تجلیل از نویسنده «وقتی مهتاب گم شد»(اخبار ادبی و هنری)
مراسم پاسداشت حمید حسام، با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب و خانواده شهدا در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.
سید احمد عبودتیان، مسئول بنیاد خاتمالاوصیاء گفت: آتش در جبهه نویسندگان دفاع مقدس سنگین است و شما نویسندگان دفاع مقدس در حال جنگید. هنوز آثار سرهنگی به ما کمک میکند تا فرهنگ را پیش ببریم. شعر را هنوز باید سلمان هراتی، قزوه و حمید سبزواری بگویند. این نسل پر رویش، انبوه و پر تکرار بود و انشاءالله نسل جدید هم مثل شما مخلص شوند.
وی با اشاره به چرایی آغاز اولین برنامه «شب وصل» با بزرگداشت حمید حسام، افزود: حسام اولین کسی است که کانونهای بسیج را راه انداخت و منشا خدمات شد. اولین کسی که قصههای موزه دفاع مقدس را شروع کرد و در خیلی جاهای دیگر اولین نفر بود و همیشه اولین نامی که به میان میآید نام حمید حسام است.
محمدرضا سنگری، نویسنده هم گفت: خاطرهنگاریها در زمینه ادبیات دفاع مقدس امیدبخش است و خاطرات دفاع مقدس را آیینه کرده است و این آیینگی را در آثار حمید حسام میتوانیم بیابیم.
در ادامه مراسم وهب همدانی، فرزند شهید مدافع حرم حسین همدانی بیان کرد: حسام از آن دسته آدمهایی است که خودش، نوشتههایش و... حال انسان را خوب میکند. او شاید نزدیک شش ماه بود روی نگارش کتاب «خداحافظ سالار» وقت گذاشت و بارها از او ایراد میگرفتیم. اما حسام با سعه صدر ایرادها را میپذیرفت، ولی روی ساختار کتابش با کسی شوخی نداشت.
وی افزود: زیباترین کاری که حسام کرد این بود شهدایی را که اسمی از آنها برده نشده بود یا کمتر شناخته شده بودند را به ما معرفی کرد.
در این مراسم گلعلی بابایی، نویسنده دفاع مقدس، بااشاره به سابقه آشناییاش با حمید حسام، گفت: وقتی کتابی درباره رزمندگان همدان در دوران دفاع مقدس مینوشتیم، حسام برای اینکه حق رزمندگان همدان از بین نرود، بسیار حساس بود و این مولفه باعث شد تا بیشتر با هم کار کردیم.
در این مراسم حمید حسام اظهار کرد: دلیل رستگاری کسانی که از آنها نوشتم، این بود که دغدغه دیده شدن نداشتند. آرمانهایشان این بود یک روز مُزد حقیقیشان را از حضرت حق میگیرند.