جریمه سوءاستفادهگران از ارز دولتی اعلام شد
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: به محض اعلام بانک مرکزی، لیست کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شدهاند، در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت قرار میگیرد و مردم نیز میتوانند این لیست را مشاهده و در صورت مغایرت و گرانی، موارد را به سازمان اعلام کنند.
به گزارش ایسنا، محمود نوابی - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت - در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه از پنجشنبه اعلام شده کلیه کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی یا ۳۸۰۰ وارد میشوند، باید قیمت را مطابق با این ارز تعیین و عرضه کنند، گفت: اگر ما شرایط حال حاضر را مدیریت نکنیم بهبودی حاصل نمیشود. در حالی که بازار مسیر خود را طی میکرد، تکانههایی که در بازار ایجاد شده از نظر روانی ناامنی ایجاد کرده است و برخی به آن دامن میزنند.
وی ادامه داد: ما به واردکنندگان کالا اعلام کردیم کسانی که دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردهاند مطابق خوداظهاری، کالاهای خود را برمبنای ضوابط عمومی قیمتگذاری اعلام کنند. البته به خوداظهاری آنها اکتفا نکرده و اگر قیمت کالایی بر مبنای محاسبات ما قیمت بیربط غیرمتعارفی بود، سعی میکنیم در کوتاهترین زمان از بانک مرکزی هم این موضوع را پیگیری کنیم. این لیست به محض اعلام بانک مرکزی در سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت قرار میگیرد که ما به سامانه ارزی آنها دسترسی داشته باشیم و بتوانیم قیمتها را به صورت برخط در اختیار مردم قرار دهیم.
نوابی بااشاره به اقدام وزیر ارتباطات و انتشار لیست واردکنندگان با ارز دولتی اظهار کرد: سازمان تعزیرات به سراغ شرکتهایی که کالاها را با ارز دولتی وارد میکنند میرود و آنها حتما قیمت کالاها را متناسب با این ارز تعیین میکنند. ما هم در تعاملی که با بانک مرکزی داریم بنا داریم لیست کلیه واردکنندگان اعم از گوشی، لوازم خانگی و هر کالایی که حتی با دلار ۴۲۰۰ تومان وارد کردند را در سایت ۱۲۴ وارد کنیم تا مردم هم به این آمار دسترسی داشته باشند که کالاها با چه قیمتی وارد شدهاند. بازرسان ما هم در سطح استانها این موضوع را رصد میکنند که کالا به قیمت مناسب عرضه شود.
رئیسسازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درباره اختلافی که در ارز تخصیص یافته به واردکنندگان گوشی و میزان واردات وجود دارد، توضیح داد: در حال حاضر نمیتوان گفت آن مقدار ارزی که هنوز وارد نشده صرف موارد دیگری شده و ممکن است این واردات در حال حمل باشد، اما باید این موضوع پیگیری شود. هر کس ارز دولتی گرفته باید پاسخگوی واردات کالایش باشد در غیر این صورت از دو تا پنج برابر بهعنوان قاچاق ارز جریمه خواهد شد. همانطور که در قانون تعزیرات عنوان شده که اگر واردکنندهای ارز بگیرد و کالا وارد نکند جریمه میشود.
وی با بیان اینکه ما در یک تحریم اقتصادی قرار گرفتهایم، اظهار کرد: ما نمیگوییم گرانی تقصیر مردم است، اما میگوییم آنها به خدمتگزاران خود کمک کنند. بدین ترتیب که در صورتی که در حقشان اجحاف میشود و با گرانی مواجه میشوند با سامانه ۱۲۴ سازمان که از سال ۱۳۷۳ دایر است و سامانه ۱۳۵ تعزیرات که در جهت همافزایی در رسیدگی به امور مردم است، تماس بگیرند و تقاضای رسیدگی داشته باشند تا ما بتوانیم آن را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه طبق آمارها ۱۵ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در بازار است که میتواند بازار را بهم بریزد، گفت: امروز شاخص بعضی از معاملات در بازار سکه است، اما ما نمیتوانیم به بازار سکه و گرانی آن ورود کنیم، زیرا در وظایف ما ذکر نشده است، وظیفه ما مبارزه با قاچاق کالاست.