kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۹۲۵۴
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰
رئیس‌قوه قضائیه:

بخش عمده‌ای از پیروزی‌ها در عراق و سوریه مرهون بهره‌گیری از مدل موفق بسیج است

رئیس‌قوه قضائیه با بیان اینکه بسیج نمونه کاملی از حضور مردم در صحنه و رمز پیروزی است، گفت: بخش عمده‌ای از پیروزی‌ها در عراق و سوریه مرهون بهره‌گیری از مدل موفقی نظیر بسیج‌مستضعفین است.



به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی گفت: چند روزی از حادثه زلزله غم بار غرب کشور گذشته و با وجود تلاش همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و همچنین ایثار، گذشت و فداکاری مردم عزیز کشورمان، همچنان هموطنان شریف در این مناطق دچار مشکلاتی هستند که باید هرچه سریعتر به یاری مسئولان و آحاد مردم، این مشکلات برطرف شود.
چتر حمایت سازمان‌های بین‌المللی
بر سر ظالمان و سلطه گران گسترده است
آملی لاریجانی در ادامه با‌اشاره به وضعیت تکان دهنده مردم مظلوم یمن گفت: سرزمین یمن نزدیک به سه سال است که تحت‌اشغال و بمباران نیروهای نظامی عربستان قرار دارد. این بمباران‌ها موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خسارت‌های فراوان به این کشور شده و کشتارهای بی‌رحمانه ملت مظلوم یمن، مصداق بارز «جنایات جنگی» است. از سوی دیگر به دلیل محاصره این کشور، به اذعان نهادهای بین‌المللی و سازمان ملل قحطی بی‌سابقه‌ای در این سرزمین پدید آمده است و حسب برخی گزارش‌ها روزانه 100 کودک براثر کمبود غذا و دارو می‌میرند که این وضعیت، فاجعه‌ای انسانی و جنایت علیه بشریت است.
وی با بیان اینکه سازمان‌های مدعی حقوق بشر در برابر چنین جنایاتی سکوت کرده اند، خاطرنشان کرد: سازمان‌های بین‌المللی نهایتاً به صدور یک بیانیه اکتفا می‌کنند و نه تنها هیچ حمایتی از مردم ندارند بلکه چتر حمایتشان همواره بر سر ظالمان و سلطه گران گسترده است. از طرفی کشورهای غربی از جمله آمریکا به شدت از جنایات علیه مردم یمن حمایت می‌کنند چنانکه فروش سلاح‌های بیشمار به عربستان، گواهی بر صحنه گردانی این حوادث توسط آمریکاست.
رئیس‌قوه قضائیه با بیان اینکه عربستان امروز «محور شرارت» در منطقه است، بر لزوم ایستادگی در برابر نقشه‌های شوم و فساد انگیز آمریکا و اذناب منطقه‌ای آن با همدلی و وحدت هرچه بیشتر مردم منطقه تأکید کرد.
بسیج نمونه کاملی از حضور مردم
در صحنه و رمز پیروزی است
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با‌اشاره به پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت در سوریه و عراق، خروج نسبتاً کامل تروریست‌های داعش از شهرهای این کشور را به دولت، ملت و مرجعیت عراق و همچنین ملت و دولت سوریه تبریک گفت و افزود: بحمدالله با کمک‌های جمهوری اسلامی و مجاهدت‌های مجاهدان کشورهای درگیر با شر داعش، این گروه تروریستی که آمریکا مدعی بود مبارزه با آن 20 سال به طول خواهد انجامید، در مدت بسیار کوتاهی از سر مردم منطقه کم شد.
وی، بخش عمده‌ای از پیروزی‌ها را مرهون بهره‌گیری از مدل موفقی نظیر بسیج مستضعفین دانست و خاطرنشان کرد: ورود مردم و حضور در صحنه‌های گوناگون همواره موجب توفیق بوده و در این زمینه بسیج مستضعفین که به دستور حضرت امام خمینی(ره) در پنجم آذرماه سال 58 تشکیل شد، مدل موفقی است که حشدالشعبی در عراق نیز برگرفته از همین الگوست و توانست شر داعش را از سر کشور عراق کم کند.
آسیب‌های اجتماعی محصول شبکه‌ای درهم تنیده از مشکلات است
رئیس‌قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با‌اشاره به مقوله آسیب‌های اجتماعی و پیگیری‌های مقام معظم رهبری برای کاهش این آسیب‌ها،گفت: آسیب‌های اجتماعی، محصول شبکه‌ای در هم تنیده از مشکلات است که از مهم‌ترین این آسیب‌ها می‌توان به اعتیاد، طلاق و مفاسد اخلاقی‌اشاره کرد. همه این آسیب‌ها ناشی از علل مختلفی هستند و دستگاه‌های گوناگون در این زمینه مسئولیت‌های خطیری برعهده‌دارند.
آملی لاریجانی افزود: به عنوان مثال یکی از دلایل اعتیاد، عدم‌اشتغال، عدم آگاهی و فقر است. قاچاقچیان موادمخدر در مرزهای کشور عمدتاً از فقر مردم به ویژه مرزنشینان برای استفاده ابزاری از آنان بهره می‌گیرند. رفع فقر و بیکاری برعهده دستگاه‌های مربوطه است و لازم است برای کاهش آسیبی نظیر اعتیاد، این دستگاه‌ها به وظایف خود عمل کنند. قوه قضائیه نیز به عنوان یکی از ارکان نظام، وظایف خود را انجام می‌دهد. به عنوان مثال در همین موضوع اعتیاد، همکاری‌های بسیار خوبی برای مقابله با قاچاق موادمخدر با نیروی انتظامی داشته ایم و در زندان‌ها نیز خدمات بسیار زیادی در زمینه بازپروری معتادان ارائه شده است. با پیگیری‌های دستگاه قضایی و به ویژه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، تعداد اردوگاه‌های مربوط به درمان و بازپروری معتادان که به موجب قانون جدید مبارزه با موادمخدر باید تشکیل می‌شد، گسترش یافته است و علاوه‌بر این به خانواده‌های این افراد نیز کمک‌هایی شده تا از مایحتاج اولیه زندگی بهره‌مند باشند.
وی با‌اشاره به اقدامات دستگاه قضایی در زمینه کاهش طلاق نیز خاطرنشان کرد: گسترش مشاوره‌های قبل از طلاق و افزایش مراکز مشاوره خانواده از جمله مهم‌ترین اقدامات قوه قضائیه برای کاهش آسیب طلاق بوده است.
رئیس‌قوه قضائیه گفت: در حوزه زندان‌ها نیز حسب گزارش سازمان زندان‌ها، 20 هزار نفر از خانواده زندانیان تحت حمایت و پوشش قرار گرفته‌اند و تلاش شده است خانواده‌هایی که در معرض اعتیاد، بیماری یا طلاق قرار دارند از این وضعیت رهایی یابند.
آملی لاریجانی با‌اشاره به برخی اقدامات در زمینه کاهش مفاسد اخلاقی نیز اظهار داشت: در این عرصه نیز دادستانها و نیروی انتظامی توجیه شده‌اند. معتقدیم در بسیاری از موارد اگر یک دختر و پسر جوان را که مرتکب خلافی شده‌اند به جای آنکه به زندان بفرستیم با رأفت و نصیحت نسبت به آنها رفتار کنیم، نتیجه بسیار بهتری خواهیم گرفت. برهمین اساس معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، طرح موفقی در این زمینه داشته است و به جای برخوردهای کیفری، جلسات متعدد توجیهی برای این افراد برگزار کرده است که نتایج این طرح نشان می‌دهد میزان بازگشت دوباره آنان به چرخه مفاسد بسیار کاهش یافته و از این جهت طرح مذکور بسیار موفق ارزیابی می‌شود.