kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۱۴۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
عضو اتحادیه تولید و صادرات پوشاک:

بازار پوشاک جایی برای گرانی ندارد

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: افرادی که به صورت قانونی پوشاک به کشور وارد می‌کنند هیچ دلیلی برای افزایش قیمت ندارند، چرا که به آنها دلار ۴۲۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد.

مجید نامی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به وضعیت تولید، واردات و صادرات پوشاک در سال جاری، اظهار کرد: ادامه سیاست ارزی دولت در ارتباط با تک نرخی شدن ارز، باید با ثبات همراه باشد و علی‌رغم واقعی بودن آن سالانه با رشد منطقی همراه شود؛ مساله‌ای که می‌تواند ثبات را در بخش‌های مختلف تولید، واردات و صادرات ایجاد کند.
وی ادامه داد: با توجه به نرخ تورم، نرخ ارز باید سالانه در طول یک روند منطقی با افزایش همراه شود نه این‌که یک شبه شاهد افزایش ناگهانی قیمت ارز باشیم و فعالیت کلیه بخش‌های تجاری و تولیدی با مشکل روبرو شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان این‌که بازار پوشاک کشش افزایش قیمت را ندارد، افزود: متاسفانه قدرت خرید مردم پایین است و تولیدکننده هم نمی‌تواند افزایش قیمت را در دستور کار قرار ندهد؛ بنابراین فقط از حاشیه سود خود کم کرده تا در بازار به حیات خود ادامه دهد.
نامی اضافه کرد: سالانه شاهد افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی هستیم و در کنار آن افزایش قیمت مواد اولیه، ماشین‌آلات، حقوق کارگران و تورم هستیم؛ بنابراین تولیدکننده نمی‌تواند با عدم افزایش قیمت به حیات خود ادامه دهد، حال در کنار این اتفاقات کاهش قدرت خرید مردم را نیز اضافه کنید و از وضعیت بازار مطلع شوید.
وی با اشاره به این‌که پیش از اتخاذ سیاست ارزی دولت مبنی بر تک نرخی شدن ارز افرادی که به صورت غیرمجاز در حوزه پوشاک فعالیت و کالاهای قاچاق به کشور وارد می‌کنند دوست دارند که قیمت‌ها در بازار افزایش یابد، بیان کرد: با توجه به این که ارز ۴۲۰۰ تومانی به فعالان غیرمجاز تعلق نمی‌یابد آن‌ها دوست دارند که قیمت پوشاک در بازار افزایش پیدا کند، چراکه ارز را به صورت آزاد از بازار با قیمتی بالاتر تهیه می‌کنند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با تاکید بر این‌که قیمت پوشاکی که به صورت رسمی وارد می‌شود باید کاهش یابد، گفت: افرادی که به صورت قانونی پوشاک به کشور وارد می‌کنند هیچ دلیلی برای افزایش قیمت ندارند، چرا که به آنها دلار ۴۲۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد و این در حالی است که پیش از طریق سامانه سنا مشابه بازار آزاد به آنها ارز داده می‌شد.گفتنی است، بازار پوشاک در فصل بهار با آمدن لباس‌های بهاره رونق دوباره گرفته و از رفت و آمد نسبتا زیادی برخوردار شده است. این در حالی است که فروشندگان به بهانه نوسانات ارز، قیمت انواع پوشاک به ویژه پوشاک وارداتی را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داده‌اند.
اما رئیس اتحادیه پوشاک از ورود و توسعه کالای وارداتی در صنعت پوشاک انتقاد کرد و گفت که در زمینه پوشاک، افزایش قیمت جایی ندارد و امکان احتکار نیست اما با تخلفات به صورت جدی برخورد می‌شود.