kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۰۵۴
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰
پس از نفوذ به صنعت نفت و خودرو

فرانسه به بازار گوشت ایران هم وارد شد



 در حالی که فرانسه سابقه سیاهی در صادرات برخی محصولات خاص به ایران دارد، یک شرکت ایرانی قرار است ظرف ۳ سال آینده ۱۳ هزار رأس گوسفند مولد برای پرواربندی و تامین گوشت از فرانسه وارد کند.
به گزارش فارس، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه سازمان اقتصادی کوثر طی قراردادی با طرف فرانسوی قرار است تا ظرف ۳ سال آینده ۱۳ هزار رأس گوسفند مولد برای پرواربندی و تامین گوشت کشور وارد کند.
محمدیاسر ترابی در گفت‌وگو با این خبرگزاری گفته است: طبق تجربه و آزمون و خطایی که در سه سال گذشته با طرف فرانسوی داشته‌ایم، به این نتیجه رسیدیم که برای دستیابی تولید گوشت گوسفندی با قیمت تمام‌شده پایین تا افق 1404 چاره‌ای نداریم جز اینکه نژادی از گوسفند را پرورش دهیم که زایش بالا و ضریب تبدیل بالایی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت سپیدان در پاسخ به این پرسش که چرا فرانسه را برای واردات دام انتخاب کردید، چراکه این کشور بدقولی‌های زیادی در تفاهم‌نامه با طرف ایرانی دارد و چرا کشورهای صاحب‌نامی مانند استرالیا و نیوزیلند را برای این کار انتخاب نکردید، اظهار داشت: «از سه سال گذشته یک هزار رأس گوسفند مولد به صورت آزمایشی از فرانسه وارد کردیم؛ چراکه با دام نمی‌توان شوخی کرد و سرمایه را هدر داد. پس از آزمایشاتی که از نمونه‌های مختلف انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که این نژاد فرانسوی برای پرواربندی و تولید گوشت قرمز مناسب‌ترین گزینه است.»
بر اساس این گزارش، واردات از فرانسه در حالی انجام می شود که کشورهایی همچون استرالیا،‌ برزیل و نیوزیلند در تولید گوشت قرمز و نژادهای برتر سرآمد هستند.
ماجرای حضور سوالبرانگیز فرانسوی ها در صنایع مختلف ایران و سابقه تیره‌ای که در این رابطه دارند، نگرانیها را افزایش داده است. یکی از برنامه‌های جدی دولت فرانسه، حضور در بازار محصولات دانش‌بنیان کشاورزی و غذایی کشورمان است. سال گذشته بود خبر واردات بذرهای هیبریدی از فرانسه خبرساز شد و منتقدان آن را مخالف با سیاستهای اقتصاد مقاومتی عنوان کردند.
در حوزه بهداشت و درمان هم خاطرات سیاهی از فرانسه در ذهن ایرانیها حک شده است. ماجرای صادرات خونهای آلوده به کشورمان لکه سیاهی است که همیشه بر دامن فرانسویها نشسته و نباید از یاد ما برود. این رسوایی به انتقال خون‌های آلوده فرانسه به شماری از کشورها از جمله ایران باز میگردد که طی سال‌‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ به مرگ عده زیادی از بیماران هموفیلی دریافت‌کننده این فرآورده‌های خونی منجر شد.علاوه بر اینها، در ماههای اخیر فرانسه که در ماجرای مذاکرات هستهای نقش پلیس بد را بازی میکرد، پس از برجام نیز امتیازات ویژهای دریافت کرده و قراردادهایی در حوزه خودرو و نفت با دولت منعقد کرده است. هر چند متن این قراردادها محرمانه است اما به اعتقاد کارشناسان، شواهد نشان میدهد این قراردادها - اگر اجرایی شود- می‌تواند باعث عقب افتادن صنعت ملی نفت و خودروسازی و وابستگی بیشتر آنها شود.
همه این موارد نشان می‌دهد که مسئولان و فعالان اقتصادی کشور باید حواس خود را نسبت به همکاری با فرانسه جمع کنند. فرصت همکاری با بسیاری دیگر از کشورها وجود دارد و ضرورتی ندارد حتی با نیت خیر رفع مشکلات کشور، خود را در تله فرانسویها بیاندازیم. سابقه این کشور نشان میدهد در برخورد با فرانسویها باید قبل از هر چیز به تأمین امنیت ملی، امنیت اقتصادی و امنیت غذایی توجه نمود.