وزیر آموزش و پرورش:
تخریب 44 واحد آموزشی بر اثر زلزله اخیر زنگ خطری برای دولتمردان است
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تخریب 44 واحد آموزشی در زلزله غرب کشور، گفت: اگر این حادثه در روز اتفاق میافتاد آمار جانباختگان به مراتب بیشتر بود.
به گزارش ایرنا، سید محمد بطحائی در نخستین نشست خبری خود با ابراز تاسف از وقوع زلزله در غرب کشور گفت: بر اساس آخرین آمار تاکنون 21 دانشآموز در حادثه زلزله کرمانشاه جان باختهاند و 44 واحد آموزشی نیز تخریب شده است به طوریکه امکان استفاده دانش آموزان از آنها وجود ندارد. بطحائی با بیان اینکه این آمار تلفات زنگ خطری برای دولتمردان است که به صورت جدی درباره فضاهای آموزشی با استحکام پایین چارهای بیاندیشند، افزود: اگر این حادثه در روز اتفاق میافتاد آمار جانباختگان به مراتب بیشتر بود.
وی ادامه داد: علاوه بر 44 واحد آموزشی که کاملا تخریب شده است، برخی واحدهای آموزشی نیز در حدی آسیب دیده که استفاده مجدد از آنها امکانپذیر نیست و به دلیل شکاف سازه نمیتوان اطمینان کرد تا دانش آموزان در این مدارس تحصیل خود را ادامه دهند. علاوه بر کرمانشاه، در کردستان نیز با وجود اینکه مدارس تخریب نشده است اما به دلیل آسیب به سازه نمیتوان بچهها را به این مدارس فرستاد.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: برای رفع این مشکل به طور موقت برخی از مدارس را دو نوبته کرده و یا کانکسهایی را تهیه میکنیم اما باید دولتمردان و دیگر سیاستگذاران فکری کنند تا در بودجه سنواتی وزارت آموزش و پرورش، اعتبار لازم تخصیص
یابد. بطحائی افزود: بسیاری از مدارس که در زلزله اخیر کرمانشاه تخریب شد از قدمت بالایی برخوردار بودهاند و نشان میدهد باید برای بازسازی و نوسازی مدارس گامهای اساسی برداشت که در این رابطه مبلغ سه میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی در نظر گرفته شده است و اگر این امر محقق نشد، مقرر شده اعتبارات لازم از طریق صندوق توسعه ملی جذب شود.
سند تحول بنیادین، مهمترین برنامه آموزش و پرورش
وی در ادامه این نشست گفت: این وزارتخانه مهمترین برنامه و سرفصل خود را سند تحول بنیادین نظام آموزشی میداند و برای آغاز حرکت جدید استقرار این سند ابتدا وضعیتسنجی کردهایم تا مشخص شود چه بخشهایی از سند تاکنون مستقر و اجرا شده است. وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بر اساس بررسیها همدلی و توازن در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کمتر مشاهده میشود، یادآور شد: اولین استفاده از مطالعه میزان اجرایی شدن سند تحول، اصلاح برنامههای سال 96 و 97 است تا به نوعی برنامهریزی شود که توسعه متوازن در سند تحول رعایت
شود.
عضویت 2 نفر از فرهنگیان
در هیئت امنای صندوق ذخیره
بطحائی اظهار داشت: یکی از مطالبات فرهنگیان این است که به عنوان اعضای صندوق ذخیره به صورت مستقیم نمایندگانی در هیئت امنای صندوق داشته باشند تا بر فرآیند عملکرد آن نظارت و در تصمیمگیریها مشارکت
کنند.
وی افزود: بعد از فراهم کردن زیرساختهای حقوقی، فراخوانی 24 آبان (امروز) ماه منتشر میشود تا قبل از پایان امسال براساس انتخابات الکترونیکی دو نفر از اعضای صندوق ذخیره مستقیما به عنوان اعضای هیئت امنا و یک نفر نیز به عنوان بازرس ویژه انتخاب شوند.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: صندوق ذخیره فرهنگیان، یک فراز و نشیب طولانی را برای آموزش و پرورش داشته و من نه تایید و نه رد می کنم اما واقعیت این است که در یک سال گذشته همواره اتفاقاتی که افتاده با استرس همراه بوده است.
بطحائی با تاکید بر اینکه به دلیل فراز و نشیبهای بسیار در برخی مواقع در حق صندوق ذخیره فرهنگیان جفا شده است، گفت: بر اساس آخرین آمار در سال های 74 تا 95 نرخ بازده سهمالشرکه اعضای صندوق حدود 18/9 درصد و سود سالانه نیز 17/9 درصد بوده است.
وی ادامه داد: ارزش داراییهای برخی شرکتهای صندوق ذخیره فرهنگیان با وجود وضعیت اقتصادی کشور، تا چهار برابر افزایش یافته است و وضعیت صندوق آنگونه که در برخی رسانهها و شبکههای مجازی گفته میشود، نیست و اطلاعرسانی ناقص موجب شده سهام بورس برخی شرکتهای متعلق به صندوق 25 درصد کاهش پیدا
کند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: تلاش میکنیم تا قبل از سال 97 ساختار شرکتهای صندوق ذخیره فرهنگیان و سبد سرمایهگذاری به نحوی اصلاح شود تا زمینه تخلفات کاهش یافته و به صفر برسد و ارزش افزوده و داراییهای صندوق بالا رود.
ترک تحصیل دانشآموزان
در جنوب و شرق کشور گسترده شده است
بطحائی با ابراز تاسف از پدیده زشت ترکتحصیل در مناطقی از جنوب و شرق کشور به ویژه منطقه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حدود 97 درصد از دانشآموزان واجبالتعلیم در مدارس ثبتنام کردهاند و اکنون مشغول تحصیل هستند، توضیح داد: برخی افراد در حین تحصیل، مدرسه را برای درآمدزایی رها کرده و به شغلهای کاذب رو میآورند که در این خصوص طبق آمار در متوسطه دوم حدود 340 هزار دانشآموز، در متوسطه اول 200 هزار نفر و در دوره ابتدایی نیز 200 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل وجود دارد که در مجموع عدد بزرگی نیست اما باید این آمار کاهش یابد. وی زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش را دی ماه اعلام کرد.