کد خبر: ۱۲۲۹۴۱
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۴

از بوم تعهد تا بام اخلاص





 علیرضا چخماقی
نام محبوب و شکوهمند سردار قاسم سلیمانی، شاید برای بسیاری از مردم ایران و جهان ، یادآور شجاعت و پایمردی و مبارزات پیروزمندانه  وی در عرصه دفاع مقدس و به ویژه تاراندن داعشیان از خاک عراق و سوریه  باشد و برای عده‌ای دیگر هم  گویای حسن خلق و تواضع و آرامش نهفته در سیمای مصمم ایشان، اما تأمل بیشتر در رفتار و گفتار قاسم سلیمانی، بیانگر ذوق سلیم و روح لطیف و دید عمیق این سردار نام‌آور به امور هنری و ادبی و مظاهر فرهنگی نیز هست. یعنی دقیقا همان چیزهایی که شاید در بدو امر، با نوع فعالیتشان در عرصه‌های جنگ و جهاد و سپاهی‌گری در تضاد و تقابل به نظر می‌رسد، اما  به وضوح هر چه تمام تر در تقریظ  ایشان بر کتاب یا آلبوم  نقاشی‌های حسن روح‌الامین، به شکلی روشن، خود را نمایان می‌سازد و معلوم می کند که سردار فخر آفرین ما  قاسم سلیمانی، با دقت نظری وافر و توجهی مثال‌زدنی، به زوایای آثار نقاش هنرمند روح‌الامین نظر داشته است که اگر غیر از این بود این دستخط سردار بزرگ با این عبارات هوشمندانه بر تارک کتاب نقش نمی‌بست:   
بسمه تعالی                                                                                                                 
دوست و برادر عزیز و هنرمند متعهدم  حسن آقای عزیز
آنچه از هنر خدادادی جنابعالی در ترسیم مصائب اهل‌بیت علیهم‌السلام مشاهده کردم، هر یک فراتر از چند منبر عالم برجسته و با اخلاص بود. برادر بزرگوارم  این هدیه الهی را همانند خون‌ها و دست‌ها و سرها و پاهایی که در این راه قلم شد  وقف این راه کن  و خطی و راهی را برای دیگر متعهدین و توانمندان ترسیم بفرما. از خداوند منان خواهانم  به این دستان با برکت توانمندی بیش از پیش و قلب و دل شما را در این راه منورتر بگرداند.
برادرت  قاسم سلیمانی 28/ 9/96
و اکنون که اسمی از حسن روح‌الامین به میان آمد، خوب است به تناسب موضوع، چند کلمه‌ای هم  در ذکر خیر ایشان نوشته شود:
نقاش جوان، حسن روح‌الامین متولد 1364 تهران و دانش‌آموختۀ دانشکده هنر دانشگاه شاهد است که در استمرار موضوع پایان نامه‌اش (عاشورای حسینی) آثار بسیاری در همین زمینه آفریده است .
روح‌الامین  در تکمیل این فرایند هنری که از جایگاه دینی و تعلق خاطر مذهبی سرچشمه می گیرد ، بوم بسیاری از نقاشی‌های خود را‌، به صحنۀ بازآفرینی تابلوهایی مرتبط با موضوع شهادت و واقعۀ کربلا اختصاص داده و در امتداد این خط سرخ  و جریان پویای آن،  از ترسیم اتفاقات عصر حاضر و وقایع روز نیز غافل نمانده است که خلق آثاری همچون «واقعۀ مسجد گوهر شاد»، «مدافعان حرم» و  «شهید حججی» از آن جمله‌اند.  
نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی این استاد جوان، با وجود این که همیشه  از هیاهوی رایج تبلیغاتی دررسانه‌های غرب‌زده  بهره‌ای نداشته، اما همواره درداخل ایران و خارج از کشور با استقبال خوب و شگفتی تحسین‌آمیز بازدید‌کنندگان مواجه بوده است که چنین چیزی، ممکن و مقدور نیست مگر بهره‌مندی کارهای ایشان از  اصالت هنری و روح معنوی و عشق نهفته در اجزاء و دقایق به کار رفته در هر یک از تابلوها...
 از کسب جوایز متعدد حسن روح‌الامین در طول یک دهه فعالیت ایشان که بگذریم، شخصیت‌های برجسته و استادان علم و هنر به مناسبت‌های مختلف، در وصف آثار  این هنرمند جوان،  تعاریف فراوان کرده اند که سوای بیان سردار سلیمانی که به آن اشاره رفت،  تنها به نقل  یکی دیگر از آن‌ها از زبان پژوهشگر نام آشنای تاریخ اسلام، محمد حسین رجبی می‌پردازیم که گفته است:  حسن روح‌الامین نابغه این عصر است و استعداد خود را در خدمت معرفی اهل‌بیت(ع) گرفته‌است و این توفیق نصیب همگان نمی‌شود.