kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۱۹۹
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۲
در واکنش به اعتراف مهم مایکل فلین

ترامپ: با روسیه تبانی نکردم نگران هم نیستم



در واکنش به اعترافات مهم «مایکل فلین» مشاور سابق امنیت ملی ترامپ درباره ارتباطش با روسیه، رئیس‌جمهور آمریکا سیستم قضایی کشورش را به «بی‌عدالتی» متهم کرد و گفت اصلا نگران اعترافات «فلین» نیست چرا که وی با روسیه ارتباط نداشته است. ترامپ متهم است با تبانی با روسیه توانسته در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود.
اعترافات روز جمعه «مایکل فلین»، درباره ارتباطش با روس‌ها قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، زلزله‌ای سیاسی در آمریکا به راه انداخته طوری که رسانه‌های آمریکایی نوشته‌اند، این موضوع می‌تواند باعث سرنگونی ترامپ هم بشود. مشاور سابق امنیت ملی روز جمعه ضمن تسلیم خود به دفتر تحقیقات فدرال این کشور(اف‌بی‌آی) پذیرفت که به مقام‌های اف‌بی‌آی در رابطه با گفت‌وگوهایش با سفیر روسیه پیش از انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری آمریکا در سال  2016 دروغ گفته است.
دیروز نیز رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که «فلین» پذیرفته در قبال عفو یا کاهش محکومیتش، با بازپرس همکاری کرده و اطلاعات مهمی را در اختیار وی قرار دهد. بر اساس برخی گزارش‌ها، او به قاضی پرونده گفته به دستور «یکی از اعضای ارشد» ستاد ترامپ، با سفیر روسیه در واشنگتن ارتباط برقرار کرده است. گفته می‌شود «جارد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ فردی است که این دستور را به فلین داده است.
ترامپ از سوی رسانه‌ها و اعضای حزب رقیب به «تبانی» با روسیه برای شکست دادن «هیلاری کلینتون» رقیبش در انتخابات، متهم است. اعتراف احتمالی فلین به اینکه ترامپ از ارتباط او با روسیه مطلع بوده، می‌تواند دردسر بزرگی برای رئیس‌جمهور آمریکا باشد و هدیه‌ای برای مخالفان ترامپ که از هر فرصتی برای حرکت به سمت استیضاح او استفاده می‌کنند، قلمداد شود.
 شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» در پی اذعان مایکل فلین به دروغگویی به اف‌بی‌آی اعلام کرد: اعتراف فلین، جدی‌ترین تهدید سیاسی است که در 40 سال اخیر دولت حاکم بر آمریکا با آن مواجه شده و در نهایت می‌تواند ریاست جمهوری ترامپ را به مخاطره اندازد. واشنگتن‌پست نیز این اعتراف را «نشانه‌ای شوم برای کاخ سفید» دانست و نوشت در صورتی که او شواهد موثقی درباره تبانی ترامپ با روسیه فراهم کند، ترامپ ممکن است در حال گذراندن آخرین روزهایش در کاخ سفید باشد.
نیوزویک نیز در شماره دیروز خود در مقاله‌ای تحلیلی- حقوقی، به بررسی تبعات اعترافات جدید «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی سابق رئیس‌جمهور آمریکا علیه تیم «دونالد ترامپ» و میزان جدی بودن احتمال استیضاح ترامپ در صورت اثبات گفته‌های فیلین پرداخت و نوشت: «در آمریکا، این فقط مجلس نمایندگان است که می‌تواند روند استیضاح رئیس‌جمهور را کلید بزند؛ پس اگر حتی قاضی هم رأی به قانون‌شکنی ترامپ بدهد، وظیفه پاسخ خواستن از ترامپ بر دوش کنگره‌ای می‌افتد که اکثریتش در دست هم‌حزبی‌های جمهوریخواه رئیس‌جمهور است.حتی استیضاح رئیس‌جمهور هم به معنای بیرون انداختن وی از کاخ سفید نیست. در قانون آمریکا، استیضاح فقط در حکم بیان کردن یک سری اتهامات است؛ چیزی شبیه به قرائت کیفرخواست. پس از آن، محکمه‌ای زیر نظر سنا تشکیل می‌شود و در صورت رأی موافق دو سوم از اعضای آن، رئیس‌جمهور مستقر از کار برکنار می‌شود. دموکرات‌ها برای زنده کردن شانس استیضاح ترامپ فقط یک راه دارند و آن پیروزی در انتخابات میان‌دوره‌ای 2018 و بازپس گرفتن اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان است.»
واکنش ترامپ
رئیس‌جمهور آمریکا اما یک روز پس از این اعتراف، مجبور به واکنش شد و در توئیتر نوشت: «من مجبور شدم ژنرال فلین را اخراج کنم، چون به معاون رئیس‌جمهور و اف‌بی‌آی دروغ گفته بود. او برای این دروغ‌ها به پذیرش جرم [در ازای تخفیف مجازات] اقدام کرده است. این شرم‌آور است، چراکه اقدامات او در دوره انتقالی قانونی بود. چیزی برای مخفی کردن وجود ندارد.»
ترامپ در پیامی دیگری نوشت: «ژنرال فلین به اف‌بی‌آی دروغ می‌گوید و زندگی‌اش ویران می‌شود در حالی که هیلاری کلینتون متقلب در بازجویی‌های اف‌بی‌آی بدون هیچ سوگندی و هیچ ضبط صدایی بار‌ها دروغ می‌گوید هیچ اتفاقی برایش نمی‌افتد؟ نظامی متقلبانه روی کار است یا فقط یک استاندارد دوگانه اعمال می‌شود؟» رئیس‌جمهور آمریکا در پیام دیگری آورده است: «بسیاری از مردم در کشور ما می‌پرسند: وزارت دادگستری درباره این حقیقت که هیلاری متقلب پس از دریافت احضاریه از کنگره آمریکا، 33 هزار ایمیل را پاک کرد و به طور کامل از بین برد، چه کرد؟ عدالتی در کار نیست.»