kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۵۷۷۵
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸
عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی:

مدیر نجومی‌بگیر دولت یازدهم ۷۰۰ میلیون تومان را به زور قانون پس داد

عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی گفت: سید صفدر حسینی حقوق اعضای هیئت علمی که حدود ۱۳ میلیون بود را دریافت کرده بود، ولی مابقی دریافتی را که حدود ۷۰۰ میلیون تومان بود، برگرداند.




محمد حسینی در گفت‌وگو با مهر از بازگرداندن ۷۰۰ میلیون تومان از حقوق نجومی صفدرحسینی به بیت‌المال خبر داد و گفت: پس از پیگیری‌های صورت گرفته، سید صفدر حسینی حقوق اعضای هیئت علمی که حدود ۱۳ میلیون بود را دریافت کرده بود، ولی مجبور شد مابقی دریافتی را تا این سقف که حدود ۷۰۰ میلیون تومان بود، برگرداند. وی در سطح وزیر بود و در حال حاضر در صندوقی که حساب و کتابی ندارد، فعالیت می‌کند.
عضو ناظر مجلس در صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد، سقف حقوقی در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: شورای حقوق و دستمزد برای مقامات مبلغی را پیش‌بینی کرده که عدد قابل قبولی است، این موضوع در مصوبات دیگر هیئت دولت هم لحاظ شده است و بقیه افراد هم از آن استفاده می‌کنند.
وی تاکید کرد: شاید این جمله را به صراحت بتوانم بگویم که آقای دوست‌حسینی در این مدت از آن‌طرف پشت‌بام افتاده بود، یعنی حتی برای چیزی که در خیلی جاها عرف است و اتفاق می‌افتد، مانند هزینه‌های رفاهی کارکنان را دریغ می‌کردند.
گفتنی است با روی کار آمدن دولت روحانی، صفدر حسینی هم در فاصله سال‌های 92 تا 95 ریاست صندوق توسعه ملی را عهده‌دار شد. اما سال گذشته اخباری در رسانه‌ها منتشر شد که نشان می‌داد صفدر حسینی طبق اسناد و مدارک از فروردین تا اسفند سال 94 به‌طور میانگین، 57 میلیون و 400 هزار تومان بابت حقوق آن هم فقط از این صندوق دریافت کرده است.
به‌عبارت دیگر حسینی سال گذشته جمعاً حدود 686 میلیون تومان بابت حقوق از صندوق توسعه ملی گرفت و مزایای عجیبی در فیش حقوقی وی شامل حق تلفن همراه (360 هزار تومان)، ایاب و ذهاب (جالب اینکه مدیران ما خودروی دولتی به‌همراه راننده دارند)، هزینه پزشکی، هزینه‌های دندانپزشکی، یک‌سی‌ام پرداختی، اعیاد (بر اساس فیش‌های حقوقی موجود، تقریباً در بیشتر ماه‌های سال آقای رئیس‌بابت اعیاد، دریافتی داشته است و این غیر از دریافتی‌های عید نوروز است)، بهره‌وری سه‌ماهه، کمک‌هزینه اوقات فراغت فرزندان، کمک‌هزینه خرید لباس، کمک‌هزینه خرید کتاب، کمک‌هزینه سفر، کمک‌هزینه ورزش، کمک‌هزینه تحصیلی اذهان عمومی را به حیرت واداشته است.
با این حال نوبخت، رئیس‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از سیدصفدر حسینی به عنوان یکی از ذخیره‌های نظام یاد کرد، اما با افزایش انتقادات از حقوقهای نجومی در دولت، 10 مرداد سال 1395، حسن روحانی با صدور حکمی احمد دوست‌حسینی را به عضویت در هیئت عامل صندوق توسعه ملی و ریاست این صندوق منصوب کرد.
با این وجود، یکسال پس از برکناری مدیر نجومی‌بگیر و انتصاب مدیر جدید، تغییرات سؤال‌برانگیز در رأس صندوق توسعه ملی رخ داد.
دی ماه امسال هیئت امنای صندوق توسعه ملی با استعفای احمد دوست حسینی رئیس‌پیشین این صندوق موافقت کرد.
پذیرش استعفای غافلگیرکننده دوست حسینی از ریاست صندوق توسعه ملی درست بعد از ارائه لایحه بودجه 97 به مجلس در حالی انجام شد که لایحه بودجه سال آینده با پیشنهادهای متعدد برداشت از صندوق توسعه ملی همراه بوده است و قبل از آن هم دوست حسینی نسبت به برداشت‌های مکرر از صندوق اعتراض کرده بود.
 دوست حسینی مهر ماه امسال درباره برداشت از منابع صندوق گفته بود: «منابع صندوق بین‌النسلی و حق‌الناس است و توجه و دقت مضاعفی می‌خواهد تا از آن صیانت شود. امروز حدود 70 میلیارد دلار منابع صندوق تسهیلات داده شده، باید به گونه‌ای باشد که ارزش منابع حفظ شود.»
همزمانی استعفای دوست‌حسینی با روزهای بررسی بودجه 97 در مجلس این سؤال را ایجاد می‌کند که آیا نگاه دوست‌حسینی درباره نحوه برداشت از صندوق، با آنچه دولت در لایحه بودجه سال آینده برای خود ترسیم نموده تفاوتی داشته یا اینکه دلیل دیگری برای استعفای او در کار بوده است.