kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۶۴۷۶
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۹

اخبار ویژه


مقام ارشد آمریکایی: باید ضمن حفظ برجام فشار بر ایران را تشدید کنیم
یک قانونگذار ارشد آمریکایی تاکید کرد منافع آمریکا با اجرای جدی توافق هسته‌ای تامین می‌شود و باید این توافق حفظ شود.
الیوت انگل در نشریه یواس‌تودی نوشت: منافع آمریکا اکنون با اجرای جدی توافق هسته‌ای، محکم کردن آن و سرکوب دیگر رفتارهای ایران تامین می‌شود.
وی می‌نویسد: «من مخالف توافق هسته‌ای ایران بودم. با شرکت در ده‌ها جلسه استماع کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا، صدها ساعت نشست خبری که شامل مطالب محرمانه بود و ارزیابی دقیق مذاکرات وچگونگی دستیابی آمریکا و پنج کشور مذاکره‌کننده به این مسئله بسیار چالش‌برانگیز، اکنون به این نتیجه رسیدم که آمریکا باید این توافق را حفظ کند.
امروز من بر این باور هستم که منافع آمریکا با حفظ تعهداتش درقبال توافق، اجرای جدی آن، سرکوب دیگر رفتارهای خطرناک ایران و تداوم بررسی راه‌هایی برای محکم‌تر کردن توافق هسته‌ای تامین می‌شود.
از زمان اجرای توافق هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک یا JCPOA  من به تصویب قوانینی کمک کردم که ایران را وادار به پرداختن هزینه به دلیل حمایتش از تروریسم، توسعه موشک بالستیک و سرکوب مردم ایران می‌کند.
همزمان من این مسئله را مطرح کرده‌ام که توافق هسته‌ای کافی نیست. یکی از نگرانی‌ها، بندهایی از توافق درباره نظارت بر این توافق است پس از پایان مهلت هشت ساله «زمان انقضا» پایان می‌یابد. در «پایان توافق»، با ایران به عنوان حامی اصلی تروریسم همچون هر کشور دیگری در موضوع فناوری هسته‌ای رفتار خواهد شد.
از حال تا شش سال دیگر ایران می‌تواند آزادانه برنامه موشک بالستیک خود را به پیش برده و سیستم‌های پرتابگر را برای سلاح‌های هسته‌ای در آینده تقویت ‌کند.
با وجود برخی نواقص، تعهد کنونی ما به توافق می‌تواند به جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر در منطقه کمک کند.
الیوت در تشریح چگونگی جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر با تعهد به توافق نوشت: نخست، این توافق باید با جدیت اجرایی شود.
بازرسان بین‌المللی باید به همه سایت‌های لازم برای تضمین تلاش مخفیانه یا آشکار ایران برای پیشبرد برنامه تسلیحات هسته‌ای‌اش دسترسی داشته باشند.
دوم ایران با تبعات اقداماتش در نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت که بر اجرای برجام نظارت دارد، مواجه شود.
این قطعنامه ممنوعیت زمانی محدودی را برای برنامه موشک بالستیک ایران و انتقال سلاح‌های قراردادی اعمال می‌کند اما ایران همچنان به انتقال سلاح و اعزام نیرو به سوریه، یمن، عراق و لبنان ادامه می‌دهد. این موضوع غیرقابل قبول است و شرکای ما باید با پیوستن به آمریکا به ایران نشان دهند که چنین فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌ای را که ناقض قانون بین‌المللی است، تحمل نخواهند کرد.
وی افزود: من نگران هستم که خروج ناگهانی آمریکا از برجام به امنیت ملی ما لطمه بزند.
اگر توافق هسته‌ای ایران نابود شود آنها با چه انگیزه‌ای با ما وارد مذاکره می‌شوند؟ هرچند که من با توافق مخالفت کردم و همچنان بر وجود نقایض جدی آن باور دارم در این برهه تایید نکردن پایبندی ایران به توافق و خروج از آن بدون ارائه شاهدی قوی درباره تقلب ایران اشتباه خواهد بود.

جاسوس بودنش را نمی‌دانستید از دو تابعیتی بودن او هم بی‌خبر بودید؟!
رئیس سازمان اداری و استخدامی از پاسخگویی درباره تعیین تکلیف مدیران دو تابعیتی طفره رفت.
جمشید انصاری در گفت‌وگو با خبر آنلاین درباره آخرین وضعیت رسیدگی به موضوع مدیران دو تابعیتی و اینکه چه بررسی‌ای خواهد شد تا مواردی همچون دری اصفهانی دیگر اتفاق نیفتد؟، گفت: از نظر ما مسئولیت این کار با وزارت اطلاعات است. وزارت اطلاعات موردی را به ما اعلام نکرده است.
یادآور می‌شود عبدالرسول دری اصفهانی اخیراً به 5 سال حبس به جرم جاسوسی برای دو سرویس جاسوسی بیگانه محکوم شد اما وزارت اطلاعات درباره جاسوسی نامبرده ابراز بی‌اطلاعی کرد. اما صرف نظر از احراز جاسوسی نامبرده- که می‌تواند از سوی ضابط‌های اطلاعاتی و انتظامی مختلف صورت گیرد- باید پرسید چرا وزارت اطلاعات حتی از دوتابعیتی بودن این جاسوس نیز خبر نداشته یا به دولت هشدار لازم را نداده است؟

هیچ کاره بود که نشان خدمت و 50 سکه طلا جایزه گرفت؟!
اگر چنان که برخی مدیران دولتی می‌گویند درّی‌اصفهانی (جاسوس دستگیرشده) هیچ‌ کاره بود، چرا به او نشان خدمت داده‌اند؟
روزنامه جوان دراین‌باره نوشت: سرانجام حكم قطعي حبس پنج ساله براي يك عضو تيم مذاكرات هسته‌اي همراه با هويت او علني شد. دولتي‌ها اوايل دستگيري، اصل خبر را رد كردند و وزارت خارجه رسماً تكذيبيه داد. بعد وزارت اطلاعات گفت: دري اصفهاني جاسوسي نكرده؛ حالا هم كه همه چيز تأييد شده مي‌گويند او عضو تيم مذاكرات نبوده است. حميد بعيدي‌نژاد، عضو تيم مذاكرات هسته‌اي ايران روز گذشته در اينستاگرام خود نوشته كه «بر خلاف اينكه برخي رسانه‌ها مايلند آقاي دري را به عنوان عضو اصلي تيم مذاكرات هسته‌اي معرفي كنند، وي از اعضاي تيم مذاكرات هسته‌اي نبود، بلكه وي به نمايندگي از سازمان خود و با شركت در برخي از جلسات و به فراخور نياز، به تيم مذاكرات هسته‌اي در برخي زمينه‌هاي تخصصي مشاوره مي‌داد.» او با‌اشاره به اينكه افراد مختلفي اينگونه به نمايندگي از سازمان خود به تيم هسته‌اي مشاوره مي‌دادند، نوشت: «وزارت امور خارجه وظيفه‌اي براي تعيين صلاحيت‌هاي اطلاعاتي و حرفه‌اي آنها نداشت ... وظيفه مهم صيانت از مذاكرات و كنترل اطلاعاتي نمايندگان سازمان‌ها آن هم در اين مذاكرات حساس بر عهده نهادهاي اطلاعاتي و حفاظتي كشور مي‌باشد.» جالب آنكه عبدالرسول دري اصفهاني در مراسم تجليل از افتخار آفرينان برجام از دست رئيس‌جمهور نشان درجه سه خدمت گرفت و اگر هيچ كاره بوده، پس جايي براي نشان دولتي و دهها سكه جايزه نقدي‌اش باقي نمي‌ماند. نمي‌شود صرف دادن مشورت موردي به كسي نشان دولتي داد. از سويي بعيدي‌نژاد نهادهاي اطلاعاتي را مقصر مي‌داند، بله؛ درست مي‌گويد. وزارت اطلاعات و وزير مربوط اعتقادي به جاسوسي دري اصفهاني نداشتند و همين روز گذشته هم نوبخت گفت بهتر است نظر وزارت اطلاعات را در اين مورد بپذيريم!
یادآور می‌شود درّی اصفهانی غیر از نشان خدمت، 50 سکه طلا هم از روحانی جایزه گرفت.

حاشیه امن برادر در کنار رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی
«وقتی برادر رئیس‌ستاد مبارزه با فساد دستگیر می‌شود؛ حتما ‌اشکالی هست، اسحاق جهانگیری مردانه به نفع مردم وارد میدان شود».
جهان‌نیوز در یادداشتی با اشاره به بازداشت برادر معاون اول رئیس‌جمهور نوشت: اسحاق جهانگیری در روزهای اخیر و پس از بازداشت برادرش در کرمان به خاطر تخلفات مالی و بانکی، فرار رو به جلو را به جای پذیرش واقعیت ترجیح داده و همه را متهم به سواستفاده سیاسی کرده است.
خبرهای مربوط به دستگیری و محاکمه مفسدان اقتصادی، همواره با جنجال‌هایی همراه بوده و جریان‌های سیاسی متاسفانه برخوردهایی کاملا جناحی با آن داشته‌اند. امری که در انعکاس اخبار مربوط به بازداشت برادر معاون اول به اثبات رسید.
در اولین واکنش، اسحاق جهانگیری به گونه‌ای واکنش نشان داده که گویی دستگاه‌های نظارتی در حال انتقام گیری از وی در جریان بازداشت برادرش هستند.
وی در روز بعد نیز در اظهار نظر دیگری به صورت متناقض و سربسته به بازداشت مهدی جهانگیری پرداخت: هیچ خط قرمزی برای مقابله با فساد نیست و هیچ کس در این زمینه مصونیت ندارد، اما هیچ کس هم حق ندارد به بهانه مبارزه با فساد تسویه حساب سیاسی کند و نهادهای حاکمیتی باید در چارچوب قانون حرکت کنند.
چنین واکنش هایی، نشان از تقلیل مبارزه با فساد در حد بازی‌های سیاسی و گروکشی‌های اینچنینی دارد، در حالی که اخبار مربوط به تخلفات مهدی جهانگیری در سال‌های گذشته، بسیار خبرساز شده و علیرغم اینکه معاون اول اذعان به عدم مسئولیت برادرش در سمت‌های دولتی دارد ولی مهدی جهانگیری در یک مورد صراحتا اعلام کرده بود که از روابط خود برای کمک به بخش خصوصی!! استفاده می‌کرده است: «کسی مخالف این نیست که من از نسبتم با برادرم در جهت کمک به بخش خصوصی استفاده کنم.اگر نزدیکان مسئولان در پارلمان بخش خصوصی از نسبتشان به آنها در جهت رساندن صدای بخش خصوصی به گوش آن مسئول استفاده کنند هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.»
از سوی دیگر اسحاق جهانگیری چنان از بخش خصوصی می‌گوید که کسی نیست نداند، این بخش در کشور از مهجورترین حوزه‌های فعالیت اقتصادی است و ظاهرا تنها برخی شبه دولتی‌ها و افرادی که از رانت‌های مالی و اطلاعاتی دولتی برخوردارند می‌توانند به رقابت بپردازند.
اما مهدي جهانگيري، برادر اسحاق جهانگيري كيست؟ وي چگونه توانسته به هزاران ميليارد تومان ثروت در اين كشور دست پيدا كند؟ برادر كوچك معاون اول دولت و رئيس گروه مالي گردشگري كه دهها شركت و بانك زير نظر آن است، اين دارايي‌ها را از چه راهي به دست آورده است؟

مغالطه نوبخت درباره حکم جاسوسی عضو تیم مذاکره‌کننده
اظهارات سخنگوی دولت درباره جاسوسی دری‌اصفهانی، مغالطه و خلاف قانون است.
به نوشته روزنامه جوان، شبهه‌ای که سخنگوی دولت درباره حکم جاسوسی دری‌اصفهانی ایجاد کرد، تیتر برخی روزنامه‌ها شد. نوبخت گفته است «شناسایی جاسوس با وزارت اطلاعات است» نوبخت در آن سخنان درباره حکم دری‌اصفهانی به عنوان یکی از اعضای کارشناسی تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گفته بود که: «با عنایت به اینکه مباحث جاسوسی از وظایف وزارت اطلاعات است و همان‌طور که شهادت و گزارش وزیر محترم اطلاعات درباره اتهامات ناروای جاسوسی به فرزند یکی از روسای قوا را قبول کردیم و واقعا هم باید قبول کنیم،‌این موضوع را نیز واسپاری به سیستم‌های اطلاعاتی و ضد جاسوسی کنیم، چرا که آنها از همه موارد باخبر هستند. اجازه دهیم وزیر اطلاعات در این زمینه گزارشی به عنوان نهاد اطلاعاتی به جامعه و ما ارائه دهد که قطعا ما آن را هم قبول خواهیم کرد.»
اولا وزارت اطلاعات تنها دستگاه اطلاعاتی کشور نیست و ممکن است اطلاعات جاسوسی یک نفر از نهاد اطلاعاتی دیگر به قوه قضائیه برسد. بنابراین گرچه شناسایی جاسوس و کشف جاسوسی با وزارت اطلاعات است، اما صرفا با وزارت اطلاعات نیست و می‌تواند نهاد اطلاعاتی دیگر، آنچنان که قانون به آن اجازه داده، چنین تشخیصی دهد.
ثانیا چه این وزارتخانه و چه نهاد اطلاعاتی دیگر هر زمان به شواهدی در مورد جاسوسی فردی دست یابند، باید اسناد و مدارک را به دستگاه قضایی ارائه دهند و این حکم دستگاه قضایی است که روشن می‌کند فردی جاسوس است یا خیر.
ثالثا مثال نوبخت در مورد قصه تخیلی دختر آیت‌الله آملی لاریجانی با حکم دری‌اصفهانی از این نظر جالب توجه است که او حکم قطعی دادگاه صالحه جمهوری اسلامی را با قصه‌ای که یک کانال معلوم‌الحال ضد انقلاب سر هم کرده قیاس می‌کند. از سویی همان‌طور که وقتی دستگاه قضایی حکم جاسوسی عضو تیم مذاکرات هسته‌ای را می‌دهد و ما می‌پذیریم، اگر حکم بر جاسوسی فرزند فلان مسئول هم بدهد، می‌پذیریم.
دولتی‌ها درصددند ننگ جاسوسی عضو تیم هسته‌ای بر پیشانی‌شان نباشد، اما تلاش برای تبرئه خودشان را نباید به این‌گونه پیش برند که تبرئه جاسوس از آن استنباط شود.

دفاع نخست‌وزیر سابق اسرائیل از برجام
نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی از ترامپ خواست برجام را حفظ کند.
ایهود باراک که مواضعی تند و ضد ایرانی دارد در گفت‌وگو با نیویورک تایمز گفت: لغو برجام به سود تندروها در تهران تمام خواهد شد و به اعتبار واشنگتن از نگاه کره شمالی لطمه می‌زند.
وزیر اسبق دفاع رژیم صهیونیستی تصریح کرد: از آن جا که تهران به تعهداتش بر مبنای برجام عمل کرده است، رد آن به دست پرزیدنت ترامپ به ایرانی‌ها بهانه‌ای خواهد داد تا فعالیت‌های خود را برای دستیابی به توان گریز هسته‌ای از سر بگیرند.
وی تأکید می‌کند در مقابل این عمل کره شمالی «خواهد گفت اگر آمریکایی‌ها می‌توانند یکجانبه و پس از زمانی نسبتاً کوتاه از توافقی که امضا کرده‌اند خارج شوند، مذاکره با آمریکا معنی نمی‌دهد».
به گفته ایهود باراک تجدید عزم هسته‌ای ایران و یک کره شمالی مهار نشده منجر به یک رشته واکنش‌ها در شرق آسیا و خاورمیانه خواهد شد و عربستان سعودی، مصر، ترکیه، ژاپن و کره جنوبی همه برای حرکت به سمت توان هسته‌ای زیر فشار قرار خواهند گرفت.