kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۵۲
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۴
به وزارت صنعت و تجارت ارایه شد

پیشنهاد فعالان اقتصادی برای بازپرداخت وام‌های ارزی

فعالان اقتصادی به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد کردند بازپرداخت وامهای ارزی بصورت پلکانی و در مدت زمان 5 تا 7 ساله انجام گیرد.


محسن حاجی‌بابا، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در نشست فعالان اقتصادی بمنظور تهیه پیشنهادات چگونگی بازپرداخت وامهای ارزی خاطرنشان کرد: اگر روش پلکانی در بازپرداخت وام‌های ارزی لحاظ شود، همزمان با تولید از سوی تولیدکنندگان و بالارفتن ظرفیت تولید، بازپرداخت نیز صورت می‌گیرد و دولت دیگر مجبور به استمهال مجدد به دلیل عدم بازپرداخت اقساط نیست.
وی گفت: امروزه بازپرداخت وام‌های ارزی به مشکل اساسی تولیدکنندگان تبدیل شده است، این در حالی است که سالهای گذشته با ارز دولتی، این تولیدکنندگان از حساب ذخیره ارزی وام دریافت کرده‌اند و حال که زمان بازپرداخت فرا رسیده دولت می‌خواهد نرخ وام‌ها را با نرخ ارز کنونی باز پس‌گیرد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: بر این اساس فعالان اقتصادی پیشنهاداتی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تولید ارسال کرده‌اند که بر اساس آن، بازپرداخت وام‌های ارزی به صورت پلکانی و در مدت زمان 5 تا 7 ساله صورت گیرد.
وی تصریح کرد: از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شده تا این خواسته فعالان اقتصادی را به دولت و شورای پول و اعتبار منعکس کند، ضمن اینکه از رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران به عنوان عضو شورای پول و اعتبار نیز درخواست می‌شود که روی این موضوع تکیه داشته باشند.
همچنین فعالان اقتصادی در ادامه بیانیه‌ای را برای بازپرداخت اقساط حساب ذخیره ارزی صادر کردند که بر اساس آن، فعالان بخش خصوصی و مدیران شرکت‌هایی که از تسهیلات حساب ذخیره ارزی برای تاسیس یا توسعه کارخانجات تولیدی و صنعتی استفاده کرده‌اند، خواستار بازپرداخت تسهیلات دریافتی از حساب ذخیره ارزی با حفظ و تداوم تولید، افزایش اشتغال، جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و ورشکستگی صاحبان صنایع اعلام می‌کنند.
نظام بانکی از ریل خارج شده است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، شبکه بانکی و بانکداری را یکی از مشکلات اساسی در کشور دانست و گفت: هم‌اکنون نظام بانکی کشور از ریل خارج شده است.
یحیی آل‌اسحاق نیز تصریح کرد: عملکرد نظام بانکی کشور هم‌اکنون به گونه‌ای است که فضای کشور را به چالش کشانده و فضای اقتصادی را نامطمئن ساخته است.
وی با بیان آنکه در نظام بانکی کشور چهار رابطه وجود دارد، گفت: رابطه بانک‌ها با فعالان اقتصادی، بانک‌ها با بانک‌مرکزی، بانک مرکزی با دولت و بانک‌ها با یکدیگر از جمله ارتباطاتی است که تا سامان نیابد فضای اقتصادی کشور بهبود نخواهد یافت.
رئیس اتاق تهران اضافه کرد: این چهار رابطه در حال حاضر از اساس بهم ریخته و خروجی آن فشار بر فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است.
آل‌اسحاق سپس با اشاره به شرایط گذر و فضای متلاطم داخلی و خارجی در حوزه‌های اقتصادی، گفت: با توجه به این شرایط، اکنون فضای اقتصادی برای فعالان نرمال و عادی نیست.
وی افزود: فعالان اقتصادی در حال حاضر نسبت به رقبا در یک مسیر ویژه و مدیریت خاص به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: مجموعه فعالان بخش خصوصی و تصمیم‌گیران اقتصاد باید شرایط موجود را قبول کرده و با توجه به این شرایط به تعامل با یکدیگر بپردازند و تصمیم‌گیران نیز با این فعالان با یک مدیریت ویژه برخورد داشته باشند.
گفتنی است شرکت‌کنندگان این نشست در بیانیه‌ای مشترک خواسته‌های خود را در جهت بازپرداخت تسهیلات دریافتی از حساب ذخیره ارزی با حفظ و تداوم تولید، افزایش اشتغال، جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و ورشکستگی صاحبان صنایع اعلام کردند.