بیانیه نمایندگان مجلس
تیم مذاکرهکننده با هیچ وعده و وعیدی از حقوق هستهای عقبنشینی نکند
نمایندگان مجلس در بیانیهای تاکید کردند: تیم مذاکرهکننده باید در مذاکرات تمامی حقوق هستهای ملت ایران را صیانت نمایند و با هیچ وعده و وعیدی از این یافتههای فناوری صلحآمیز هستهای عقبنشینی نکنند.
در ابتدای جلسه علنی روز دوشنبه خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: در روزهای اخیر مقامات آمریکایی در زمینه مذاکرات هستهای کم حرف ناپخته مصرف نکردند و در آشکار و نهان با ژستهای سیاسی خط و نشان برای حد و حدود فناوری صلح آمیز هستهای کشیدند که تعداد سانتریفیوژها باید در ایران فلان مقدار باشد، یا آب سنگین اراک چنین شود یا تحقیق و توسعه فلان محدودیت را پیدا کند.
رئیس مجلس ادامه داد: ظاهرا قدرتهای بزرگ غربی میدان مذاکره هستهای را با شعبده بازی سیاسی عوضی گرفتهاند. مذاکرات هستهای مذاکراتی جدی است تا عیار اتهامات واهی شما روشن شود و ملت ایران ارزشی برای اینگونه مانورهای دروغین شما قائل نیست. ملت ایران طی سالهای طولانی مجاهدت و پایداری به چنین دستاورد ملی رسیده است آن هم در شرایطی که شما قویترین مقابله را با اراده ملت از خود نشان دادید.
لاریجانی افزود: امروز ملت ایران صاحب فناوری صلحآمیز هستهای شده است و این امری نیست که قابل معامله باشد. ایران در مذاکرات هستهای به دنبال روشنگری حق خویش به تمام است نه دنبال اسباببازی هستهای لذا مذاکره کنندگان ایرانی نمیتوانند از هیچ یک از حقوق هستهای ایران شامل غنی سازی در حد کارخانه غنیسازی و تحقیق و توسعه آن هم بدون هیچ محدودیت صرفهنظر کنند.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله خامنهای روز گذشته تأکید فرمودند مبنای توفیق حرکت آتی کشور را در خودباوری و تکیه بر دانش و توانمندیهای داخلی میداند که یک نمونه آن در دانش هستهای رخ نموده است و به روشنی اعلام میکند که در مذاکرات آینده چارچوب مورد قبول، صیانت از کلیت فناوری صلحآمیز هستهای است و کمیت این فناوری محل چانهزنی نیست و تنها خط قرمز در کیفیت فناوری هستهای در حسب فتوای رهبری تولید سلاح است نه چیز دیگر.
رئیس مجلس تصریح کرد: وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده صرفا در این محدوده و فقط در موضوع هستهای و نه چیز دیگر میتوانند مذاکره را ادامه دهند و قدرتهای غربی بدانند که اگر نسبت به مذاکرات مقدماتی با مسامحه برخورد شد در مذاکرات نهایی محل مسامحه نخواهد بود.
سپس نمایندگان مجلس، رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانوناساسی را ادامه دادند و ماده ۲ آن را به تصویب رساندند.
تعیین مجازات برای تاخیر در صدور
مجوز کسب و کار
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی خود، ماده دیگری از طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را تصویب کردند.
به موجب این مصوبه مجلس، مقرر شد به منظور تسهیل سرمایهگذاری در ایران، مراجع صدور مجوزهای کسب و کار موظفند شرایط و فرآیند صدور یا تمدید مجوزهای کسب و کار را به نحوی ساده کنند که هر متقاضی مجوز کسب و کار در صورت ارائه مدارک مصرح در پایگاه اطلاعرسانی مجوزهای کسب و کار بتواند در حداقل زمان ممکن، مجوز مورد نظر خود را دریافت کند.
بر این اساس، سقف زمانی برای صدور مجوز در هر کسب و کار، توسط «هیئت مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» تعیین و در پایگاه اطلاعرسانی مجوزهای کسب و کار اعلام میشود.
همچنین به موجب مصوبه مجلس بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا استاندار مربوط موظف است اشخاصی که در صدور مجوز کسب و کار اخلال یا اهمال کردهاند را به هیئت تخلفات اداری معرفی کند.
این اشخاص چنانچه هیئت مذکور تخلفشان را تایید کند به مجازاتهای مقرر در بندهای «د» به بعد ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری محکوم میشوند.
در ادامه علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس در اخطار قانون اساسی و تذکر آئیننامهای خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس، گفت: درباره دستورالعملی که روز یکشنبه به کمیسیونها ابلاغ کردید، شما مجلس را در قانونگذاری محدود میکنید و بهمعنای پدید آمدن چیزی بالاتر از مجلس سنا بهنام مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود.
قرائت متن نامه مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص درباره کمیسیون نظارت
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به این اخطار و تذکر مطهری، گفت: بنده عین دستوری را که مقام معظم رهبری دادند میخوانم که نوشتهاند در ماده ۷ بهصورت ذیل تغییر یابد: رئیس مجلس شورای اسلامی موظف است پس از اعلام وصول طرحها و لوایح در مجلس نسخهای از آنها را برای اطلاع مجمع ارسال نماید.
همزمان با طرحها و لوایح و بهخصوص قانون برنامه و قانون بودجه و تغییرات بعدی آنها در مجلس شورای اسلامی کمیسیون نظارت مجمع نیز محتوای آنها را از نظر انطباق و عدم مغایرت با سیاستهای کلی مصوب و بررسی مینماید. کمیسیون نظارت مواردی که مغایر و یا غیرمنطبق حسب مورد با سیاستهای کلی میبیند به شورای مجمع گزارش میدهد. در صورتی که مجمع مغایرت را پذیرفت نمایندگان مجمع موارد مغایرت و عدم انطباق را حسب مورد در کمیسیونهای ذیربط مجلس مطرح میکنند و در کمیسیون ذیربط مجلس مطرح میشود و نهایتاً اگر در مصوبه نهایی مجلس مغایرت و عدم انطباق باقی ماند شورای نگهبان مطابق با اختیارات و وظایف خویش بر اساس نظر مجمع اعلام نظر میکند.
لاریجانی افزود: این نامهای است که دفتر ایشان به مجمع تشخیص دادهاند و بهمعنای مجلس سنا نیست و بیخود چیزی درست نکنیم. مجمع نظر مشورتی میدهد و چون سیاستهای کلی بسیار متنوع است آنها بررسی میکنند و شما در کمیسیون مخیر هستید که این نظر را اعمال کنید و یا اگر مصلحت ندانستید لحاظ نکنید.
به گزارش فارس، رئیس مجلس طی نامهای خطاب به رؤسای کمیسیونهای تخصصی خانه ملت تأکید کرد که هنگام بررسی طرحها و لوایح نظرات کتبی مجمع تشخیص مصلحت نظام اخذ و در بررسی لحاظ شود.
در همین راستا حجتالاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز نامهای خطاب به حجتالاسلام والمسلمین اکبر هاشمی رفسنجانی نوشته است.
تیم مذاکرهکننده هستهای باید از تمام حقوق هستهای ایران صیانت کند
در ادامه جلسه روز دوشنبه بیانیه نمایندگان مجلس در مورد مذاکرات هستهای ایران با ۱+۵ قرائت شد.
در بخشی از متن این بیانیه آمده است: موضوع هستهای نسخه مجاهدت دانشمندان هستهای کشور و پایداری ملت در این راه بوده و در زمره دستاوردهای بزرگ ملی میباشد که همگان به ویژه نمایندگان مردم نسبت به حفظ و صیانت از آن حساس میباشند.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اینگونه دسایس قدرتهای بزرگ که حکایت از نوعی عقبافتادگی ذهنی دارند هشدار میدهد ملت ایران به هیچ عنوان از فناوری صلحآمیز هستهای در همه ابعاد آن تنازل نخواهد کرد و پایداری این امر در قوانین مجلس شورای اسلامی مشخص شده است لذا وزیر محترم خارجه و تیم مذاکرهکننده همراه باید در مذاکرات تمامی حقوق هستهای ملت ایران بر اساس معاهده NPT شامل غنیسازی، تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف آن و همچنین آب سنگین اراک را صیانت نمایند و با هیچ وعده و وعیدی از این یافتههای فناوری صلحآمیز هستهای عقبنشینی ننمایند چرا که باید در این زمینه در مقابل نمایندگان ملت ایران پاسخگو باشند.
تصویب یک فوریت طرح
اساسنامه شرکت ملی نفت
در ادامه طرح یک فوریتی اساسنامه شرکت ملی نفت ایران بررسی و با رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان به تصویب رسید.
این طرح از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر با ۱۲۵ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع به تصویب رسید.
تذکرات کتبی ۶۸ نماینده به وزیر کشور
ضرغام صادقی عضو هیئترئیسه مجلس پیش از پایان جلسه علنی روز دوشنبه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
تذکری که به امضای ۴۰ نفر از نمایندگان خطاب به وزیر کشور رسیده است: بررسی علل تعلل فرماندار بروجرد و استاندار لرستان نسبت به عدم تامین برگزاری مراسم تبیین اندیشههای امام(ره) در دانشگاه بروجرد که منجر به عدم حضور یادگار امام(ره) و لغو مراسم شد و پیگیری و برخورد قانونی با این موضوع.
تذکری که به امضای ۲۸ نفر از نمایندگان خطاب به وزیر کشور رسیده است: توجه به فرهنگ عفاف و حجاب و برخورد با کسانی که سعی کردند در روز ملی عفاف و حجاب تجمع مردمی تشکیل نشود.
۱۵ تن از نمایندگان مجلس نیز در تذکری کتبی به رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار تعیین تکلیف بورسیه دانشجویان دوره دکتری شدند.
در تذکر کتبی این تعداد از نمایندگان مجلس به وزیر علوم آمده است که: در یک اقدام غیرمنطقی و شاید سیاسی بورسیه قانونی دوره دکتری را که قریب ۳ هزار نفر بودهاند را در یک بلاتکلیفی قرار داده و زمینهسازی برای لغو آن را فراهم کرده است.
نامه تشکر نمایندگان مجلس
به وزیر بهداشت
روز دوشنبه محمدرضا باهنر نایبرئیس دوم مجلس، از نامه ۲۳۹ تن از وکلای ملت به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
وی گفت: ۲۳۹ تن از نمایندگان مجلس در نامهای از حرکت وزارت بهداشت درباره کاهش هزینههای درمان در راستای مصوبات مجلس و تشخیص خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور از محل اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها تشکر کردند.
جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس خاتمه یافت و وی زمان نشست علنی بعدی را یکشنبه هفته آینده ساعت ۸ صبح اعلام کرد.