kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۸۰۳۶
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۸

کوتاه از سراسر جهان


 
  بحرین
الاهرام: «حمد بن عیسی آل خلیفه»، شاه بحرین اظهار داشت، اگر می‌توانستم به السیسی رای می‌دادم چرا که در مصر نظامی بهتر از نظام کنونی وجود ندارد و این کشور در سایه دولت رئیس‌جمهور مصر در ثبات و آرامش به سر می‌برد. پادشاه بحرین افزود: کشورهای عربی باید با یکدیگر همکاری کرده و از مصر برای خروج از بحران در منطقه، به ویژه با توجه به تنش‌های وسیعی که چندین سال است دامن گیر منطقه شده است، حمایت کنند. شاه بحرین درحالی از السیسی حمایت می‌کند که وی طی یک کودتای نظامی، جای «محمد مرسی» رئیس‌جمهور قانونی مصر را گرفت.
عراق
النشره: حیدرعبادی، نخست‌وزیر عراق به منظور برخورداری نیروهای بسیج مردمی (حشدالشعبی) از حقوق نیروهای ارتش، دستور ادغام این دو نیرو را صادر کرد. بر اساس این حکم، نیروهای حشدالشعبی از حقوق و مزایایی برابر با نیروهای ارتشی برخوردار و قوانین خدمت نظامی بر آنها اعمال خواهد شد و همچنین افراد بسیج در دانشکده‌ها و موسسات نظامی پذیرفته می‌شوند. حشد‌الشعبی مورد حمایت اکثریت مردم شیعه در عراق است و انتظار می‌رود که در آرای انتخابات نیز تاثیرگذار باشد.
این نیرو که با فتوای «جهاد کفایی» آیت‌الله سیستانی شکل گرفته، پیشینه درخشانی در نبرد با داعش دارد.
لبنان
المنار: شیخ نعیم قاسم جانشین سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت که آمریکا و عربستان در انتخابات پارلمانی لبنان دخالت می‌کنند. این انتخابات قرار است 16 اردیبهشت 1397 برگزار شود. این انتخابات در شرایطی برگزار می‌شود که پارلمان کنونی از سال 2009 تاکنون سه بار و به‌دلایل مختلف امنیتی و فنی، دوره خود را تمدید کرده است. هفته گذشته بار دیگر «سعد حریری» نخست‌وزیر لبنان به عربستان دعوت شد. این بار ریاض تصمیم گرفت با روشی متفاوت با وی تعامل داشته باشد.
میانمار
رویترز: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل درخواست کرد، پرونده جنایت‌های دولت میانمار علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا، به دادگاه لاهه ارجاع شود. این کمیساریا از دولت میانمار خواست که به ناظران بین‌المللی اجازه دسترسی به ایالت «راخین» را بدهد تا درباره آنچه که «نسل‌کشی» علیه اقلیت مسلمان یاد می‌شود، تحقیق کنند. رئیس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در این باره گفت: ما می‌گوییم که در روهینگیا قویا سوءظن‌هایی درباره وقوع نسل‌کشی وجود دارد. اما فقط دادگاه لاهه می‌تواند آن را تایید کند.