ضرورت آفتزدایی از انقلاب (بخش دوم و پایانی)
حرکت در خط انبیا و ائمه(ع) تنها ضامن تحقق اهداف انقلاب(زلال بصیرت)
با وجود نعمتهاي فراوانی كه در سايه انقلاب شامل حال ما شده، كمبودها نیز فراوان و متأسفانه رو به افزايش است، نبايد بركمبودها چشم ببنديم و حداقل بايد وظيفه خود را در زمينه كمبودهايي كه به ما مربوط ميشود را بدانيم و اقدام كنيم؛ و از آنجا كه يك نفر يا یک گروه نميتواند همه چيز را اصلاح كند، بايد برنامهاي جامع در اين زمينه تدوين شود تا بر اساس طرحي حسابشده، نيروهايي تربيت شوند تا به مرور اين اصلاح را به انجام برسانند.
هرجا اصلاحگري مناسبي صورت گرفته، از جايي محدود شروع شده و به تدریج تكثير شده است،امام (ره)، اصلاح را از شاگردان خودش شروع كرد؛ چون مي دانست كه تنها و بدون رسانه نمي تواند حرفش را به 15 ميليون مردم ايران در آن زمان برساند؛ لذا از نخبگاني استفاده كرد كه نقش امام (ره) را در سطح نازلتري ايفا كنند و البته امام (ره) هم اين درس را از ائمه (ع) فراگرفته بود.
هنگامی که امام حسين (ع) و همه يارانش در روز عاشوا شهيد شدند؛ اصلاح امت با كدام نيرو بايد صورت مي گرفت؟ امام سجاد (ع) راهي را شروع كرد و در ادامه، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) آن را تكثير كردند و كار به جايي رسيد كه حتي شاگرداني براي دورترين نقاط آماده و گسیل كردند. بسياري از امامزادگاني كه در گوشه و كنار كشورمان هستند، نمونههايي از همين شاگردان و فرستادگان هستند كه فكر مردم را عوض كردند. چرا كه تا انسان با فكر صحيح ساخته نشود، هيچ پديده اجتماعي صحيحي در جامعه رخ نخواهد داد.
از آنجا که انسان گرسنه یا مريضي كه پول دارو ندارد، آمادگی ذهنی براي شناخت معارف دين پیدا نمیکند، بايد ضروريات وي تأمين شود؛ روش تعليم و تربيت در اسلام چنان اين ابعاد را در هم تنيده و با هم در نظر گرفته است كه گويا انفكاك ناپذيرند؛ لذا وقتي ميخواهد بگويد خدا را پرستش كنيد، ميفرمايد: خدايي را پرستش كنيد كه به شما روزي داد و از خوف و ناامني نجات داد؛ يعني حتي ماديات را انگيزهای براي پرستش خدا قرار ميدهد؛ یا وقتي واجبات شرعي را بيان ميكند، بلافاصله بعد از نماز، زكات را ذكر مي كند؛ یا هنگامی که آسيبهاي اجتماعي را ميشمارد، از عدم اكرام يتيم و عدم اطعام مسكين و حب بيش از حد مال ميگويد و براي آنها عذاب قائل ميشود.
آمریکا، سمبل پیشرفت برای برخی از مسئولان
متأسفانه ما برای درمان دردها و رسیدن به اهدافمان به سراغ قرآن نميرويم، بلكه سراغ غرب ميرويم و آنها را الگو قرارداده، تلاش میکنیم ببينيم آنها چه برايمان آوردهاند. بعضی آمريكا را به عنوان پيشرفتهترين كشور در زمينه اقتصاد الگو قرار ميدهند و وقتی گفته میشود تنها درصد کمی از مردم آمريكا سرمايهدار شدهاند و ديگران روز به روز فقيرتر ميشوند، آن را توجيه كرده و ميگويند: چنين چيزهايي لازمه پيشرفت است و بايد پذيرفت! یا اگر چنين نميكردند، نميتوانستند به اين ترتيب كرات آسماني را تسخير كنند! گویا اين عده پيشرفت را فقط در ساخت قمر مصنوعي ميدانند كه سرمايه آن هم بايد از جيب مردم دزديده شود و راهي جز اين براي پيشرفت وجود ندارد!
شايد در بين مسئولان كساني باشند كه آرزو داشته باشند كشورشان مانند يكي از ايالتهاي آمريكا شود، يا حداقل مانند اسرائيل مورد حمايت آمريكا قرار بگيرد؛ چرا كه سمبل پيشرفت را آمريكا ميدانند و به آن تقرب میجویند. از نظر آنها اسلام همان نماز و روزه است و مسئولان نيز نبايد دغدغه آخرت مردم را داشته باشند؛ بلكه تنها بايد به فكر توسعه باشند، آن هم به سبك و روشي كه آمريكا ميگويد.
آيا افكار دستاندركاران و مسئولان، همانند تفكر جوانانی است كه در اوايل انقلاب در جبههها پرپر شدند؛ همانهايي كه حاضر بودند جانشان را فداي يك لحظه عمر امام كنند؟ آيا موضعگيري مسئولان نسبت به رهبري جامعه، مانند موضع آنها نسبت به رهبري است؟! اگر مسئولی در نظام اسلامي از راههاي مختلف، ميليونها تومان حقوق دريافت کرده، آن را نشانه پيشرفت و مایه افتخار بداند و در كنار او، مرد یا زني به خاطر نداشتن پول دارو جان دهد، این با انقلاب اسلامي سازگاري ندارد و همينها موجب فاصلهگرفتن مردم از انقلاب و عدم همراهی ایشان با مسئولان میشوند تا عطاي انقلاب را به لقايش ببخشند.
اگر بخواهيم به سمت هدفي كه امام (ره) براي آن قيام كرد و انقلاب با همان هدف به پيروزي رسيد، حركت كنيم، بايد تفكر نخبگان، به سمت اهداف انقلاب و اسلام معطوف شود و در مسير انقلاب قرار گيرد؛ به گونهاي كه ارزش در نگاه آنها، همان ارزشهاي اسلامي باشد و تأكيد رهبري در جمع نخبگان بر مسئله انقلابيگري به همین دلیل است.
يك فرد یا یک گروه نميتواند در جمعيت 80 ميليوني تغييری دفعی ايجاد كند، بلكه این کار نياز به برنامهاي مانند برنامه اهل بيت (ع) برای گسترش اسلام ناب و برنامه امام راحل (ره) براي تحقق انقلاب دارد؛ وگرنه اختلافكردن با يكديگر و حزببازي نمي تواند كار را پیش ببرد. راهي كه برخی از ما ميرويم با راهي كه امام(ره) با انقلاب اسلامي براي ما مشخص كرد، زاويه دارد! بايد راهمان را عوض كنيم و نسخه انبياء و ائمه(ع) را براي رسیدن به آرمانها و اهداف انقلاب و اسلام در جامعه پياده کنیم.
بیانات آيتالله مصباح يزدي (دامظله) در ديدار با جمعي از روحانيون سپاه پاسداران؛ مشهد؛12/5/96
زلال بصیرت روزهای پنجشنبه منتشر میشود.