تأکید وزیر بهداشت بر لزوم حفظ آمادگی در برابر تحریمهای احتمالی:
اگر برای شب عملیات آماده نیستیم، باید برویم
وزیر بهداشت گفت: آنچه امروز علاوهبر کنترل منابع و مصارف كه هدف اصلي ما در اين دوره است، اهميت دارد بحث تحریمها است که بسیار جدی شده است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در یکصد و ششمین اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، با بیان اینکه عزم طرف مقابل يعني آمريكا، کاملا جزم است و با هر زباني ميخواهد بگويد بیرحمانهترین تحریمهای مالی طول تاریخ را در مورد ایران اعمال خواهد كرد، اظهارداشت: مسئوليت دارو و تجهيزات و سلامت مردم به عهده ما است، آیا باید در این شرایط بنشینیم و نگاه کنیم؟ باید از هم اکنون متفاوت عمل کرده و تدبیر کنیم. باید در این چالش مهم که بخش عمدهای از قدرت بینالمللی میخواهد مدیریت کشور را وارد آن کند و باعث درد و رنج مردم شود به وظيفهمان به درستی عمل کنیم.
هاشمی خطاب به روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور گفت: باید ببینیم آیا تیم مان آمادگی شرایط تحریم را دارد یا خیر، اگر تیم آمادگی ندارد، باید عوض شود. البته این نگاه را نسبت به کل حاکمیت دارم و چند بار در جلسههای هیئت دولت هم گفتهام که اگر برای شب عملیات آماده نیستیم، باید برویم.وی با بیان اینکه در تحریمهای احتمالی باید کمترین آسیب متوجه مردم باشد، افزود: برای صرفهجویی باید از خودمان شروع کنیم. اگر رفت و آمدها، کنفرانسها، همایشها و به طور کلی رفتار اداری و مدیریتی ما مانند گذشته باشد نباید از مردم توقع همراهی داشت.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اگر قرار است استحکامی ایجاد شود تا آسیب کمتری وارد شود، باید از هم اکنون تدبیر کرد تا نهالهايي كه كاشته شده در این طوفان ريشه كن نشود.
لزوم حل مشکل نقدینگی و ارز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی
هاشمی ادامه داد: بايد دو مشكل عمده را حل كنيم، يكي بحث نقدينگي و ديگري ارز است. در حال حاضر عقل حکم میکند که دانشگاهها مواد اولیه، دارو و تجهیزات ضروری مازاد بر نیاز را ذخیره کنند و این آمادگی را داشته باشیم که اگر مشکلی پیش آمد، به هيچ وجه متوجه مردم نشود، برای این کار نیازمند منابع مالی هستیم.
وی ضمن انتقاد از برخی افراد که پرداخت مطالبات وزارت بهداشت را منحصر به پرداخت پزشکان میدانند، گفت: هر زمان صحبت بدهی بیمهها میشود، برخي افراد اقتصادی فکر می کنند این طلب پزشکان است و مي گويند پزشکان كه وضع مالي خوبي دارند و به همین دلیل بدهیها را پرداخت نمیکنند در حالیکه شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی طلبکاران عمده ما هستند که امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به پول دارند که تولید ادامه پیدا کند و باید ارز مورد نیاز را در اختیار داشته باشند تا دارو و مواد اولیه را به کشور وارد کنند.وزیر بهداشت عملكرد بانک مرکزی در شرایط کنونی را بسیار مهم دانست و افزود: بانک مرکزی باید بتواند ارز مورد نیاز شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی را فراهم کند اما شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی هم مشکلاتی دارند و امیدوارم با دستورات موكد رئیسجمهوری، بانک مرکزی متوجه باشد که بخش دارو و تجهیزات پزشکی بسیار مهمتر از اقلام دیگر است.هاشمی تصریح کرد: آنچه باعث نگرانی خواهد بود، بعد از آبان ماه است در نتیجه باید از الان تدبیر انجام شود بنابراین اقدامات غیرضروری و ساخت و سازهایی که آرزو بوده نباید شروع شود و پروژههایی که پیشرفت زیر 30 یا 40 درصد دارد، باید متوقف شود و سرمایه به سمت پروژههایی برود که پیشرفت 80 تا 90 درصدی دارد تا به بهرهبرداری برسد و وارد چرخه خدمت شود چراکه اگر قرار باشد رفتار ما در شرایط ویژه مانند شرایط عادی باشد، نهایت بیتدبیری است و مشكلآفرين خواهد بود.