت کارش را درست انجام نمی‌دهد و مشکلاتی دارد، چه‌کسی باید از دولت مطالبه‌گری کند و به داد مردم برسد، گفت: ما وکیل مردم هستیم، وکیل دولت که نیستیم، اگر مجلس هم این وظیفه را انجام ندهد، یأس و ناامیدی بر مردم حاکم می‌شود و به پرخاشگری در جامعه می‌انجامد. مجلس باید وظیفه و رسالت نظارتی و مطالبه‌گری خود را به‌نحو احسن انجام دهد، البته بعضی از دوستان در مجلس، نه‌تنها این وظیفه نظارتی را انجام نمی‌دهند، بلکه چوب لای چرخ کسانی که می‌خواهند قدمی بردارند، نیز می‌گذارند.
حجت‌الاسلام ذوالنور اضافه کرد: برخی از دوستانی که در مجلس با طرح سؤال از رئیس‌جمهور همراهی نکردند، می‌خواهند به هر طریقی خودشان را در دیدگاه مردم تبرئه کنند و به‌خاطر حُبّ و بغض‌های سیاسی و تعلقات سیاسی، با امضاکنندگان سؤال از رئیس‌جمهور همراهی نکردند. اینها می‌خواهند دلیلی برای تبرئه خودشان از امضا نکردن سؤال از رئیس‌جمهور داشته باشند و به همین خاطر مطالبی را بیان می‌کنند، به‌ناچار باید انگ سیاسی بزنند و بگویند که سؤال از رئیس‌جمهور سیاسی است.
نماینده مردم قم در مجلس در پایان با بیان اینکه برخی از نمایندگان مجلس هم هستند که سؤال از رئیس‌جمهور را امضا نکردند، اما دلایلی داشته‌اند و دلایل‌شان هم سیاسی نبوده است، خاطرنشان کرد: این نمایندگان به هر دلیلی به تشخیص نرسیدند که سؤال از رئیس‌جمهور را امضا کنند. نظر این نمایندگان محترم است، اما بعضی‌ها کاسه داغ‌تر از آش هستند و انگ سیاسی به سایر نمایندگان می‌زنند، طبیعی است که برای تبرئه خودشان این حرف‌ها را مطرح می‌کنند.