اقتدار ساندای چینیها در چهاردهمین دوره رقابتهای قهرمانی جهان به پایان رسید
قهرمانی تاریخی ووشوکاران ایران با کسب 7 مدال طلا و یک نقره
سرویس ورزشی-
تیم ملی ووشوی ایران برای نخستین بار عنوان نخست مسابقات قهرمانی جهان را به دست آورد و به سلطه طولانی مدت چینیها در این رشته پایان
داد.
چهاردهمین دوره رقابتهای ووشوی قهرمانی بزرگسالان جهان که به میزبانی شهر «کازان» روسیه برگزار شد، با قهرمانی فراموش نشدنی تیم کشورمان در بخش ساندا به پایان رسید تا موفقیتی به یادماندنی در سرزمین تزارها برای ورزش کشورمان ثبت شود. در تمامی سیزده دوره گذشته این مسابقات تیم چین که مهد ووشوی جهان محسوب میشود در بخش ساندا به قهرمانی رسیده بود.
سانداکاران تیم ملی ووشوی ایران با کسب هفت مدال طلا و یک نقره بر سکوی قهرمانی جهان تکیه زدند تا با کولاک خود در روسیه به حکومت چینیها پایان دهند. چین با هفت طلا به نایب قهرمانی رسید و روسیه با 2 طلا، یک نقره و 2 برنز سوم شد.
در بخش ساندا برای تیم ایران الهه منصوریان، شهربانو منصوریان، مریم هاشمی، محسن محمدسیفی، یوسف صبری، معین تقوی و میلاد عارفی مقام مدال طلا کسب کردند و حمید رضا قلی پور نقره گرفت.در مجموع دو بخش تالو و ساندا نیز تیم ایران با هشت نشان طلا، یک نقره و دو برنز و یک پله صعود نسبت به دوره گذشته در جایگاه دوم ایستاد.
اما در مجموع دو بخش تالو و ساندا چین با ۱۵طلا قهرمان شد. تیم ملی کشورمان با ۹ مدال طلا، دو برنز با یک پله صعود نسبت به دوره گذشته عنوان نایب قهرمانی را در مجموع دو بخش ساندا و تالو به خود اختصاص داد. هنگکنگ با ۵ طلا، 3 نقره و ۳ برنز بر سکوی سومی ایستاد.
اسامی مدالآوران تیم ملی ووشوی ایران بدین شرح است:
*مدال طلا:
1- تیم دوئلین (عربی، مکوندی و محمدرضایی)
2- الهه منصوریان
3- شهربانو منصوریان
4- مریم هاشمی
5- محسن محمدسیفی
6- یوسف صبری
7- معین تقوی
8- میلاد عارفی مقام
*مدال نقره:
حمیدرضا قلی پور
*مدال برنز:
1- زهرا کیانی
2- هانیه رجبی.
قهرمانی ایران، زلزله ووشوی جهان بود
مهدی علینژاد پس از درخشش تیم ملی ووشو در رقابتهای جهانی و کسب عنوان قهرمانی برای نخستین بار اظهار داشت: این موفقیت بزرگ حاصل برنامهریزی بیش از 10 سال بود که امروز به ثمر نشست و یک روز تاریخی و بهیادماندنی را برای ووشوی ایران رقم زد. من این موفقیت را به زلزله ووشوی ایران در دنیا تشبیه میکنم. ما در بخش ساندا از مجموع هشت ورزشکار هفت طلا و یک نقره کسب کردیم و به تنها تیمی تبدیل شدیم که بهجز چین در رقابتهای جهانی به قهرمانی این بخش دست پیدا کردیم.
وی ضمن قدردانی از زحمات کادر فنی، سرپرستی و بازیکنان افزود: همه دیدند که بچههای ما بازیهای خود را یکطرفه میبردند و این قدرت ما دنیا را تحت تأثیر قرارداد. امیدوارم با این نتیجه تاریخی، زمینه حمایت ویژه از ووشوی ایران فراهم شود.
رئیسفدراسیون ووشو ادامه داد: باز هم تأکید میکنم برای کسب نتایج بهیادماندنی دیگر در بازیهای آسیایی جاکارتا نیاز به حمایت ویژه مسئولان داریم. امیدوارم دستاندرکاران ورزش نگاه خاصی به ووشو داشته باشند تا این پیروزیها تداوم داشته باشد.
رئیسفدراسیون ووشو با توجه به موفقیت ووشوی ایران در ایام سوگواری حسینی(ع)، عنوان کرد: اعتقاد قلبی من این است که این اتفاق بزرگ بهمدد حضرت سیدالشهدا رخ داد. من پیش از آغاز رقابتها، بچهها را جمع کردم و گفتم این تقارن با دهه اول محرم و روز عاشورا بیحکمت نیست و مطمئن بودم اتفاق تاریخی در راه است. امیدوارم این نتایج باعث توسعه بیشتر ووشو در ایران شود.
اوجاقی: اتفاق تاریخی را رقم زدیم
حسین اجاقی سرمربی تیم ملی ووشو هم در خصوص موفقیت اخیر ورزشکارانش اظهار داشت: ما توانستیم در این دوره و در بخش ساندا در مجموع با کسب هفت مدال طلا و یک نقره قهرمان جهان شویم و نکته مهم اینکه چین قهرمان سنتی این رشته پائینتر از ایران قرار گرفت.
وی افزود: این اتفاق برای اولین بار در تاریخ ووشو جهان افتاد و بعد از ۱۳ دوره برگزاری رقابتهای قهرمانی جهان، در چهاردهمین دوره ایران موفق شد از دیوار قطور چین عبور کرده و قهرمان شود. پیش از این هیچ کشوری موفق به انجام چنین کار بزرگی نشده بود.
سرمربی تیم ملی ووشو ادامه داد: پیشرفت ووشو ایران از سالها قبل آغاز شده بود و همواره با قرار گرفتن روی سکوی نایب قهرمانی، تهدیدی جدی برای چین مدعی بودیم و در این دوره موفق شدیم به هدف خود که همان کسب عنوان قهرمانی بود برسیم.
اوجاقی ادامه داد: سطح فنی این دوره از مسابقات واقعا نسبت به ادوار گذشته بالاتر بود. چین با تمام قدرت و روسیه با بهترین نفرات خود در این مسابقات شرکت داشتند. مصر خیلی قدرتمند ظاهر شد. سایر کشورها نیز با آمادگی خوبی به این مسابقات آمده بودند، خدا خیلی به ما کمک کرد تا در ساندا بهترین عملکرد را داشته باشیم.