kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۴۳۷۸
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۵
نظرسنجی مؤسسه «ایران‌پل»:

برجام در ایران اشتغال ایجاد نکرده است


یک موسسه نظرسنجی کانادایی به یافته‌های جدیدی از نگاه مردم ایران به برجام، زیرسؤال رفتن آن، عدم بهبود وضعیت ‌اشتغال و البته دسترسی بهتر به کالاهای خارجی
‌اشاره کرد.
وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارشی به نقل از بررسی‌های مشترک موسسه نظرسنجی «ایران‌پل» مستقر در تورنتوی کانادا با وبگاه «بورس و بازار» از عدم ‌اشتغال‌زایی پسابرجامی در ایران خبر داد.
 بر این اساس، هفتاد درصد از 700 شهروند ایرانی حاضر در این نظرسنجی تلفنی گفتند که شرکت‌های چندملیتی در تجارت یا سرمایه‌گذاری با ایران کند عمل کرده‌اند.
بیشتر پاسخ‌دهندگان این نظرسنجی نگرانی خود را از فشار آمریکا به عنوان عامل کندی تعامل تجاری شرکت‌های بین‌المللی با ایران عنوان کرده‌اند.
در حالی که 43 درصد پاسخ‌دهندگان این نظرسنجی عنوان کرده‌اند که دسترسی به کالاهای خارجی بهتر شده است، 57 درصد نیز عنوان داشتند شرکت‌های بین‌المللی ‌اشتغال‌زایی برای شهروندان ایرانی نکرده و 43 درصد گفته‌اند که سطح سرمایه‌گذاری آنها بدون تغییر باقی مانده است.
دیگر نتایج نظرسنجی موسسه ایران‌پل نشان می‌دهد که «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران احتمالا در برآورده کردن تعهدهای انتخاباتی‌اش با مشکل مواجه خواهد شد.
ایرانی‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی عنوان کرده‌اند که تغییر قابل ملاحظه‌ای را شاهد نبوده و سرنوشت توافق هسته‌ای اکنون با توجه به اعمال تحریم‌های بیشتر ایالات متحده زیر سؤال قرار گرفته است.
ایران‌پل در گزارش خود آورده است که 62 درصد حاضران در این نظرسنجی گفته‌اند هنوز توافق هسته‌ای را تایید می‌نمایند.
بلومبرگ در خاتمه نوشت: این نظرسنجی در ماه اوت سال جاری در 31 استان ایران صورت گرفته و قرار است نتایج جامع آن در نشست ماه آینده مجمع ایران - اروپا با حضور تجار علاقه‌مند به فعالیت در ایران ارائه شود.
این موسسه نظرسنجی کانادایی همچنین در اواخر فروردین ماه سال جاری نیز با انتشار نتایج یک نظر سنجی اعلام کرده بود که سیاست خارجی دولت یازدهم در حل مشکلات اقتصادی جامعه ناکارآمد و در زندگی مردم تاثیری برجای نگذاشته است.
مرکز افکار سنجی «ایران‌پُل» که در تورنتو کانادا قرار دارد، این نظرسنجی را در بازه زمانی ۲۲ تا ۲۵ فروردین (۱۱ تا ۱۴ آوریل) در حالی منتشر کرد که ۷۲ درصد از شرکت‌کنندگان معتقد بودند نتایج مذاکرات هسته‌ای و دستاورد آن یعنی برجام، هیچ تاثیری در زندگی آنها تاکنون نداشته است.
از طرفی تنها ۱۱ درصد اظهار از جامعه آماری اظهار کرده بودند وضعیت اقتصادی آنها رشد پیدا کرده در حالی که ۳۵ درصد گفته بودند که وضعیت اقتصادی آنها دارای تنزل بوده و ۵۱ درصد نیز معتقد بودند که تغییری در وضعیت مالی آنها به وجود نیامده است.