kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۲۳۴
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۴
رئیس‌قوه قضائیه:

سیاه‌نمایی، ظلمی عظیم و بالاترین خیانتی است که امروز برخی مرتکب می‌شوند

رئیس‌قوه قضائیه، تبلور مردمسالاری دینی در قانون اساسی را وجه امتیاز میثاق ملی کشورمان نسبت به قوانین اساسی سایر کشورها دانست.



به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در گردهمایی «قانون اساسی و آرمان‌های انقلاب اسلامی» که به همت سازمان بسیج حقوقدانان برگزار شد، آرمان‌های انقلاب را همان آرمان‌های اسلام ناب دانست و با بیان اینکه این اهداف و آرمان‌های بلند از دوران پیش از انقلاب توسط حضرت امام خمینی(ره) مورد تاکید قرار داشت، تصریح کرد: امام (ره) مکررا می‌فرمودند که اصل این نظام، اسلام و طریقه انبیای الهی خصوصاً پیامبر اکرم (ص) است.
آملی لاریجانی، نظام جمهوری اسلامی برخاسته از این قانون اساسی را نظامی یکتا در جهان توصیف کرد و ادامه داد: در هیچ یک از نظام‌های سیاسی جهان جز نظام سیاسی ایران، مؤلفه‌هایی نظیر آنچه در مورد نظام جمهوری اسلامی وجود دارد به چشم نمی‌خورد. مردم‌سالاری دینی فقط در این قانون اساسی متبلور است. البته در قوانین اساسی دیگر گاهی اسم خدا هم آمده است اما اساس و شاکله آنها توحیدی نیست، به‌ویژه در نظام‌های لیبرال دموکراسی غربی، بنیان‌ها کاملاً با اساس نظام جمهوری اسلامی متفاوت است.
وی افزود: اساس حضور مردم در صحنه سیاسی براساس قانون اساسی ما به رأی گذاشته شده است. مسئولیت‌ها مستقیم یا غیرمستقیم براساس رأی مردم است منتها در چارچوب ارزش‌های الهی و این دقیقا همان تفاوت نظام جمهوری اسلامی با نظام‌های لیبرال دموکراسی غربی است.
رئیس‌قوه قضائیه در ادامه، نفی سکولاریسم را از اصلی‌ترین دستاوردهای نگاه توحیدی دانست و با ابراز تاسف از اینکه زمانی در کشور ما برخی مجال یافتند که تفکر سکولاریسم را ترویج کنند، اظهار داشت: بند 1 اصل 3 قانون اساسی، دولت جمهوری اسلامی را موظف کرده است که همه امکانات خود را برای ایجاد محیط مناسب جهت رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان و تقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی به‌کار گیرد. حال عده‌ای از بزرگواران می‌فرمایند ما نمی‌توانیم مردم را به زور به بهشت ببریم. برخی دیگر می‌گویند اگر دو تار موی یک خانم بیرون باشد چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا تصور این عزیزان این است که بحث ما بر سر این مسائل است؟ بحث بر سر این است که مسئول جمهوری اسلامی به چه میزان به همین بند قانون اساسی التزام دارد. باید دید که آیا واقعا با همه مظاهر فساد و تباهی مبارزه شده است؟
در داخل کشور
کسانی آب به آسیاب دشمن می‌ریزند
آملی لاریجانی افزود: برخی برای خودشان کاسبی به راه می‌اندازند و می‌خواهند بگویند ما منجی هستیم. چرا برخی برای نشان دادن خود می‌خواهند بر ارزش‌های انقلاب خط سیاه بکشند؟ سیاه‌نمایی، ظلم عظیمی است که امروز می‌شود و معتقدم بالاترین خیانتی است که برخی مرتکب می‌شوند.
وی با بیان اینکه در داخل کشور کسانی آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و علیه قوه قضائیه و مسئولان قضایی دروغ‌های عجیب و غریب می‌گویند، گفت: انسان متاسف می‌شود که آقایی از مسئولین سابق، ظرف چند دقیقه صحبت، بالغ بر 50 حرف خلاف واقع علیه قوه قضائیه و مسئولان قضایی به زبان می‌آورد و متأسفانه توجه هم نمی‌کنند که این کار خیانت به نظام جمهوری اسلامی، آرمان‌های انقلاب و خون شهداست. کسی که ادعای مردمی بودن دارد، باید با چنین ادعاهایی از پشت به نظام خنجر بزند؟
رئیس‌قوه قضائیه با بیان اینکه فردی برای تخریب رئیس‌قوه قضائیه، کل دستگاه قضایی را با ادعاهای سخیف، تخریب می‌کند، تصریح کرد: تخریب جمهوری اسلامی ایران و نظام قضایی آن با وجود زحماتی که مسئولان قوه قضائیه می‌کشند، جای تأسف دارد. انسان تعجب می‌کند و باعث تأسف است که عده‌ای بال بال می‌زنند و برای دفاع از همراهانشان نظام و ارکان آن را زیر سؤال می‌برند.
آملی لاریجانی با بیان اینکه این قبیل تحلیل‌ها عوامانه‌ و غیرمنصفانه است، اظهار داشت: ما نمی‌گوییم دستگاه قضایی مشکلی ندارد اما مشکل، آن مواردی که شما می‌گویید نیست. اینها سیاه‌نمایی علیه قوه قضائیه است. ما‌اشکالاتی داریم و باید برای برطرف کردن آن تلاش کنیم.
وی ارتقای منابع انسانی یک سازمان را شاخصه‌ای برای ارتقای آن سازمان دانست و افزود: ما با همین آقایانی که علیه قوه قضائیه سیاه‌نمایی می‌کنند، جنگیدیم تا بودجه قوه قضائیه را متعادل کنند و به ما اجازه استخدام قاضی بدهند. درنهایت هم به مقام معظم رهبری نامه نوشتیم و ایشان فرمودند که این استدلال‌ها منطقی است و به مجلس تذکر داده شد و سرانجام راهی برای ارتقای کمی و کیفی منابع انسانی در قوه قضائیه باز شد.
آملی لاریجانی با بیان اینکه هیچ زمانی به اندازه زمان حاضر، ابعاد نظارتی در قوه قضائیه گسترده نبوده است، تصریح کرد: دادسرای انتظامی قضات، نظارت‌های آشکار و پنهان فراوانی دارد که بسیار موثر بوده است. دیوان عالی کشور، حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و معاونت راهبردی نیز هر کدام برنامه‌های نظارتی گسترده‌ای دارند که به صورت منظم انجام می‌شود.