kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۰۹۸
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۱
مدیر مسئول کیهان در نمایشگاه مطبوعات:

خسارت برجام که با سرعت نور تصویب شده با حرکت لاک‌پشتی جبران نمی‌شود!

حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان عصر دیروز با حضور در نمایشگاه مطبوعات با انبوه بازدیدکنندگان غرفه کیهان به گفت‌وگو نشست و به پرسش‌های بازدیدکنندگان پاسخ داد.



به گزارش خبرنگار کیهان، بسیاری از بازدیدکنندگان از روزنامه کیهان به خاطر مردمی بودن و مقابله با مفسدان اقتصادی، تأکید بر خسارت‌آفرین بودن برجام، افشای حقوق‌های نجومی، تیترهای روشنگرانه و ایستادگی در مقابل شانتاژها و کینه‌توزی‌های داخلی و خارجی و... تقدیر کرده و از اینکه پیش‌بینی‌های کیهان در مسائل و موضوعات مختلف به واقعیت پیوسته ابراز خرسندی می‌کردند.
در این نشست دو ساعته، پرسش‌های مختلفی نیز از سوی بازدیدکنندگان مطرح شد که پاسخ‌های شریعتمداری را در پی داشت.
یکی از حاضران پرسید؛ چرا درباره جاسوسی دختر یکی از سران سه قوه چیزی ننوشته‌اید؟ و شریعتمداری گفت؛ چون یک دروغ محض بود که از سوی یک کانال تلگرامی وابسته به بهائی‌ها منتشر شده بود. این کانال از سوی منوشه امیر، مدیر رادیو فارسی اسرائیل مدیریت می‌شود و افرادی که به‌عنوان گرداننده کانال معرفی شده‌اند نقشی بیشتر از چند پادوی دم‌دستی ندارند. یکی از آنها اعتراض کرده بود که اگر ما پادو هستیم پس چرا ما را محکوم می‌کنند که باید پرسید مگر خوش‌خدمتی به اسرائیل و کاسه‌لیسی صهیونیست‌ها، جرم نیست؟
پرسیدند؛ چرا از ابتدا با برجام مخالفت کردید؟ و مدیر مسئول کیهان گفت؛ برای اینکه از ابتدا معلوم بود اسب‌زین شده را داده‌ایم و افسار پاره تحویل گرفته‌ایم. شریعتمداری در پاسخ به پرسش دیگری در همین زمینه گفت؛ امروز که دست‌اندرکاران برجام هم به دستاورد تقریباً هیچ آن اعتراف دارند، اما به نظر ما، واژه «تقریباً هیچ» گویای فاجعه برجام نیست، چرا که نه فقط هیچ دستاوردی نداشته است بلکه ده‌ها امتیاز نقد را هم از دست داده‌ایم.
ما چند ساعت بعد از اعلام توافق لوزان درباره آن تیتر زدیم که «برد-برد نتیجه داد، هسته‌ای رفت و تحریم‌ها باقی ماند» و می‌بینید که پیش‌بینی کیهان کاملاً صحت داشته است.
پرسیدند؛ اگر آمریکا برجام را لغو کند چه پیامدی خواهد داشت و شریعتمداری گفت؛ مگر آمریکا دیوانه است که برجام را لغو کند؟! برجام برای آمریکا یک سند طلایی است که در آن ده‌ها امتیاز نقد گرفته و در مقابل نه فقط هیچ نداده بلکه خواستار امتیازات دیگری نیز هست. شریعتمداری گفت؛ خسارت برجام را که ظرف 20 دقیقه و با سرعت نور تصویب شده است نمی‌توان با حرکت لاک‌پشتی جبران کرد.
مدیر مسئول کیهان در پاسخ به سؤال دیگری گفت؛ مبارزه با بیکاری، رکود اقتصادی و مفاسد اقتصادی راهکارهای مشخصی دارد ولی متأسفانه دولت در این عرصه دست روی دست گذاشته و کاری نمی‌کند. وی ادامه داد؛ نتیجه طبیعی واردات بی‌رویه کالا، قاچاق ده‌ها میلیارد دلاری، تعطیلی کارخانه‌ها و مراکز تولید و از رونق افتادن کسب و کار است که متأسفانه اتفاق افتاده است. وقتی ساخت اتوبان را به ایتالیایی‌ها می‌دهیم، کترینگ راه‌آهن را به اتریشی‌ها واگذار می‌کنیم و اعلام می‌کنیم که توان تولید ایرانی‌ها در حد پختن آبگوشت بزباش و خورشت قرمه‌سبزی است، و با صراحت می‌گوئیم باید از خارج مدیر وارد کنیم انتظار دارید، شاهد رونق اقتصادی باشیم؟!
جلوگیری از قاچاق و واردات بی‌رویه و سپردن امور به متخصصان داخلی که کار دشواری نیست و می‌تواند گره‌گشا باشد. اما، شاید نان بعضی‌ها در ادامه این روند پلشت است که راهکار را می‌شناسند اما از انجام آن خودداری می‌کنند، چرا؟! این سوالی است که بارها مطرح کرده‌ایم و هیچ پاسخی نشنیده‌ایم.
یکی از حاضران درباره قانون «کاتسا» موسوم به «مادر تحریم‌ها» سوال کرد و اینکه آیا همان‌گونه که دولتی‌ها مطرح می‌کنند، کاتسا مسئله مهمی نیست؟ و شریعتمداری گفت؛ کاتسا یک تحریم هرمی است و لیست موسوم به SND را کامل کرده است. لیست SND مربوط به شخصیت‌های حقیقی و حقوقی است که تحریم شده‌اند و بر اساس کاتسا، همه کسانی که با افراد و شرکت‌های این لیست رابطه دارند نیز مشمول تحریم‌ می‌شوند. شریعتمداری گفت: دیروز، آب خوردن مردم را هم وابسته به رفع تحریم‌ها می‌دانستند و امروز مادر تحریم‌ها را بی‌اثر معرفی می‌کنند!
یکی از شرکت‌کنندگان پرسید؛ چاره چیست؟ و مدیرمسئول کیهان گفت؛ اقتصاد مقاومتی و این در یک کلمه یعنی تکیه بر ظرفیت‌ها و امکانات داخلی به جای چشم دوختن به گشایش از آن سوی مرزها.
پرسیدند؛ شما دولت را به انفعال در مقابل آمریکا متهم می‌کنید، این انفعال چیست؟  شریعتمداری با نشان دادن تصویری از صفحه اول روزنامه کیهان 15 فروردین‌ماه 94 که روز توافق لوزان بود گفت؛ به این دو تیتر توجه کنید؛ یکی از قول رهبر معظم انقلاب در آغاز فروردین‌ماه همان سال است که هشدار داده بودند «لغو تحریم‌ها پس از اجرای توافق، خدعه آمریکایی است» ولی متأسفانه به این هشدار جدی توجه نشد و همه امتیازها را نقد دادیم و به امید وعده‌های نسیه نشستیم و دیدید که وقتی پای تعهدات آمریکا به میان آمد، به هیچیک از آنها تن نداد. این یعنی انفعال مطلق. حضرت آقا در همان سخنان فرموده بودند؛ تحقیر منتقدان خلاف تدبیر و حکمت است و دغدغه داشتن و دلواپس بودن جرم نیست ولی آقایان منتقدان را به جهنم حواله دادند و امروزه همان سخن منتقدان را تکرار می‌کنند بی‌آنکه از وادادگی آن روزهای خود ابراز ندامت کنند.
مدیر‌مسئول کیهان به تیتر دیگر در صفحه اول همان نسخه کیهان اشاره کرد که آمده بود «برد- برد نتیجه داد، هسته‌ای می‌رود و تحریم‌ها می‌ماند» و پرسید؛ آیا این‌گونه نشده است؟ چرا مذاکره‌کنندگان که خود را متخصص و کارشناسان برجسته می‌دانند به این واقعیت تلخ توجه نکردند؟! که کیهان در همان ساعات اولیه با مراجعه به متن توافق لوزان به این نتیجه رسیده بود.
شریعتمداری نمونه دیگری از انفعال را اعتماد بی‌مورد به آمریکا دانست و گفت؛ آقای عراقچی گفته بود «امضای جان‌کری تضمین است»! ولی دیروز ایشان با یک چرخش یکصد و هشتاد درجه‌ای می‌گوید؛ «ما درباره تضمین برجام روی هیچ کشور خاصی حساب باز نکرده‌ایم»! و یا آقای موسویان که تأکید می‌کرد آمریکا هرگز زیر قول و امضای خود نمی‌زند! امروز، می‌گوید «آمریکا برای امضای خود احترام قائل نیست»! این چرخش‌های یکصد و هشتاد درجه‌ای نتیجه انفعال اولیه است و به قیمت نابودی صنعت هسته‌ای و هزینه شدن امکانات و ظرفیت‌های 4 ساله کشورمان تمام شده است که با تغییر لفظ و لحن جبران‌پذیر نیست.
وی در پاسخ به این پرسش که اطلاعات خاص کیهان چگونه به دست می‌آید؟ گفت؛ این اطلاعات از سوی نیروهای حزب‌اللهی که خوشبختانه همه جا حضور دارند تأمین می‌شود.
شریعتمداری در پاسخ به این سؤال که طرح کنونی آمریکا علیه کشورمان چیست؟ گفت؛ آمریکا یک پروژه دو سویه را علیه ما به کار گرفته است. از یک سو اصرار دارد با فشارهای اقتصادی ما را در حالتی قرار دهد که احساس کنیم به آخر خط رسیده‌ایم و از سوی دیگر در باغ سبز اروپا را باز گذاشته است که امید خود به گشایش اقتصادی از سوی غرب را از دست ندهیم و هرگز به فکر بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی خود که همان اقتصاد مقاومتی است نباشیم. شریعتمداری افزود؛ کسانی که بعد از بدعهدی‌های آمریکا در برجام، رویکرد به اروپا را آدرس می‌دهند چه آگاهانه و چه ناخودآگاه در این میدان فریب مشترک آمریکا و اروپا به بازی گرفته شده‌اند. مدیر مسئول کیهان گفت؛ توهم‌پراکنی درباره «سایه جنگ» بخشی از همین طرح فریب بود که متأسفانه با کمک بعضی‌ها در داخل کشور به کار گرفته شد و کوشیدند با ترساندن مردم از «سایه جنگ»، تن دادن به باج‌خواهی آمریکا را موجه جلوه دهند.
شریعتمداری در پاسخ به سؤال دیگری درباره معوقات بانکی گفت؛ به قول آقای سیف میزان معوقات بانکی به 105 هزار میلیارد تومان رسیده است و این مبلغ هنگفت در اختیار حداکثر 200 نفر است که با قلدری از بازپرداخت آن خودداری می‌کنند و میزان نقدینگی نیز نزدیک به 1300 هزار میلیارد تومان است. وی افزود؛ با یک حساب سرانگشتی می‌توان به آسانی نتیجه گرفت که این مبالغ کلان می‌تواند چرخ تولید را در بسیاری از کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی به چرخش درآورد. شریعتمداری درباره آمارهای ارائه شده گفت؛ آمارهای ارائه شده ضد و نقیض است و از سوی دیگر آمارها با واقعیت‌های ملموس همخوانی ندارد و از غیر واقعی بودن آنها خبر می‌دهد. وی افزود؛ ظاهراً تنها کارخانه‌ای که با تمام ظرفیت کار می‌کند، کارخانه آمارسازی است!
مدیر مسئول کیهان در پاسخ به این سؤال که آیا در انتخابات 96 تقلبی صورت گرفته است گفت؛ تخلفات دولتی‌ها فراوان بوده است که برخی از آنها نیز به همین اتهام تحت تعقیب هستند ولی این تخلفات در حد و اندازه‌ای نبوده که در نتیجه نهایی انتخابات تأثیری داشته باشد و اساساً مکانیزم انتخابات در جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که در آن تقلب منجر به تغییر نتیجه انتخابات غیرممکن است.
شریعتمداری در پاسخ به سؤالی درباره کوروش و نظری که در مصاحبه با فارس مطرح کرده بود گفت؛ برخی از مورخان و مفسران از جمله مرحوم علامه طباطبائی کوروش را همان ذوالقرنین می‌دانند که در این صورت ادعای صهیونیست‌ها و برخی از ملی‌گرایان درباره او ادعای واهی و پوچ است و اضافه کرد؛ البته خشت‌نوشته منسوب به کوروش هیچ سندی ندارد و ادعای بعضی‌ها که می‌گفتند با آن می‌شود دنیا را اداره کرد، یک لاف گزاف و ادعای بی‌اساس است.
شریعتمداری در این نشست که 2 ساعت به طول انجامید به پرسش‌های دیگری از جمله درباره حقوق‌های نجومی، فساد اقتصادی، زد و بند برخی از مفسدان با کانون‌های سیاسی و... نیز پاسخ داد.