kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۱۸۶
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۲
یک مسئول:

طرح جامع زعفران تاکنون عملیاتی نشده است

نائب‌رئیس ‌شورای ملی زعفران گفت: علی‌رغم تصویب طرح جامع زعفران در دولت دهم و نقش مهم آن در بازار، تاکنون این طرح عملیاتی نشده است.


غلامرضا میری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص تاثیر خرید توافقی زعفران در کنترل قیمت محصول اظهار کرد: خرید توافقی زعفران توسط وزارت جهاد کشاورزی تاثیر بسزایی در جلوگیری از کاهش قیمت محصول و ضررو زیان کشاورزان دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که خرید توافقی زعفران می‌تواند در حفظ جایگاه بین‌المللی محصول نقش داشته باشد یا خیر، تصریح کرد: صادرکنندگان ایرانی بدون حمایت دولت، قادر به صادرات زعفران به 47 کشور دنیا هستند و حال باید منتظر ماند و دید که سازمان تعاون روستایی به عنوان مباشر خرید بازاری را که صادرکنندگان آماده کردند در انحصار خود می‌گیرد یا خیر.
میری با بیان اینکه ظرفیت صادرات و بسته بندی 650 تن زعفران در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به پتانسیل بالای کشور در تولید زعفران انتظار می‌رود که سازمان تعاون روستایی با اجرای خرید توافقی، محصول را با نرخ مشخصی در اختیار صادرکنندگان قرار دهد تا آنها با خیالی آسوده بتوانند به امر صادرات بپردازند.
نائب‌رئیس ‌شورای ملی زعفران با انتقاد از عرضه زعفران در بورس کالا بیان کرد: محصولات کشاورزی تنها در زمانی‌که مشتری برای آن وجود ندارد در بورس کالا عرضه می‌شود، درحالی‌که تقاضا به میزان کافی برای طلای سرخ ایرانی در بازار وجود دارد.
وی با بیان اینکه طرح جامع زعفران زنجیره تولید تا مصرف را شامل می‌شود، تاکید کرد: در دولت دهم این طرح با کمک شورای ملی زعفران، وزارت جهاد کشاورزی در کمیسیون کشاورزی و هیئت دولت دهم به تصویب رسید اما عملیاتی نشد ، در حالی‌که اجرای آن تحولی بزرگ در صنعت را به همراه داشت.
میری در خاتمه گفت: در اجرای طرح جامع زعفران مواردی از قبیل روش کشت، خشک کردن، فرآوری، بسته‌بندی، عرضه، بازاریابی و ثبت برند ملی مورد توجه قرار گرفته بود.