درمان سوزش سردل بدون دارو!
سوزش سردل وضعیتی عذابآور است. این شرایط میتواند احساس نفخ، تهوع و سوزش در تمام قفسه سینه ایجاد کند.
به گزارش «پریونشن»، بیشتر مردم فکر میکنند تمام این درد آتشین به واسطه مقدار زیادی اسید معده شکل میگیرد، اما در حقیقت بیشتر مواقع مقدار بسیار اندکی اسید در ترکیب با مواد غذایی مشکل آفرین میشود و احساس سوزش سردل را به وجود میآورد.
اما حقیقت این است که هنگام مواجهه با سوزش سردل تنها چیزی که به آن فکر میکنید، متوقف کردن احساس سوزش و نه شناسایی دلیل آن است. شما قطعا باید مشکل بازگشت اسید معده به مری را برطرف کنید، زیرا با گذشت زمان به مجموعهای از مشکلات گوارشی، از جمله رشد بیش از اندازه باکتریها، التهاب و روده نشتپذیر مبتلا خواهید شد.
اما با انجام این اقدامات کاربردی بدون استفاده از دارو میتوانید سوزش سردل را درمان کنید:
محدود کردن مصرف غذاهای مشکل آفرین
برخی مواد غذایی میتوانند موجب شل شدن اسفنکتر مری شوند که اجازه بازگشت اسید معده به مری را میدهد. از جمله این مواد غذایی مشکل آفرین میتوان به گوجه فرنگی، مرکبات، شکلات، قهوه و چایاشاره کرد. مصرف آنها را محدود یا برای مدتی متوقف کنید تا دوباره احساس بهتری داشته باشید.
کاهش وزن
اضافه وزن پیامدهای منفی بسیاری دارد که یکی از آنها افزایش قابل توجه خطر ابتلا به علائم رفلاکس معده است. با مصرف ترکیبی از پروتئین بدون چربی، چربیهای سالم، مقدار زیادی سبزیجات غیرنشاستهای و اندکی کربوهیدارت میتوانید هم وزن و هم سوزش سردل را کاهش دهید.
کاهش اثر قند
پژوهشها نشان دادهاند مصرف کربوهیدارتهایی با محتوای بالای قند حتی بیشتر از چربی و قهوه ممکن است شرایط بازگشت اسید معده را وخیمتر کند. از سوی دیگر، رژیمهای غذایی با محتوای کربوهیدارت کم علائم این بیماری را تسکین میدهند.
کنار گذاشتن گلوتن
بنا بر ارزیابیهای انجام شده، افراد بسیاری به نوعی از حساسیت به گلوتن رنج میبرند و این مسئله محرک بسیاری از علائم مشابه با بازگشت اسید معده است. نتایج یک مطالعه نشان داد، افرادی که گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کرده بودند، بهبود سریع و پایدار علائم رفلاکس معده را تجربه کردند. بر همین اساس، شناسایی موارد عدم تحمل غذایی و کنار گذاشتن مواد غذایی مانند گلوتن که به احتمال زیاد موجب افزایش وزن و علائم ناخوشایند مانند بازگشت اسید معده میشوند، اقدامی کلیدی است.
مصرف هوشمندانه مکملها
بیشتر ما با افزایش سن آنزیمهای گوارشی و اسید معده کمتری تولید میکنیم که به معنای کاهش توانایی در تجزیه پروتئینهاست. در نتیجه، مواجهه با بازگشت اسید معده به مری و دیگر مشکلات گوارشی افزایش مییابد. با مصرف مکمل آنزیمهای گوارشی به همراه وعدههای غذایی میتوانید تجزیه پروتئین را بهبود بخشیده و به مبارزه با علائمی مانند گاز، نفخ، و سوزش سردل کمک کنید.
مدیریت استرس
استرس و اضطراب میتواند به رفلاکس معده و دیگر مشکلات گوارشی منجر شوند. پژوهشهای نشان دادهاند، افرادی که در بلندمدت استرس را تجربه میکنند با افزایش قابل توجه ضربان قلب، فشار خون، و علائم بازگشت اسید معده مواجه میشوند. از این رو، کسب آرامش و دوری از موقعیتهای تنشزا را در اولویت قرار دهید.
خواب با کیفیت بالا
خواب ناکافی و بیکیفیت علائم رفلاکس معده را شدت میبخشد که به نوبه خود میتواند کاهش هر چه بیشتر کیفیت خواب را موجب شود. برای تجربه خواب شبانه خوب حدود یک ساعت پیش از اینکه به خواب بروید از دستگاههای الکترونیکی مانند لپ تاپ یا گوشی هوشمند استفاده نکنید. همچنین، حمام گرم یا نوشیدن یک فنجان چای بابونه میتواند آرامشبخش باشند.