kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۶۴۵
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۲

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

جدیدترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگوهای اختصاصی درباره نکوداشت حضرت آیت‌الله مهدوی کنی، بازخوانی خاطرات دفاع مقدس و نیز مطالب متنوع فرهنگی سیاسی چاپ و بر روی پیش‌خوان روزنامه فروشی‌ها قرار گرفت.


«اربعین، جامعه برین و الگوی نجات بخش بشر» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول در بخشی از آن چنین گفته است: برپایی جامعه برین و مدینه فاضله تنها با تکوین انسان کامل ممکن است؛ یعنی انسان فضیلت‌مدار و رسته از هوی و هوس می‌تواند پاسدار فضیلت‌ها باشد. امیر بر نفس می‌تواند و باید امیر جامعه باشد، اسیر نفس نمی‌تواند و نباید. حاکم بر نفس می‌تواند و باید حاکم بر جامعه باشد و محکوم نفس نمی‌تواند و نباید. چقدر امام خمینی(ره) دقیق فرمود: «تنها مقصدمان تحول انسان غربی به انسان اسلامی است. اگر این مهم را انجام دهیم، مطمئن باشید که هیچ کس و هیچ قدرتی نمی‌تواند به ما ضربه بزند.» یقیناً مدل سیاسی برآمده از نظریه سیاسی ولایت فقیه که در قانون اساسی ما بازتاب یافته، برین مدل و الگویی است که در جهان کنونی می‌تواند با پاسداری از فضیلت‌ها به پیشواز جامعه برین اسلامی و مهدوی برود، و این تنها به برکت امام خمینی(ره) در کشور میسر شد. به همین جهت امام حاضر امت حفظه‌الله فرمود انقلاب اسلامی ایران در هیچ کجای جهان بی‌نام خمینی(ره) شناخته شده نیست.
دکتر اصلانی در پایان تأکید کرده است: رمز همه دشمنی‌ها و عربده‌کشی‌های جباران حاکم بر جهان و توطئه‌های دین ستیزانه سازمان‌های جاسوسی‌شان به ویژه علیه فرهنگ عاشورا و امام حسین(ع) و اربعین حسینی در وحشت آن‌ها از گسترش و اوج‌گیری فرهنگ حسینی و پیوند عاشورا با «انتظار» نهفته است.
«یاری صدیق و فقیهی تکلیف محور» عنوان گفت‌وگوی اختصاصی کیهان فرهنگی با دکتر موسی حقانی درباره نکوداشت حضرت آیت‌الله مهدوی کنی است که در بخشی از آن آمده است: یکی از ویژگی‌های مهم مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی وسعت نظرشان بود که در گذر زمان برای ایشان یک جایگاه شیخوخت و پدری ایجاد کرده بود؛ به طوری که گروهها و افراد در زمینه‌های مختلف به ایشان رجوع می‌کردند و این‌ها حاکی از تربیت این شخصیت براساس مبانی دینی و مکتب اسلام است.
دکتر حقانی در بخش دیگر این گفت‌وگو تأکید کرده است: در فتنه 88 هم این موضوع را از ایشان دیده‌ایم و همچنین تلاشی برای متقاعد کردن سران فتنه که آن مسیر را ادامه ندهند چون هیچ همخوانی با انقلاب اسلامی و اهداف حضرت امام(ره) ندارد، حتی ظاهراً با واسطه و بدون واسطه، نصیحت و گفت‌وگو هم داشتند. «تکلیف‌مداری؛ رمز پیشرفت انقلاب اسلامی» عنوان گفت‌وگوی بعدی کیهان فرهنگی با سردار مرتضی حاج باقری است که در بخشی از آن می‌خوانیم: همین معنویت‌ها بود که کار جنگ را جلو برد. اصلاً خنثی کردن میدان‌های مین برای ما عادی بود؛ یعنی سخت‌ترین کار برای ما راحت‌ترین کار شده بود.
وی با اشاره به شهادت محسن حججی تأکید کرده است: حججی نه امام را دیده بود و نه جنگ را، مگر این جوان چند سالش بود؟! 30 سال است که جنگ تمام شده است. شهید حججی فرهنگ دفاع مقدس را در ذهن‌های ما ایرانی‌ها و خارجی‌ها دوباره زنده کرد.
گفت‌وگوی سوم با حجت‌الاسلام والمسلمین علی اصغر صالح آبادی است. وی معتقد است: برای مقابله با «نفوذ»، بیداری لازم است، چون نفوذ به صورت نرم و تدریجی و پنهانی انجام می‌شود؛ یک حمله آشکار نیست؛ لذا برای مقابله با آن آگاهی، بیداری و هوشیاری لازم است. «خاطرات ناب آزادگان، بی‌نیاز از غلو» عنوان آخرین گفت‌وگوی این شماره با دکتر غلامعلی قاسمی است که چنین گفته است: درنقل خاطرات دوران دفاع مقدس باید از مبالغه و حرف‌های غیرمنطقی پرهیز کرد؛ چرا که به حقیقت ماجرا آسیب می‌زند و دیگر این که باید نقل آن خاطرات ناظر به وضع امروزمان هم باشد و از کنار نیاز امروزمان بی‌تفاوت نگذریم.
وی در بخش دیگر این گفت‌وگو افزوده است: به نظرم در حوزه فرهنگی کشور کم‌کاری هست، بی‌تدبیری، عدم برنامه‌ریزی و... واقعاً چه کسی باید پاسخگو باشد؟ کسانی که متولی امور فرهنگی کشورند باید در قدم اول خود به این مفاهیم و این چارچوب‌ها اعتقاد داشته باشند تا بتوانند آن را ترویج کنند. روزمرگی و کارهای نمایشی اثر ندارد و دردی را دوا نمی‌کند. باید از خود مایه گذاشت.
«حججی و رویش‌های جدید انقلاب اسلامی» عنوان یکی از مطالب این مجله است که در بخشی از آن می‌خوانید: آن چه شهید حججی را «حجت» نمایاند صداقت، اخلاص در عمل و رفتار بود که او را به عنوان یک دهه هفتادی نماد آرمان‌گرایی و ولایتمداری برجسته و عزیز ساخت تا عملکردش برای نسل‌های حاضر و آینده این پیام را داشته باشد که ای «جماعت» بدانیم و بدانید که نسخه شفابخش و درس‌آموز، صداقت و اخلاص در عمل و کردار است. نه در ژن برتر!
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «شهید باهنر؛ مبلغ اندیشه امام(ره)، الگوی جهاد تبیینی» به قلم عبدالحسین توکلی طرقی / «شاهراه ملت ایران؛ بن‌بست تجزیه‌طلبان» از رمضانعلی ابراهیم‌زاده گرجی/ «علامه قطب‌الدین راوندی؛ مرزبان حریم مکتب تشیع» نوشته عبدالله خواجو/ کتاب الادب المقارن» گل‌گشتی در ادبیات تطبیقی از رستم خنیفر / حججی و رویش‌های جدید انقلاب اسلامی به قلم قاسم غلامرضایی و...