لوموند:
آینده توافق هستهای در هالهای از ابهام است
یک روزنامه فرانسوی در گزارشی نوشت: آینده توافق هستهای در هالهای از ابهام است.
«فرانسوآ نیکولو» سفیر سابق فرانسه در ایران با انتشار مقالهای در روزنامه فرانسوی «لوموند» پیرامون شرایط حاکم بر توافق هستهای(برجام) نوشت: آینده توافق هستهای در هالهای از ابهام است.
دونالد ترامپ با عدم تأیید توافق هستهای منعقده در سال 2015 میان ایران و گروه 1+5، کنگره آمریکا را در خط مقدم تصمیمگیری درباره بقای این توافق قرار داده است.
در این مقاله آمده است: کنگره آمریکا هماکنون به دنبال آن است که به همراه دولت و متحدانش تغییرات و اصلاحاتی در برجام به وجود آورد اما چنانچه این امر محقق نشود، ترامپ کار خروج از برجام را آغاز خواهد کرد.
به گزارش فارس، لوموند افزود: توافق هستهای در تهران به سختی مورد پذیرش و قبول مخالفان دولت قرار گرفته و دولت ایران نمیخواهد این جعبه پاندورا را مجددا باز کند و در بحث مربوط به محدود کردن برنامه موشکهای بالستیک مورد تقاضا و خواست آمریکاییها و اروپائیها عمل کند. ایران چنین چیزی را نخواهد پذیرفت.
برخلاف مذاکرات هستهای که مبتنی بر برنامه هستهای غیرنظامیست، برنامه موشکهای بالستیک ایران یک برنامه دفاعیست. ایرانیها معتقدند که مجبور به پذیرش الزاماتی که تنها علیه آنها اعمال شده نیستند و ضرورتی ندارد که الزاماتی را که علیه همسایگانشان اعمال نشده، بپذیرند.
در نهایت به موازات اقدام دونالد ترامپ در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران برای مجازات آن به بهانه رفتار و رویکردش در زمینه تروریسم و حقوق بشر، تهران نیز به مثابه زمانی که هدف حمله و تجاوز قرار گیرد، از خود دفاع خواهد کرد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا جمعه شب با اعلام اینکه قصد ندارد پایبندی ایران به توافق هستهای را تائید کند، پرونده برجام را به کنگره فرستاد و گفت تلاش میکند تا برخی مفاد برجام از جمله تاریخ انقضای محدودیتهای هستهای را اصلاح کند و به دنبال آن وزارت خزانهداری آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کشورمان را به فهرست تحریمهای خود افزود.
معاون وزارت خزانهداری آمریکا همچنین با بیان اینکه استراتژی جدید واشنگتن علیه ایران 4 هدف دارد، تاکید کرد دیگر ارگانهای دولتی ایران را نیز هدف تحریم قرار خواهند داد.
رایزنی با روس اتم
بهروز کمالوندی سخنگو و معاون سازمان انرژی اتمی که به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات روسیه و شرکت در سمینار ٢٥ سال همکاری ایران و روسیه در زمینه انرژی صلحآمیز هستهای در راس هیئتی به مسکو سفر کرده در ادامه رایزنیهایش با مقامات روس با لیخاچوف رئیس روس اتم و مسئولان این شرکت دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار طرفین در خصوص موضوعات مختلف مرتبط با همکاریهای صلح آمیز هستهای مذاکره کردند.
قرار است لیخاچوف یک روز قبل از سفر ولادیمیر پوتین به بوشهر سفر کرده و ضمن مذاکره با علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم آغاز عملیات ساختمانی نیروگاههای جدید بوشهر شرکت کند.
غیرقابل اجرا
«ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در مقالهای با عنوان «آمریکا به تنهایی نمیتواند استراتژی خود در قبال ایران را پیش برد» در نشریه «پراجکت سیندیکیت» تأکید کرده است، دولت آمریکا با وضع تحریمهای جدید علیه ایران، در حقیقت خود را منزوی خواهد کرد.
این مقاله میافزاید: پایبندی ایران به توافق هستهای را بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همچنین مقامات ارشد آمریکا از جمله «جیمز متیس» وزیر دفاع این کشور تأیید کردهاند. اینکه برخی در آمریکا میگویند ایران به روح برجام پایبند نبوده، در حقیقت عبارتی است که هیچ پشتوانه حقوقی ندارد و هر چند میتوان اینطور استدلال کرد که آنچه ایران در منطقه انجام میدهد جای نگرانی دارد، اما نمیتواند دلیل مناسبی برای معرفی مجدد تحریمها تحت این توافق باشد.
هاس در ادامه نوشت: مذاکره مجدد درباره برجام به منظور افزایش مدت زمان برخی محدودیتهای آن، انجام بازرسیهای شدیدتر و همچنین پوشش برنامه موشکی ایران ذیل این توافق، جذاب به نظر میرسد اما در عمل غیرقابل اجرا است چرا که ایران و دیگر امضاکنندگان این توافق چنین درخواستهایی را نخواهند پذیرفت و در نهایت نیز اگر آمریکا تهدید کند که در صورت عدم اجرای این موارد از توافق کنار خواهد کشید، یا تهدیدی توخالی خواهد شد و یا اگر هم عملی شود، ضربهای به خود آمریکاست.