kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۴۱۸۳
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۵
یک استاد اقتصاد مطرح کرد

سوءاستفاده مافیای واردات از استادان دانشگاه برای القای تفکرات غلط

یک استاد دانشگاه با ‌اشاره به واردات سالانه حدود 55 میلیارد دلار کالا به کشور گفت: مافیای واردات آن قدر قوی است که اساتید دانشگاه را به کمک می‌گیرند که این طرز تفکر را بقبولانند که مصرف‌کننده داخلی باید حق انتخاب داشته باشد.

ابوالقاسم حکیمی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با‌اشاره به واردات سالانه حدود 55 میلیارد دلار کالا به کشور اظهار کرد: در بحث واردات کالا، مافیا وجود دارد و این مافیا آن قدر قوی است که اساتید دانشگاه را به کمک می‌گیرند که این طرز تفکر را بقولانند که باید مصرف‌کننده داخلی حق انتخاب داشته باشد. این طرز تفکر خطرناک است زیرا مافیای واردات به  تولید داخلی لطمه می‌زنند.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر واردات صورت نگیرد، پس حق انتخاب مصرف‌کننده چه می‌شود؟ گفت: این توجیه دولت‌ها است تا انواع و اقسام کالاها به صورت بی‌حد و حصر وارد کشور شود.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که اگر واردات صورت نگیرد تولید‌کننده در یک محیط رقابتی برای ارتقا سطح تولید قرار نمی‌گیرد؟ تصریح کرد: بسیاری از کالاهایی که وارد کشور می‌شوند نسبت به تولیدات داخلی کیفیت پایین‌تری دارند اما از آنجا که مردم فکر می‌کنند که کالای خارجی بهتر از تولیدات داخلی است آن را خریداری ومصرف می‌کنند.
حکیمی پور با بیان اینکه برای شکل گرفتن یک تولید، تولید‌کننده در ابتدا باید حمایت شود، بیان داشت: در کشورهای مختلف وقتی یک تولید شکل گرفت بصورت موقت و برای چند سال دولت آن کشور واردات آن کالا را متوقف می‌کند تا تولید‌کننده بتواند بدون دغدغه به تولید خود بپردازد و آن را عرضه کند.
وی افزود: پس از چند سال دولت آن فرصتی را که به تولید‌کننده داده است را به اتمام می‌رساند و حمایت خود را قطع می‌کند و اجازه واردات کالاهای مشابه را می‌دهد تا هم بتواند از محل واردات تعرفه اخذ کند و هم آن تولید در محیط رقابتی قرار گیرد. هیچ تولید‌کننده‌ای در ابتدا قدرت رقابت ندارد و برای حمایت از آن باید تسهیلات بانکی و سایر خدمات را داشته باشد. در آلمان به خیلی از کالاها برای حمایت از تولید داخلی اجازه واردات نمی‌دهند و چند  سال واردات کالاهای مشابه آن را ممنوع می‌کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه از نظر اقتصاد، پول به دنبال سود بیشتر است، گفت: متاسفانه با نرخ سود تسهیلات بانکی سود تولید در کشور ما حداکثر بین  15 تا 20 درصد است در حالی که مافیای واردات بیش از 200 درصد سود می‌برد و این طبیعی است که پول به سمت واردات حرکت می‌کند. حکیمی پور افزود: دولت ما نه تنها قوانین سخت‌گیرانه برای واردات وضع نمی‌کند، بلکه زمینه فرار مالیاتی را برای وارد‌کننده فراهم می‌کند و بدین ترتیب یک عده، یک شبه ره صد ساله را طی می‌کنند و بعضی در 20 سال گذشته با قوانینی که درخصوص واردات وجود دارد به ثروت‌های بادآورده‌ای رسیده‌اند.